İstanbul'da okullar tatil mi

İstanbul'da yarın (Pazartesi) okullar tatil mi ? Kar tatili haberleri peş peşe geldi!

İstanbul'da  okullar tatil mi
İstanbul'da  okullar tatil mi

İstanbul'da yarın (Pazartesi) okullar tatil mi ? Kar tatili haberleri peş peşe geldi!


İstanbul Valisi Vasip Şahin: "İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın 9 Ocak (pazartesi) 1 gün süre ile ara verilmiştir."



İstanbul'da cuma akşamı başlayan yoğun kar yağışı bu gece etkisini yitirerek yerini dondurucu soğuk havaya bıraktı. Termometreler sıcaklığın-2 derecelere kadar düştüğü gösterdi. Buz sarkıtlarına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Meteroroloji'den yapılan son uyarıya göre hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 6-12 derece azalacak. İstanbul'da okuyan öğrenciler şimdi yarın okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. İstanbul Valiliği'nden kar tatili ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Çanakkale, Bursa ve Zonguldak'ta ise okullar tatil edildi.
Cuma akşamı paşlayan ve cumartesi gün boyu süren kar İstanbul'da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan çok sayıda sürücü TEM otoyolunda mahsur kaldı. Sürücüler araçlarını yol kenarına bırakıp gitti. Havanın soğumasıyla birlikte buzlanmaya karşı karayolları ekipleri aralıklarla yollarda tuzlama çalışması yaptı. Cuma günü iş çıkışı evlerine gitmek isteyenler saatlerde yollarda kaldı. Adeta kabusu yaşadılar. Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmini haritasına göre ise; İstanbul’da kar yağışı zaman zaman azalsa da 3 gün daha devam edecek.  

OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER
 

ÇANAKKALE

Çanakkale'de kent merkezi ile 8 ilçede yarın,  Gelibolu ilçesinde de yarın ve salı günü olumsuz hava şartları nedeniyle okullar  tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada,  iki gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okullarla ilgili tatil  kararı alındığını söyledi.

Ulaşımın bazı bölgelerde güçlükle yapıldığı kentte, merkez ile  Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Yenice ve Lapseki ilçelerindeki tüm  okullarda yarın eğitim yapılmayacağını aktaran Memiş, Gelibolu ilçesinde ise 9 ve  10 Ocak olmak üzere iki gün eğitime ara verildiğini kaydetti.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile  personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2017, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109