Kadir Topbaş yeniden başkan seçildi!

Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanlığı'na ikinci kez seçildi.

Kadir Topbaş yeniden başkan  seçildi!
Kadir Topbaş yeniden başkan  seçildi!

Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanlığı'na ikinci kez seçildi.

İstanbul
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanlığı'na ikinci kez seçildi. Topbaş, bu görevi 2016 yılına kadar sürdürecek.

Fas'ın Rabat kentinde yapılan kongreye, 130'a yakın ülkeden 3 binden fazla delege katıldı. Tek adayla gidilen seçimde kongre, Topbaş'a 2016'ya kadar UCLG Başkanlığı'nı sürdürmesi için yetki verdi.

Göreve yeniden seçilmenin mutluluğunu yaşayan Topbaş, şunları söyledi:

"Türkiye'yi her alanda zirvede tutma anlayışı ile UCLG Başkanlığı görevini 3 yıldır sürdürüyordum. 2010'da Meksika'da yapılan bir önceki Dünya Konseyi'nde çekişmeli bir seçim süreci sonucunda başkanlığa seçilmiştim.

Şimdi Fas'ın Rabat kentinde yapılan seçimli kongrede delegelerin tam desteğiyle rakipsiz olarak başkanlığı sürdürme noktasında yetki aldım. Dünya Belediyeler Birliği olarak nitelendirebileceğimiz bu önemli teşkilatın başkanlığına 3 yıl için yeniden seçilmiş olmamdan dolayı ülkem ve şehrim adına onur duydum. 2016'ya kadar bu görevim devam edecek."

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yanı sıra Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Kurulu (UNACLA) Başkanlığı görevlerini de sürdürüyor.


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER