İstanbul’da İl Afet Risk Azaltma Toplantısı Gerçekleşti
İstanbul’da Afetlere Karşı Güçlü Koordinasyon: İl Afet Risk Azaltma Toplantısı Gerçekleşti
İstanbul Valisi Davut Gül’ün başkanlığında, afetlere hazırlık ve risk azaltma konularının ele alındığı İl Afet Risk Azaltma Toplantısı düzenlendi. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, il müdürleri ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.
Gündem Başlıkları
-
2025 Ulusal Düzey Afet Tatbikatı Hazırlıkları 26 Kasım saat 11:30’da İstanbul merkezli olmak üzere Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Bilecik illerinde eş zamanlı gerçekleştirilecek tatbikatın planlaması değerlendirildi.
-
İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Deprem, sel, tsunami gibi afetlere yönelik hazırlıklar, kentsel dönüşüm çalışmaları ve Yarısı Bizden kampanyası kapsamındaki güncel gelişmeler ele alındı.
Vali Davut Gül’den Kritik Açıklamalar
Vali Gül, İstanbul’un afetlere karşı daha dirençli hale gelmesi için yapılan çalışmaları şöyle özetledi:
“İstanbul’umuzdaki arama kurtarma ekiplerini güçlendirmek istiyoruz. Deprem anında ve sonrasında mahalle ölçeğinde yardım faaliyetinde bulunacak olanlar, akredite olmuş ekipler olacak. 39 ilçede kurulan bu ekipleri orta vadede destekleyeceğiz.”
“Bu kapsamda İstanbul Valiliği olarak afet durumlarında kullanılmak üzere 100 mobil mutfak aracı satın alacağız.”
Toplumsal Dayanışma ve Hazırlık
Toplantı, afetlere karşı sadece kurumsal değil, toplumsal dayanışma ve bilinç düzeyinin artırılması açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İstanbul’un 39 ilçesinde yürütülen bu çalışmalar, mahalle temelli afet müdahale kapasitesinin güçlendirilmesini hedefliyor.
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2025, 11:08