İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne Atanan Altınok'tan İlk açıklama

"Başarılı olmaya çalışacağız. İstanbul halkının huzurunu, güvenliğini, mutluluğunu sağlamaya gayret edeceğiz"

  İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne Atanan Altınok'tan İlk açıklama

  İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne Atanan Altınok'tan İlk açıklama 


"Başarılı olmaya çalışacağız. İstanbul halkının huzurunu, güvenliğini, mutluluğunu sağlamaya gayret edeceğiz"


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Selami Altınok, başarılı olmaya çalışacaklarını belirterek, "İstanbul halkının huzurunu, güvenliğini, mutluluğunu sağlamaya gayret edeceğiz" dedi.

Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Yeni göreviyle ilgili değerlendirmede bulunan Altınok, "İnşallah Allah utandırmaz. Başarılı olmaya çalışacağız. İstanbul halkının huzurunu, güvenliğini, mutluluğunu sağlamaya gayret edeceğiz. Gayemiz, amacımız bu. İstanbul, Türkiye'nin göz bebeği bir şehri. Burada görev yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah sizlerle de böyle güzel günlerde beraber oluruz" diye konuştu.

Gazetecilerin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun emniyetten ayrıldıktan sonra tekrar geri gelmesini hatırlatarak, bir gelişme olup olmadığını sorduğu Altınok, yeni bir gelişme olmadığını söyledi.

Altınok, "Arkadaşlarımdan brifing aldım. Tanımaya çalışıyorum. Farklı bir teşkilat. Benim bugüne kadar içinde çalışmış olmama rağmen bire bir fazla ilgilenmediğim bir teşkilat. Öğrenmeye gayret ediyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul merkezli operasyona ilişkin soruları, şu an konuşmanın doğru olmadığını belirterek yanıtsız bırakan Altınok, daha sonra emniyetten ayrıldı. 

İstanbul Valisi Mutlu da Altınok'tan bir süre önce emniyetten ayrılmıştı. - İstanbul


SELAMİ ALTINOK KİMDİR?

1966 yılında Erzurum İli Narman İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum'da tamamladıktan sonra, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne girdi. 1988 yılında üniversiteyi bitirdi. 1989 yılında Erzincan'da Kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu. Sırasıyla; Kayseri Akkışla İlçesinde Kaymakam Vekilliği, Tokat Almus, Bitlis Güroymak, Van Erciş, Samsun Terme ve Antalya Serik ilçelerinde Kaymakamlık yaptıktan sonra Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı. Van 100. Yıl Üniversitesinde Yakın Çağ Tarihi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511 Sayılı Kararname ile Aksaray Valisi olarak atanmıştır.

Selami Altınok evli olup, iki erkek, bir kız çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER