İSTANBUL’a KAR YAĞDI

İstanbul’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. 908 araç ve iş makinesi, 2 bin 266 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele ediliyor.

İSTANBUL’a KAR YAĞDI
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yollarda sorun yaşanmaması için dün geceden sabaha kadar 691 ton tuz, 15 ton solüsyon kullandı. Kar yağışı nedeniyle trafikte olumsuzluk yaşanmadı. Sokaklardan alınan kimsesiz 377 vatandaş da Sarıyer Metin Oktay Spor Salonu'nda misafir ediliyor.
 
BUZ ERKEN UYARI SİSTEMİ DEVREDE
İstanbul genelinde 28 ayrı noktada konumlanan BEUS (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) dün gece ve sabah saatlerinde 82 adet buzlanma uyarı tespiti yaptı. Kısa zamanda koordine olan buzlanma müdahale araçları ile sabah trafiğinde bir olumsuzluk yaşanmadı.
 
Avrupa yakasında gece saatlerinde Bağcılar, Sarıyer, Beylikdüzü ve Kağıthane'de kısa süreli kar yağdı. Anadolu yakasında ise sabahın erken saatlerinde yüksek kesimler beyaza büründü.
 
Çamlıca başta olmak üzere, Altunizade, Üsküdar ve Beykoz'da kar yağışı etkili oluyor. Anadolu yakasında yüksek kesimlerde kar yağışının devam ediyor. Hava Sıcaklığın bu gece şehrin yüksek kesimlerinde -3,-4 derece; şehir merkezinde ise -1,-2 derece olması bekleniyor. Yetkililer buzlanma etkisine karşı dikkatli olunması ve tedbirsiz yola çıkılmaması uyarısını yapıyorlar.
 
KAR KALINLIKLARI
Arnavutköy, Başakşehir, Beykoz ve Sarıyer’in yüksek kesimlerinde  20 cm; Esenyurt’ta 15cm; Çamlıca, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Çatalca’da  10 cm; Tuzla Kağıthane ve Ümraniye’de 5 olarak tespit edildi.
 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2013, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER