İstanbul Valisi İBB'ye kayyum olarak atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın, 23 Haziran'a kadar İBB Başkanı olarak göreve vekalet edeceğini açıkladı.

İstanbul Valisi İBB'ye kayyum olarak atandı
 İstanbul Valisi İBB'ye kayyum olarak atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın, 23 Haziran'a kadar İBB Başkanı olarak göreve vekalet edeceğini açıkladı.
Yüksek Seçim Kurulu, dün akşam İstanbul'da seçimin iptali ve yenilenmesi konusunda karar verdikten sonra Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası da iptal edilmişti.

İmamoğlu'nun mazbatasının alınmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kim olacağı ise merak konusuydu.

CUMHURBAŞKANI, YENİ BAŞKANI AÇIKLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın, 23 Haziran'a kadar İBB Başkanlığı'na vekalet edeceğini belirtti. Erdoğan, Yerlikaya'nın göreve başladığını da ifade etti.

Erdoğan, 23 Haziran seçimlerinde de Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin adayı olacağını söyledi.

İstanbul Valisi İBB'ye kayyum olarak atandı



Yeni İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kimdir
27 Ekim’de yayımlanan Resmi Gazeteye göre Gaziantep Valiliği’nden İstanbul’a atanan Vali Ali Yerlikaya’nın kısa hayat hikayesidir…

27 Ekim’de yayımlanan Resmi Gazetenin bildirisi üzerine 39 ilin valisi değişti. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, İstanbul Valiliği’ne atandı.

Yerlikaya’ya yeni görev yerinde de başarılarının devamını diliyoruz…

Çocukluğu ve eğitim hayatı
Ali Yerlikaya, 11 Ekim 1968’de Konya’da dünyaya geldi. Liseden mezun olana kadar doğduğu şehirde kalan Yerlikaya, yükseköğrenimi için ayrıldı. 1989’da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Üniversitede aldığı eğitimin büyük katkısı ile siyasi yaşama bağlılığı da artmıştı. Şimdi onu uzun soluklu bir iş hayatı bekliyordu…

Başarılı bir grafik seyredecek iş hayatına bir de mutlu bir evlilik ve 4 çocuk katacaktı…


Kaymakam adaylığı ile başladı
Yerlikaya, mezuniyetinin üzerinden 1 yıl geçmişti ki, İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı görevine başladı. Bu onu daha yüksek sıçrayışlara taşıyacak ilk adımdı.

Buranın ardından 1993’te Kayseri’nin Felahiye İlçesi Kaymakamlığı’na atandı. Burayı ise, sırasıyla Erzin (Hatay), Derabucak (Konya), Hilvan (Şanlıurfa) ve Sarıkaya (Yozgat) ilçelerinde Kaymakamlık göreviyle bulundu.

29 Mayıs 2003’te İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’ne atanan Yerlikaya, 9 Şubat 2004’te ise, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Yerlikaya, ayrıca Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’nda da (TÜHİS), Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulundu.

Vali Yerlikaya
Çeşitli ilçelerde yürüttüğü Kaymakamlık görevinden sonra Yerlikaya, 13 Aralık 2007’de Şırnak Valisi oldu. Buradaki görevi 17 Mayıs 2010’a kadar devam etti. 23 Mayıs 2010 ile 9 Ağustos 2012 arasında Ağrı Valisi olarak görevini yürüten Yerlikaya; 17 Ağustos 2012 - 3 Mart 2015 tarihleri arasında da Tekirdağ Valisi idi.

16 Şubat 2015’te 2015/7295 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile de Gaziantep Valiliği’ne atanan Yerlikaya görevini sürdürüyordu…


İstanbul’a atandı
Başkan Erdoğan’ın imzası dahilinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere toplamda 39 ilin valisinde değişikliğe gidildi. 21 ilin valisi ise, Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirildi. 27 Ekim 2018’de sabah saatlerinde Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi’nde Ali Yerlikaya’nın da İstanbul’a atandığı duyuruldu.
ÇÖZÜM SÜRECİ İDDİALARI
Öte yandan, dün Abdullah Öcalan'ın 8 yıl aradan sonra dün İmralı'da avukatlarıyla görüşmesinin ardından çıkan "çözüm süreci yeniden başladı" söylentilerini yalanlayan Cumhurbaşkanı, "Yeni bir çözüm süreci yok." dedi.

YERLİKAYA İBB BİNASINDA
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, belediyenin Saraçhane'deki binasına geldi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER