İstanbul'da teröre tepki yağdı

Ellerinde Türk Bayrakları bulunan vatandaşlar, alkış ve sloganlarla terörü lanetledi. Taksim'de bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla toplanan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu yaklaşık 500 kişilik grup, saat 19.00 sıralarında Cumhuriyet Anıtı önünde bir araya geldi.

 İstanbul'da teröre tepki yağdı
Daha sonra grup 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla İstiklal Caddesine doğru yürüyüşe geçti. Grup yürüyüş boyunca terör örgütü aleyhine sloganlarını sürdürürken, şehitler için İstiklal Marşı okundu. Gruba caddede yürüyen bazı vatandaşlarda destek verdi. Grup, Galatasaray Lisesi önüne geldikten sonra tekrar Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Bazı eylemciler bayrak asmayan mağaza ve iş yerlerine tepki gösterdi. İş yerlerinin camlarına tekme atan eylemciler araya çevik kuvvet polislerinin girmesiyle uzaklaştırıldı. Eylemci grup Taksim Cumhuriyet Anıtı'na gelerek burada İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

VATAN CADDESİ'NDE TERÖR PROTESTOSU
*Fatih'te, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyesi yaklaşık bin kişi, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak Hakkari'deki terör saldırısını protesto etti. Vatan Caddesi üzerinde yürüyen grup yolu kısa bir süreliğine trafiğe kapattı.

Atikali Koyuncu Baba Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık bin ülkücü, Vatan Caddesi üzerindeki Aksaray Orduevi'ne doğru yürüyüşe geçti. Akdeniz Caddesi ve Vatan Caddesi üzerinde yolu araç trafiğine kapayan grup, yürüyüş boyunca terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen ülkücü gruba vatandaşlar da büyük destek verdi. Aksaray Orduevi önünde Türk askeri lehine sloganlar atıp, terör örgütüne lanet okuyan grup hep birlikte İstiklal Marşı okudu. Grup adına konuşan MHP Fatih İlçe Başkanı Ali Dinçer Çolak, Bitlis ve Hakkari'de şehit olan polis ve askerlerin faillerinin 2 yıl önce Habur sınır kapısında karşılanan PKK'lı teröristlerin olduğunu iddia etti. Çolak "Yaşanan olaylar büyük bir felakettir. Sorumlular, PKK açılımında inat ve ısrar edenler, terör örgütüne umut ve taviz verenler, İmralı'daki bebek katiliyle müzakere ve mütareke arayışında olanlardır" dedi. Çolak sözlerini şöyle sürdürdü: "PKK'lı teröristlerin inlerine Türk Bayrağı dikilmesini istedik. Haklı eleştirilerimizi 'Terör üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışıyorlar. Bu iş bayrak dikmekle çözülmez.' diye yaftaladınız." Şartlar ne olursa olsun ülkeyi bölmek isteyenlere asla taviz verilmeyeceğiz. Bu ülkenin askerini, polisini ve vatandaşını katleden canilerle ve o canilere alkış tutan hainlerle asla barışmayacağız." Açıklamanın ardından grup adına bir kişi Aksaray Orduevi girişinde bulunan nöbetçi askerlere içinde 32 karanfil bulunan çiçek destesi vermek istedi. Nöbetçi subay çiçekleri almadı.

BEŞİKTAŞ'TA TERÖRE ÖFKE
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısına tepkiler sürüyor. İnternetten örgütlenerek Beşiktaş Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, teröre lanet yağdırdı. Türk bayrağı açan grup, "Ne mutlu Türküm diyene", "Türk Kürt kardeş, PKK kalleş", "Tayyip Bilali askere gönder" şeklinde sloganlar attı. Gruba, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

MALTEPE'DE TERÖR LANETLENDİ
Hakkari'deki terör saldırılarının ardından bazı sivil toplum kuruluşlarından bir grup teröre tepki amacıyla Maltepe'de basın açıklaması düzenledi

Bugün Hakkari'de gerçekleşen hain saldırının ardından teröre tepki yağıyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından katılanların oluşturduğu bir grup bugün saat 17.30'da Maltepe Meydanı'nda bir basın açıklaması düzenledi. Ellerinde Türk bayrakları ve Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez yazılı pankartlarla meydanda toplanan grup, şehit olan askerler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu. Grup adına basın açıklamasını okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği Maltepe Şube Başkanı Zeki Demirci, "Bizler demokratik sivil toplumları olarak ülkemizi yönetenlere ve yönetmeye talip olanlara sesleniyoruz. Bu saldırıları önlemek çözmek sizlerin görevidir sizleri görevlerinizi yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez sloganları atarak terörü ve son yapılan hain saldırıyı lanetledi.

ŞİLE'DE TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ
Hakkari'deki terör saldırısı Şile'de de protesto edildi. Şileli vatandaşlar terör örgütü PKK'yı protesto ederek lanetledi. Şile Terminal Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında esnaf da vatandaşlara destek verirken, dükkanlarına Türk Bayrağı astı. Öte yandan, Şile ve çevre köylerde görev yapan bir grup öğretmen Güneydoğu'daki öğretmenlerin terör örgütü tarafından kaçırılmasını da protesto etti. Yürüyüş Atatürk Anıtı'nda sona ererken, burada bir basın açıklaması yapıldı. Grup adına konuşan Mustafa Alkan: "Dün ve özellik ile bu sabah aldığımız üzücü terör olayları hepimizin içini yakmıştır. Buradan şehitlerimize rahmet diliyoruz, ailelerine de sabır diliyoruz" dedi Grup saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından sessiz bir şekilde dağıldı

ŞİŞLİ VE BEYOĞLU'NDA TERÖRE LANET YAĞDI
ŞİŞLİ ve Beyoğlu'nda toplanan gruplar, Hakkari Çukurca'da düzenlenen terör saldırısı sonucu 24 askerin şehit edilmesini protesto etti. Boğaziçi Köprüsü de tepki için kırmızı-beyaz ışıklarla aydınlatıldı.

Mecidiyeköy'de, akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik Alperen Ocakları üyesi grup, terörü lanetleyen sloganlar attı. Ellerinde Türk bayrakları ile Taksim yönüne yürüyen eylemcilere çevredekilerde alkışlarla destek verdi. Yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar atan grup, Taksim Meydanı'nda şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

GENÇLER BİR ARAYA GELDİ
Bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla haberleşen ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu yaklaşık 500 kişilik başka bir grup da, saat 19.00 sıralarında Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde bir araya geldi. Ellerinde Türk Bayrakları bulunan eylemciler, alkış ve sloganlarla terörü lanetledi. Daha sonra grup 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla İstiklal Caddesine doğru yürüyüşe geçti. Grup yürüyüş boyunca terör örgütü aleyhine sloganlarını sürdürürken, şehitler için İstiklal Marşı okundu. Eylemcilerden bazıları cadde üzerinde Türk bayrağı asılı olmayan işyerlerinin camlarını tekmeledi. Grup, Galatasaray Lise önünden tekrar Taksim Meydanı'na yürüyerek eylemi sonlandırdı.

MOTOSİKLETLİ TEPKİ
Sosyal paylaşım sitelerinde örgütlenen yaklaşık 30 motosikletli de Taksim Meydanı'ndan Beşiktaş'a kadar korna çalarak terörü protesto etti.

KÖPRÜ KIRMIZI-BEYAZ OLDU
Önemli günlerde ışıklarının renkleri değiştirilen Boğaziçi Köprüsü de teröre tepki için kırmızı-beyaz ışıklarla aydınlatıldı.

Timur TARLIĞ-Uğur CAN/İSTANBUL, (DHA)

BAĞDAT CADDESİ'NDE TERÖR PROTESTOSU
HAKKARİ'nin Çukurca İlçesinde 24 askerin şehit edilmesi 18 askerinde yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısı Kadıköy Bağdat Caddesi'nde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Ataşehir'de de terör saldırılarını protesto eden bir grup Mustafa Kemal Mahallesi'ne yürümek istedi. Grup, polis ekipleri tarafından engellendi.

Şaşkınbakkal ışıklarda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, saat 21.00'de Bağdat Caddesini trafiğe kapatarak tererör saldırısında hayatını kaybeden askerler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu. Grup daha sonra "Mustafa Kemalin askerleriyiz", "Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz", "Tayyip oğlunu askere gönder" "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde slogan atarak, Hakkari'de meydana gelen terör saldırısını protesto etti. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan protestocu grup daha sonra Bağdat Caddesi üzerinden sloganlar atarak Kadıköy istikametine doğru yürüyüşe geçti. Grubun önünde ise bir grup motorsikletli Mehter Marşı çalarak yürüyüşe eşlik etti.

Kartal Sahili'nde toplanan 50 otomobil de bayraklarla süsledikleri otomobilleriyle Sahil Yolu'ndan Bağdat Caddesine kadar korna çalarak gelip protestocu gruba katıldı. Bağdat Caddesi üzerinden yürüyüşe geçen gruba cadde üzerindeki vatandaşlar alkışlarla, otomobiller ise korna çalarak destek verdiler.

Öte yandan terör saldırısını protesto etmek için Ataşehir'de toplanan ve yürüyüşe geçen bir grup, sık sık terör örgütü yandaşlarının eylemlerine sahne olan Mustafa Kemal Mahallesi'ne girmek istedi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri Mustafa Kemal Mahallesi'nin girişinde yoğun güvenlik önlemi alarak grubun içeri girmesine izin vermedi. Mustafa Kemal Mahallesi'nde de bir grup yola barikat kurup eylem yaptı. Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği grup ara sokaklara kaçarak dağıldı.

YÜRÜYÜŞ YAPMAK İSTEYEN GRUBA İZİN VERİLMEDİ
Zeytinburnu'nda toplanan bir grup Ülkücü, terör saldırılarını protesto etti. Polis, protesto gösterisinden sonra yürüyüş yapmak isteyen eylemcilere izin vermedi.

Zeytinburnu 58. Bulvar üzerinde saat 21.30 sıralarında toplanan bir grup Ülkücü, terörü protesto etti. "Kahrolsun PKK", "Türkiye Uyuma, Şehidine Sahip Çık" ve "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları atan yaklaşık 150 kişi, protesto gösterisinin ardından topluca yürüyüş yapmak istedi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine grup ve polis arasında gergin anlar yaşandı. Polisin ikna ettiği grup üyeleri daha sonra dağıldı. 2 kişi tüm uyarılara rağmen olay yerinden ayrılmayınca, polis tarafından uzaklaştırıldı. Ara sokaklara dağılan grubun yeniden bir araya gelme ihtimaline karşı güvenlik önlemlerinin arttırıldığı gözlendi.

TAKSİCİLER VE MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNDEN TERÖRE TEPKİ
Hakkari Çukurca'da 24 askerin şehit edilmesi taksiciler ve motosiklet sürücüleri tarafından protesto edildi. Taksim Meydanı'na çıkan taksiciler ile motosiklet sürücüleri terörü lanetledi.

İnternetteki çeşitli sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla sözleşen yaklaşık 30 motosiklet sürücüsü, Taksim Meydanı'ndan Beşiktaş'a kadar korna çalarak terörü protesto etti. Motosikletleri ile Taksim Meydanı'na gelen sürücüler, ellerinde Türk Bayrakları ile terörü lanetleyen sloganlar attı. Grup, Taksim Meydanı'nda şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu. Teröre karşı tepkilerini dile getiren motosiklet sürücüleri, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

TAKSİCİLER DE EYLEMDE
Öte yandan Taksi Şoförleri Derneği de Unkapanı'nda bir araya gelerek konvoy şeklinde Taksim Meydanı'na çıktı. Araçlarına Türk Bayrakları asan taksiciler, korna çalarak teröre karşı olan tepkilerini dile getirdi. Taksi şoförleri Derneği Başkanı Ercan Kuyumcu, "Şehitlerimizi kaybetmenin acısını içimizden atamıyoruz. Bunu Türkiye ve Dünya'ya duyurmak istiyoruz" dedi. Eylem için taksicilere İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından 2 bin 500 adet bayrak dağıtıldığını söyleyen Kuyumcu, "Askerlik yapan gençlerin ailelerine sağlıklı bir şekilde kavuşmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Taksim Meydanı'nda bir süre korna çalan taksiciler, daha sonra dağıldı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER