İstanbul’da iftar bir başka güzel

İstanbul manzarası eşliğinde Ödüllü şeflerin hazırladığı iftar sofraları Ramazan ayında sevdikleriyle iftar yapmak isteyenler için iftar noktalarını sizler için derledik.

İstanbul’da iftar bir başka güzel
 İstanbul’da iftar bir başka güzel

İstanbul manzarası eşliğinde Ödüllü şeflerin hazırladığı iftar sofraları Ramazan ayında sevdikleriyle iftar yapmak isteyenler için iftar noktalarını sizler için derledik.

Ödüllü şeflerin hazırladığı eşsiz menüleri sunanlar da var, geleneksel Türk mutfağını yeniden yorumlayan da... Kimisi büyüleyici İstanbul manzarası eşliğinde iftar sofraları hazırlarken kimisi de bu sofralara fasıllarla eşlik ediyor. Ramazan ayında sevdikleriyle keyifli bir iftar yapmak isteyenler için İstanbul’un en güzel iftar noktalarını sizler için derledik.
Türk ve Akdeniz mutfağı bir arada
The Ritz-Carlton, Istanbul, Ramazan coşkusunu Atelier Real Food'da hazırlanan zengin iftar büfesiyle karşılıyor. Türk ve Akdeniz mutfağından geleneksel lezzetlerin yer aldığı iftar büfesinde, taş fırından çıkan sıcacık pide ve börekler, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi iftariyelikler, çorba seçenekleri, mezeler, zeytinyağlılar ve daha pek çok tat, başlangıçlar olarak misafirlerin beğenisine sunuluyor. Ana yemek seçeneklerinde ise hünkar beğendi, iç pilav, Ali nazik, kuzu güveç, dana bonfile, karides güveç, pastırmalı kuru fasulye gibi lezzetler listede. 6-12 yaş arasına yüzde 50 indirim sunulan mekanda iftar büfesinin kişi başı fiyatı ise 195 TL.

Denize dair her şey
Watergarden Ataşehir'de denize dair her şey mottosuyla hizmet veren Seaspice, Ramazan'a özel hazırlanan iftar menüsüyle karşımızda. Deneyimli mutfak ekibinin hazırladığı iftar menüsünde; iftariye tabağı, paçanga böreği, kuzu tandır veya levrek çupra ızgara, güllaç veya ekmek kadayıfı yer alıyor. Menünün fiyatı ise kişi başı 95 TL. Watergarden Ataşehir'e farklı bir soluk getiren Seaspice, misafirlerine su şovlarının yapıldığı havuz manzarasıyla da iftarda görsel bir şölen eşliğinde iftar sofrasına davet ediyor.

Azerbaycan mutfağından lezzetler
İftar Menüsü'nde Türk ve Azerbaycan Mutfakları'ndan pek çok özel lezzetin bulunduğu Zeferan Restaurant, İstanbul Sultanahmet'te, Ajwa Hotel Sultanahmet'in en üst katında hizmet veriyor. Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul'da temsil eden Zeferan Restaurant'ın yemekleri Executive Şef Ramin Nuriyev imzası taşıyor. Eşsiz Marmara Denizi ve Adalar manzarası eşliğinde açık büfe iftar keyfinin fiyatı ise 195 TL.

Et sevenler kaçırmasın
Kartal'da denize sıfır konumuyla İstmarina AVM'nin içinde yer alan Meat Chef Steakhouse, 11 ayın sultanı Ramazan'da misafirlerine özenle hazırlanan iftar menüsünü sunuyor. Et sevenlerin lezzet durağı olan mekanda iftar yemeği mercimek çorbasıyla başlayacak. İftarlık, etli sebzeli paçanga böreği, kuzu pirzola, sucuk, lokum, kasap köfte, kaşarlı köfte, siyez pilavı ve fırın patatesin de yer aldığı bu özel menünün finalinde ise dondurmalı irmik tatlısı var. Et pişirmeye farklı bir soluk getiren mekanın iftar menüsünde özel olarak Meat Chef Kebap da yer alıyor. Ramazan ayı için özel olarak hazırlanan iftar menüsünün fiyatı kişi başı 90 TL.

Nostaljik bir deneyim
Radisson Otelleri de Ramazan ayı boyunca Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden oluşan özel iftar menülerini deneyimlemeleri için tüm misafirlerini bekliyor. İftariyelikler, çorba çeşitleri, pide, ekmek çeşitleri, Osmanlı şerbetleri, leziz ana yemekler ve Türk tatlıları ile zenginleştirilen sofralarla misafirler hem nostaljik bir Ramazan deneyimi yaşayacak hem de unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri tatma imkanı bulacak.

Gaziantep efsanesi İstanbul'da
Halil Usta, bir Gaziantep efsanesidir. Sadece Anteplilerin değil şehre misafir olarak gelenlerin de çoğu zaman ilk durağıdır. İşte Gaziantep'in bu efsaneleşmiş ismi, Ramazan ayı boyunca Gaziantep mutfağının yerel lezzetlerini Watergarden İstanbul Nostalji Sokağı'nda ziyaretçiler ile buluşturacak. Gaziantep'e gitme fırsatı bulamayan ya da bu lezzetleri tekrar tatmak isteyen ziyaretçiler Halil Usta'nın, Gaziantep yöresel çorbaları, fındık lahmacun, Halil Usta Kaşık Salatası, Halil Usta Karışık Kebap Tabağı, havuç dilim baklavadan oluşan zengin iftar menüsünü kişi başı 115 TL'den Ramazan ayı boyunca Watergarden İstanbul'da tadabiliyor.

Ramazan'a özel hafif tatlılar
Seyidoğlu Gıda, Ramazan ayına özel tok tutan hafif tatlılardan oluşan özel bir seri hazırladı. Uzun süreli aç kalınması ve sıcak geçecek Ramazan ayı düşünülerek hazırlanan tatlı serisinde güllaçtan trileçeye, bol cevizli yaz helvasından sütlü tatlılara kadar 20 çeşit tatlı yer alıyor. Seyidoğlu Gıda Genel Müdürü Mehmet Göksu "Firma olarak daha hafif kalorili ve bol meyveli tatlılara yöneliyoruz. Geleneksel tatlıların yanı sıra yeni üretmeye başladığımız tatlılarda da sıcak yaz aylarına uygun ferahlatıcı ve hazmı kolay formüllere öncelik tanıyoruz. Özellikle Ramazan ayının sıcak aylarda olması ve oruç tutan vatandaşların hafif tatlı talepleri de bu ürün çeşitliliğimizde etkili oldu. Sıcak yaz aylarında sofraları hafif tatlılarla donatacağız" diyerek bu Ramazan'da tatlı konusunda nasıl bir farklılık yarattıklarını altını çiziyor. Hem tatlı seviyor hem de çok kalori almak istemiyorsanız iyisi mi siz bu meseleyi bir düşünün...

Boğaz manzarasında oruç açmak
CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul, Ramazan ayını keyifli iftar sofralarına ev sahipliği yapan IZAKA Restaurant'ta karşılıyor. Izaka Restaurant'ın iftar menüsünde iftariyeliklerden zeytinyağlılara, salatalardan ızgaralara, tatlılardan şerbetlere kadar birçok farklı seçenek bulunuyor. Executive Chef Eyüp Çevik'in yorumuyla hazırlanan iftar menüsünde her hafta farklı lezzetler konukları bekliyor. Lebeniye çorbası, gerdanlı kuzu keşkek, keşli köy eriştesi, kuzu kol sarma, etli pazı sarma, dana kaburga, Edirne yaprak ciğer, vişneli yaprak sarma bunlardan sadece bazıları. Boğaz manzarasında sevdikleriyle keyifli iftarlar yapmak isteyenler için set menü ya da açık büfe alternatifleri de mevut.

Sofralarda en doğal gıdalar
Ramazan demek tüm ailenin bir sofrada buluştuğu, geleneklerin tekrar hatırlandığı ve bağların kuvvetlendiği, hoşgörünün ve paylaşmanın doruğa çıktığı bir ay demek. İşte Hatice Teyze de bu Ramazan sofraları için harika paketler sunuyor. Ev yapımı mis gibi salçalardan köy fasulyelerine, taptaze ayva çanak tatlılarından Bodrum taş kırma zeytine, anne klasiği böreklere lezzet katan sebze karışımlarından kuru incir tatlılarına ne ararsanız var. Yüzde 30 indirimle sunulan bu paketlerin üç alternatifi bulunuyor. Normal fiyatları 380 ila 420 lira arasında değişen paketler Ramazan ayına özel indirimlerle 265 ila 290 liralara kadar düşüyor.

Manzaralı açık hava iftarı
Academie Intertationale de la Gastronomie ödülü ile uluslararası alanda da kabul gören Safran Restaurant, Ramazan'da sizi ve sevdiklerinizi Osmanlı ve Türk mutfağından lezzetlerle buluşturuyor. InterContinental İstanbul'un teras katında hizmet veren Safran Restaurant, açık havada ve eşsiz İstanbul manzarasını karşısına alarak iftar yapmak isteyenler için şüphesiz ilk tercihlerden. Enginardan içli köfteye, beğendili tas kebabından karnıyarığa geleneksel Türk lezzetlerinin her türünün bulunduğu mekanda özel iftar menülerinin fiyatı kişi başı 250 TL.

Fasıl eşliğinde iftar
Renaissance Polat İstanbul Hotel de Ramazan ayını coşkuyla karşılayan mekanlardan. İftariyeliklerle birlikte eski İstanbul'un özgün lezzetlerini Renaissance Polat spesiyalleri ile harmanlayan otelin en öne çıkan mekanı Daphne Restaurant & Grill'de bu lezzetlere huzur veren fasıllar da eşlik ediyor. Toplu iftar davetleri için de misafirlerine alternatifler yaratan Daphe Restaurant & Grill'de açık büfe iftarın kişi başı fiyatı 175 TL.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER