İstanbul’a rahat nefes aldıracak projeler!

İstanbul’a rahat nefes aldıracak projeler!

İstanbul’a rahat nefes aldıracak projeler!
 Karaköy Limanı’ndan Curise gemileri ile gelen turistlerin, Sultanahmete tramvay ile getirilip götürülmesinin amaçlandığı projede, 2’li dizi şeklinde çalışan tramvaylar ile tek seferde 500 yolcu taşınması hedefleniyor.

BEYOĞLU – KASIMPAŞA - HASKÖY CADDESİ YOL REHABİLİTASYON PROJESİ
Proje ile Haliç’in Kuzey yakasındaki ulaşım ihtiyacı ile Şişhane – Kasımpaşa – Hasköy ve D100 bağlantısı sağlanacak. Proje ile Haliç kenarındaki bütün yollar 2 şerit gidiş,2 şerit geliş olacak. Ayrıca Sütlüce – Şişhane arasındaki trafiği rahatlatacak tünel inşa edilecek.
 

TAKSİM MEYDANI YAYALAŞTIRMA PROJESİ
Taksim Meydanı’ndaki otobüs durakları, otobüs bekleme peronları ve yanındaki yol kaldırılacak. Tarlabaşı Bulvarı tamamen yer altına indirilecek. MC Donald’s önündeki otobüs durakları yer altına alınacak ve alt geçitten meydana yaya çıkışları verilecek.
 

BÜYÜKDERE CADDESİ YAYALAŞTIRMA PROJESİ – ( LEVENT – ŞANZELİZE PROJESİ )
Proje kapsamında Zincirlikuyu üst geçit köprüsü ile Gültepe kavşağı arasındaki bölümde trafik yer altına indirilerek, 40.000 m2’lik alan yayalaştırılmış olacak. Yayalaştırılan bölge bitişiğinde 2. Çevre yolu kavşak sahasıında yer altı otoparkları yapılacak.
 

BEŞİKTAŞ MEYDAN PROJESİ
Barboros Bulvarı ile Dolmabahçe Caddesi ve Çırağan Caddesi arasında trafik yer altına alınacak. Kabataş – Mahmutbey Metrosu Bağcılar Olimpiyatköy metrosuna entegre olacak.

 
ÜSKÜDAR MEYDAN PROJESİ
Sahil yolu, Harem ve Kuzguncuk yönlerinden ‘’U’’ dönüşü yapılarak meydan kısmında kapatılacak. Selman-I Park Caddesi ile Paşalimanı Caddesi arasına 300 M uzunluğunda karayolu tüneli yapılacak. Bin 940 araç kapasiteli iki yer altı otoprakının yapılması planlanırken, yer altı otoparklarında 50 dükkanda yer alacak. Proje ile ilgili 100 yapının yıkımı planlanıyor.
 

METROBÜS 4. ETAP AVCILAR – BEYLİKDÜZÜ PROJESİ
Metrobüs sisteminin 4. Etabı olan Avcılar – Beylikdüzü hattının uygulama projesi tamamlanırken, 15 Mart'da temeli atıldı. Beylikdüzü Metrobüsü'nün 29 Ekim'e kadar bitirilmesi öngörülüyor. Aksaray – İstoç, Beşiktaş – Levent, ve Edirnekapı – Vezneciler olmak üzere 3 yeni metrobüs hattı içinde çalışmalar yapılıyor.

 
ÜSKÜDAR – ÜMRANİYE- ÇEKMEKÖY – SANCAKTEPE METROSU
İhalesi 23 Şubat’ta yapılan hatta 16 istasyon bulunacak. Tamamı yer altında olavak olan hattın günlük yolcu sayısının 688 bin kişi olacağı öngörülüyor. Proje tamamlandığında ise Marmaray projesi ile entegre olacak.

İhale aşamasındaki hatlar:
1-Bakırköy-Beylikdüzü = 25 Km -; 18 istasyon
2-Beşiktaş-Alibeyköy-Mahmutbey = 25 Km -; 19 istasyon
3,-Yenikapı-İncirli = 7 Km -; 6 istasyon
4-Bakırköy-Kirazlı = 9 Km -; 7 istasyon

Etüd edilen ve projesi hazırlanan hatlar:
1-Havaalanı-Olimpiyatköy
2-Eminönü-Alibeyköy
3-Bostancı-Dudullu
4-Kaynarca-S.G. Havaalanı
5-Çekmeköy-S.G. Havaalanı
6-Şişhane-Okmeydanı-Şişli Havaray
7-Olimpiyatköy-Kayabaşı Konutları
8-Kadıköy-Ataşehir-S.G. Havaalanı
9-Kadıköy-Levent-Edirnekapı-Yenikapı
10-Kazlıçeşme-4.Levent-Ümraniye-Söğütlüçeşme
 

OTOBÜS ŞERİTLERİ ( TERCİHLİ YOL ) PROJESİ
Trafik yoğunluğuna çözüm olması ve ulaşımda toplu taşımanın payının ve cazibesinin artırılması için tercihli yol projesi hayata geçirilecek. Sarı şeritler ile yol üzerinde belirlenecek alanda belli saatler toplu taşıma araçlarının hareket etmesinin sağlanacağı planda, diğer araçların şeritlere girmesini engellemek için EDS kontrolülü sistemiyle engellenecek. Proje ilk etapta, Millet Caddesi, Kızıtoprak-Bostancı-Tuzla, Beşiktaş – Maslak, Yenikapı – Başakşehir, Şirinevler – Mahmutbey arasında uygulanacak.

 
HAVARAY PROJESİ
Belediye Monoray ya da Havaray'ı "1.5 metre sütunlar üzerinde caddeyi işgal etmeden kurulan yapılar" olarak tanımlıyor. Taşıyacağı yolcu sayısı daha düşük. Metrobüs saatte 40 bin yolcu taşırken, Havaray en fazla 15 bin yolcu taşıyabilecek. Düşünülen hatlar şöyle: Kartal-D 100, Ataşehir-Ümraniye, ZincirlikuyuBeşiktaş-Rumeli Hisarüstü, Sabiha GökçenFormula, Maltepe-Başıbüyük, 4.Levent-Levent, SefaköyHavalimanı.

 
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER VE ELEKTRİKLİ ŞARS İSTASYONU PROJESİ
İBB Enerji A.Ş. ile Renault’un yapmış olduğu işbirliği sonucunda elektrikli araçlara hizmet verecek şarj istasyonlarının altyapısı kurulacak. İlk etapta tanıtım ve test amaçlı İBB’ye ait olan, Saraçhane, Kadıköy, Balmumcu, Cihangir ve Bostancı otoparklarını şarj istasyonları kuruldu.
 

RO – RO PROJESİ
Marmara’nın Kuzey – Güney destinasyonuna yap-işlet –devret yöntemiyle RO-RO hattı kurulması bekleniyor. Projenin hayata geçirilmesi ile beraber karayolu ile 6 saat süren yol, deniz yoluyla 3 saate, 1 tırın harcadığı 85 KG yakıt ise 26 KG’a inecek.
 

DA VİNCİ KÖPRÜSÜ PROJESİ
Leonardo da Vinci’nin 1502 yılında Haliç için tasarladığı köprü ‘’Eyüp – Sütlüce’’ arasına yapılması planlanıyor.

 
BOĞAZ VE HALİÇ’E TELEFERİK PROJESİ
Boğaz’a ve Haliç’e teleferik yapılması ile ilgili fizibilite çalışmaları devam ediyor. Boğazda : Zincirlikuyu – Altunizade – Çamlıca Tepesi ile Rumeli Hisarı – Otağtepe alternatifi üzerinde ekspertiz çalışması devam ederken, Haliç’te ise: Rami Kışlası Eyüp ile Sütlüce arasında teleferik projesi planlanıyor.

 
FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Istanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde yapılan oylama sonucunda Fikirtepe Uygulama Planı Kabul edildi. 48 bin nüfuslu ve 6 bin 341 binanın yer aldığı bölgede, sağlıksız konutların iyileştirilmesi ve kentsel yaşam standartlarının yükseltimesi planlanıyor.
 

OKMEYDANI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
70 bin nüfuslu bölgede, mülkiyet vakıflardan Hazineye geçti, İBB’ye ve İlçe beledeiyesine geçmesi için ise çalışmalar başlatıldı. Şimdiye kadar 561 mülk ilçe belediyesine geçerken, İki bin küsür mülkün İBB’ye geçmesi için çalışmalar devam ediyor.

 
BAYRAMPAŞA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Bölgede 4 bin konutluk ve toplam 16 bin kişinin yaşayabileceği yeni bir yaşam alanının oluşturulması planlanıyor. Alan içerisine, kapalı otoparklar, sağlık alanları, yeşil alanlar, ve afet alanlarında kullanılabilecek sığınaklar yapılacak.
 

ZEYTİNBURNU SÜMER MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Sümer Mahallesi’nde gerçekleştirilmesi planan proje kapsamında, bin 38 adet konut yıkılarak yerine bin 536 depreme dayanıklı konut inşa edilecek. Proje kapsamında her daireye bir otoparkın düşmesi planlanırken, alanda iç bahçeler, spor tesisleri, çocuk oyun alanları bulunacak.
 

KAYABAŞI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Kayabaşı’nda depreme dayanıklı 60 bin konutun yapılması planlanıyor. Projenin ilk etabı 2 yılda, tamamı ise 3 yılda tamamlanması planlanıyor.

 
KARTAL KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANI
Kartal’da 330 hektarlık alandaki proje ile bölgede nitelikli iş gücünü barındıran, bir ticaret merkezi oluşturulacak.Kartal’dan Gebze’ye kadar uzanacak olan bu merkez 4.5 milyon nüfusa hitap edecek. 5 milyar dolarlık bir yatırımla 100 bin çalışanın olacağı modern bir merkez olacak.
 

MALTEPE – DRAGOS KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Proje kapsamında 31.5 HA’lık alanda, dini tesis, ilk+orta nöğretim, ilk öğretim, idari tesis, sağlık tesisi, konut + ticaret, yaya+ yeşil, spor alanı, açık+yeşil alanlar yapılacak. Projenin hizmet edeceği nüfus 200 bin iken, yaratacağı iş kapasitesi ise 10 bin olması bekleniyor.

 
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ PROJESİ
Kamu bankaları, SPK, BDDK gibi kamu finans kurumlarının taşınmasını ön gören Proje için Ataşehir ve Şişli – Büyükdere – Levent aksı ön plana çıkıyor. Bölgeye ulaşım için ise Metro çalışmaları yapılıyor.
 

CENDERE TEKNOLOJİ VADİSİ / SİLİKON VADİSİ
Proje’nin Kağıthane ve Şişli ilçe sınırlarında toplam 230 hektarlık bir alanda yapılması planlanıyor. Proje kapsamında Üniversite alanları, AR – GE birimleri, ileri teknoloji enstitüleri, BİO Teknoloji, İlaç Ensdüstrisi, Yazılım, Bilgi ve Enformasyon Teknolojileri Birimleri Vb. Alanlar yer alacak
 

HAYDARPAŞA YENİLEME PROJESİ
Bölgede uygulanacak proje kapsamında Harem Bölgesi: Mevcut otobüs terminalinin kaldırılması ve bu alanın kültürel tesis alanı ve yeşil alan olarak düzenlenmesi hedefleniyor. Liman Bölgesi: Mevcut olan yük limanı kaldırılarak yerine daha küçük ölçekli, turizmede hizmet edecek yolcu limanı yapılması hedefleniyor.Bölgede Heliport alanı düzenlemesi öngörülüyor.

Lİman Geri sahası: 3 bölüme ayrılıyor A Bölgesi: Selimiye Kışlası bölgesi – 5 kat yapılaşma öngörülüyor B Bölgesi : GATA ve Marmara Üniversitesi bölgesi – 4 kat yapılaşma öngörülüyor C Bölgesi: Marmara Üniversitesi bölgesi – Maks: 27 mt. yükseklik öngörülüyor Haydarpaşa Gar ve Geri Bölgesi: Kültürel tesis alanı, TCDD hizmet alanı, Ticaret alanı ve yeşil alan olarak planlanıyor. Mevcut tarihi Haydarpaşa Gar binası hizmet alanı ve turizm alanı olarak hizmet vermesi planlanıyor. Kadıköy Merkez ve Çevresi: İbrahim Ağa transfer merkezi ile irtibatlı, Kadıköy – Kartal metro hattı durağı bulunan alanda, ticaret alanı, yeşil alan ve rekreasyon alanları planlanıyor. İSKİ’ye ait arıtma tesisi korunuyor. Yapılan planla Kadıköy – Üsküdar Sahil Hattı birleştiriliyor. Hafif raylı system yapılması düşünülüyor.


ÇAMLICA TV KULESİ
Çamlıca’da ki mevcut kulelerin kaldırılıp yapılacak olan 340 metre yükseliğindeki kuleye entegre edilmesi planlanıyor.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER