İstanbul Valisi Mutlu Şile'de İncelemelerde Bulundu.

İstanbul Valisi Mutlu Şile'de İncelemelerde Bulundu.

İstanbul Valisi Mutlu Şile'de İncelemelerde Bulundu.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Şile'de incelemelerde bulundu.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Şile'de incelemelerde bulundu. Vali Mutlu İlk olarak Deva Holfig Kurucularından Vasıf Topçu tarafından Şilede yaptırılan  Vasıf  Topçu Fen Lisesini ziyaret etti eğitim ile ilgili yetkililerden bilgi alan Hüseyin Avni Mutlu Şile nin İstanbul merkezi uzaklığı konusunda öğretmenlerin zorlandıklarını biliyoruz bu konuda Şilede gerekli çalışmaların yapılması noktasında girişimlerin başlatıldığını söyledi.

IŞIK ÜNİVERSİTESİNE VALİDEN ZİYARET

 stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Şile de bulunan Işık Üniversitesini de  ziyaret etti Rektör İ Prof. Dr. Nafiye Güneç KIYAK tarafından karşılanan Vali Mutlu Üniversite hakkında rektörden bilgi aldı. Üniversiteden sonra Şile Kaymakamlığını ziyaret eden Mutlu, Kaymakam Şükrü Görücü'den ilçeyle ilgili bilgi aldı. Basına kapalı toplantıya, vali yardımcıları Mustafa Altıntaş ve Harun Kaya , Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve beraberindekiler katıldı.

Ardından Halk Eğitim Merkezine geçen Mutlu, Şile bezi dokuma kursuna katılan kursiyerleri ziyaret etti. Sohbet ettiği kursiyerlerin dokuma tezgahlarının yeterli olmadığını söylemesi üzerine, Mutlu, yeni dokuma tezgahı alınması talimatını verdi.

Kursiyerlerle fotoğraf çektiren Vali Mutlu'ya, Şile bezinden sehpa örtüsü, peşkir ve kravat hediye edildi.

İlçe Sağlık Merkezini de ziyaret eden Hüseyin Avni Mutlu, doktorlardan merkez hakkında bilgi aldı.

Yürüyerek Şile Belediyesine giden Mutlu, yürüyüş sırasında esnaf ve vatandaşlarla selamlaşarak sohbet etti.Vali mutlu esnaf ile yaptığı yaptığı samimi yaklaşım Şilede hayranlık ile karşılandı

BASINA KAPALI BELEDİYE DE BİRFİNG

Belediye Başkanı Tabakoğlu ile basına kapalı görüşen Mutlu'ya, Şile Köy ekmeği, Şile'ye özgü yapılmış ürünler ile Şile portresinin yer aldığı bir fotoğraf hediye edildi. Vali mutlu özellikle köy ekmeğini görünce espili bir şekilde bunu kızartacaksın yanında bir de peynir olacak değme keyfine özlemişim yahu diyerek Başkan Tbakoğluna teşekkür etti

150 YILLIK FENERDEN VALİ MUTLU KEYİFLİ AYRILDI

Vali Mutlu, 150 yıllık geçmişi olan Şile Feneri'ni de gezdi. Burada gazetecilere açıklama yapan Mutlu, Şile'nin yüz ölçümü itibariyle İstanbul'un en büyük, nüfus yoğunluğu bakımından ise en düşük ilçesi olduğunu söyledi.

Şile'nin yüz ölçümünün 4'te 3'ünün ormanlık alan olduğunu ifade eden Mutlu,

"Aynı zamanda 60 kilometre de sahili olan bir ilçemiz. Şimdi tüm bunları yan yana koyduğunuz vakit, Şile'nin doğal güzellikleri, turistik özellikleri ön plana çıkıyor. Zaten şu anda bulunduğumuz yer de 150 yıllık bir fener, Şile Feneri. Şile, turistik objeleri çok yüksek olan bir ilçemiz" dedi.

Mutlu, Şile bezinin artık tüm dünyada pazarlanmaya çalışıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Şile'de her gezdiğim noktada hakikaten turistik potansiyelinin ne kadar güçlü olduğunu görüyorum. Tabii 3 bine yakın yatak kapasitesiyle de iyi bir güce sahip. Yaz dönemlerinde, özellikle hafta sonlarında 500 bine yakın insanın gelip ziyaret ettiği, piknik yaptığı, istifade ettiği bir ilçe. Dolayısıyla bu değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduk. "

İlçe Kaymakamı Görücü ve Belediye Başkanı Tabakoğlu'ndan ilçenin ihtiyaçlarına yönelik bilgi aldığını aktaran Mutlu, Şile'de turizm alanında daha fazla şeyler yapılabileceğini vurguladı.

Mutlu, "İl Özel İdaremizin imkanlarıyla özellikle ilçenin turistik değerleriyle ilgili, eski eserlerin, sivil mimari örneklerinin korunması, restorasyonu aşamasında her türlü desteği veriyoruz. Bundan sonra da bu güçlü desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Ziyaret sırasında Şile ile ilgili yeni proje yaklaşımlarını da değerlendirdiklerini kaydeden Mutlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüm bu zenginlikleri göz önünde bulundurduğumuzda, Şile'mizin önümüzdeki dönemde gerçekten İstanbul'da çok hususi bir ilçe haline geleceğini düşünüyorum. Vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde de öğrendiğim, Şile'de çok keyifli yaşıyorlar. İstanbul'un biraz dışında, hem İstanbul'u yaşayan hem de turizmin tüm güzelliklerini barındıran bir ilçe. Dolayısıyla yararlı bir gezi oldu benim için. Ümit ediyorum, bundan sonraki gezilerimizde daha da gelişmiş olacak. Çünkü çok ciddi bir hamle içerisinde görülüyor. İlçe halkında da geleceğe yönelik ciddi bir heyecan var. Şile'mizin de İstanbul'un geneli gibi yüksek bir potansiyel içerisinde, güçlü bir moralle gelişme içinde olduğunu gördük  dedi.

VALİ MUTLU SERACILIK VE BAL ÜRETİMİ YERİNDE İNCELEDİ

Orman köylüsünün kesim yasağından sonra yeni geçim kaynağı olarak farklı altarnetifler yaratılması seracılık ve bölgede arıcılık ve bal üreti yapılması nedeni ile ilk olarak İmrendere köyünde seracılık çiçek yetiştiriciliği hakkında bilgiler aldı,ayrıca Boşnak köyü olarak bilinen Yeniköy de bal üretimi hakıında köy muhtarından bilgiler alan mutluya kovanından taze kesilmiş çiçek balı ve boşnak böreği ikram edildi.

ŞİLE ZİYARETİNDE VALİ MUTLUDUAN ANLAMLI ZİYARET

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ilk olarak Şile İsa köyde 1998 yılında Tokat Almus da  şehit olan Hasan Gezer in annnesi Zeynep Gezeri ziyaret etti Vali Mutlu Ağva merkezinde ise İstanbul da  görevi esnasında  1986 yılında şehit olan Polis Ferhat Varolun annnesi Sevim Varolu da evinde ziyaret etti.
Vali Mutlu son olarak Şile Akçakese köyünde yoğunlukta olan eski evlerin Belediye tarafından restorasyonları hakkında bilgi almak için son durağı olan köye geldi Belediye Başkanı Can Tabakoğlunda köyde yapılacak restorasyonlar ve sonucunda ilçeye sağlanması planlanan çalışmalar hakkında  bilgiler aldı Vali Mutluya Köy sakini bir bayan tarafından el işlemesi Türk Bayrağı hediye edildi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER