İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİ 2012

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı farklı konsept ile asırlık tatlar ve sanatların turistlere ve İstanbullulara sunulduğu bir dizi etkinliğe bu yılda sahne olacak.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİ 2012



İstanbul Ramazan ayı geldiğinde bambaşka bir manevi atmosfere bürünür. Yardımlaşma ve kardeşlik duygularının daha da pekiştiği bu kutsal ay, İstanbul’un her bir köşesinde bir başka güzel yaşanır. İstanbulluların Ramazan ayında yoğun ilgi gösterdiği tarihi Sultanahmet Meydanı’na yeni bir konsept kazandırıldı.

ASIRLIK TATLAR VE SANATLAR FUARI
20 Temmuz - 18 Ağustos 2012 (Sultanahmet Meydanı)

İstanbul’la özdeşleşmiş markalar…

Sultanahmet Meydanı’nın tarihi çehresine uygun olarak yapılan düzenleme ile turistler, maneviyatın tarih ile yoğrulduğu kutlu bir kent olan İstanbul’da olmanın ayrıcalığını yaşayacaklar. Meydan Ramazan ayı boyunca, İstanbul’la özdeşleşen firmaların ürünlerinin sunumlarını yapacağı ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımının yapılacağı fuara da ev sahipliği yapacak.

Fuarı ziyarete gelen İstanbullular;  Karaköy Güllüoğlu, Mado, Sütiş, Koska Helvacısı, Hacı Bekir Lokumları, Malatya Pazarı, Hamidiye Su, Sarıyer Börekçisi, Kanlıca Yoğurdu gibi özü İstanbul’a ait olan tatların tarihi ve üretimi hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Kaybolmaya yüz tutmuş sanatlar yeniden canlanıyor
Fuarda, cam, ebru, çini, tezhip sanatı, halı dokuma, sedef işi, porselen gibi geçmişi çok eskilere dayanan mesleklere ait stantlar da yer alacak. Ziyaretçiler, söz konusu sanatların inceliklerini maharetli ellerden görme şansına sahip olacaklar.

Günde 20.000 kişiye iftar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında İstanbul halkını İftar sofralarında buluşturacak.

Her yıl 20 bin kişiye verilen hizmet, bu Ramazan ayında da İstanbul’un farklı meydanlarında kurulan iftar sofralarında devam edecek.Sokaklarda kurulacak iftar sofralarıyla, bölge halkının birbirleriyle dayanışma ve beraberliklerinin arttırılması, örf ve adetlerimizin unutulmaması; ihtiyaç sahibi aileler ve gönüllüleri sokak sofralarında buluşturarak unutulmaz Ramazan hatıraları bırakmayı amaçlıyor.

İftar programı kapsamında İstanbul’un farklı semtlerinde kurulacak olan iftar sofralarında iftariyelik (hurma, bal, zeytin), et kavurma, pirinç pilavı, ayran ve tatlı ikramı yapılacak.
 
Organizasyonun tüm ihtiyaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Lojistik Destek Merkezince karşılanacak.

GELENEKSEL GÖSTERİ SANATLARI ŞİİR DİNLETİLERİ VE KONSERLER
20 Temmuz - 18 Ağustos 2012, ( Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı)

Ramazan İstanbul Etkinlikleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Feshane Bahçesi’nde ve Beyazıt Meydanı’nda müzik, eğlence, şiir ve konserleriyle İstanbul halkıyla buluşuyor.

Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı, 30 gün boyunca iftar öncesi, iftar sonrası ve teravih sonrası tasavvuf müziğinden Türk Halk ve Türk Sanat Müziği dinletilerine, sema gösterilerinden mehteran konserlerine, geleneksel gösteri sanatlarından çocuk eğlencelerine kadar çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ahmet Özhan, Orhan Hakalmaz, Zekai Tunca ve Özdemir Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu sanatçıların konserlerinin yanı sıra şiir dinletileri de Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda olacak.

Ramazanda çocuklar

Ramazan İstanbul Etkinlikleri çerçevesinde Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda çocuklar için çok renkli ve çok eğlenceli programlar hazırlandı. Çocuklar, animatör sunucu ile renkli zamanlar geçirecek, Ramazan’a özel yarışmalara katılacak ve çocuk şarkıları dinleyecekler.

Geleneksel sanatlardan Ortaoyunu, Meddah, Karagöz-Hacivat ve kukla gösterileri ile farklı bir heyecanı yaşayacak çocuklar, sihirbaz gösterilerini meraklı gözlerle izleyecek, palyaço gösterilerinde kahkahalara boğulacaklar. Özel olarak hazırlanan etkinlikler, Ramazan boyunca her gün Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda çocuklarla buluşacak.

31. TÜRKİYE KİTAP VE KÜLTÜR FUARI
20 Temmuz - 18 Ağustos 2012 (Beyazıt Meydanı)

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, bu yıl 3’üncü kez Beyazıt Meydanı’nda ziyaretçileriyle buluşuyor.

31. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Türkiye Diyanet Vakfı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından Beyazıt Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

28 yıl boyunca İstanbul Sultanahmet Camii’nin avlusunda yapılan fuar, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Projesi Yürütme Kurulu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından iki yıl önce Beyazıt Meydanı’nda düzenlenmeye başlanmıştı. Her yıl yoğun bir ilgiyle karşılanan fuara gelen ziyaretçiler, dünyaca ünlü yazarların kitaplarını büyük indirimlerle uygun fiyatlara sahip olma imkanı buluyor.

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın uluslararası çapta düzenlenmesine yönelik ilk adım bu yıl atıldı. Fuara ilk defa yurt dışından bazı yayıncılar da davet edildi.  Fuarda 150 yayınevinin her okuyucu profiline hitap eden kitaplarını bulmak mümkün olacak.

BEYAZIT RAMAZAN SOHBETLERİ
20 Temmuz - 14 Ağustos 2012

Ramazan’ın ilk günü başlayacak olan Beyazıt Ramazan Sohbetleri, Kadir Gecesi’ne kadar birbirinden değerli 26 yazarın katılımı ile yapılacak. Türkiye Diyanet Vakfı ve ESKADER işbirliği ile yapılan ve geçen yıl büyük ilgi gösterilen etkinlik, bu yılda Kitap Ve Kültür Fuarı’nın vazgeçilmez bir parçası olacak.

Beyazıt Ramazan Sohbetleri her gün saat 18.00-19.00 arasında yapılacak.

Tarih     Konuşmacı
20 Temmuz Cuma   Can Alpgüvenç
21 Temmuz Cumartesi   Dursun Gürlek
22 Temmuz Pazar   Bestami Yazgan
23 Temmuz Pazartesi   Üstün İnanç
24 Temmuz Salı    Nevzat Bayhan
25 Temmuz Çarşamba   Prof. Dr. Nazif Gürdoğan
26 Temmuz Perşembe  Mehmet Cemal Çiftçigüzeli
27 Temmuz Cuma   Ali Hakkoymaz
28 Temmuz Cumartesi  Beşir Ayvazoğlu
29 Temmuz Pazar   Yavuz Bahadıroğlu
30 Temmuz Pazartesi   Ümit Şimşek
31 Temmuz Salı    Yusuf Dursun
01 Ağustos Çarşamba   Yıldız Ramazanoğlu
02 Ağustos Perşembe   Mustafa Armağan
03 Ağustos Cuma   Sadık Yalsızuçanlar
04 Ağustos Cumartesi   Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu
05 Ağustos Pazar   İsmail Bilgin
06 Ağustos Pazartesi   Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar
07 Ağustos Salı   Recep Arslan
08 Ağustos Çarşamba   Ali Erkan Kavaklı
09 Ağustos Perşembe   Dr. Mehmed Niyazi Özdemir
10 Ağustos Cuma   Sibel Eraslan
11 Ağustos Cumartesi   Prof. Dr. Ahmet Turan Alkan
12 Ağustos Pazar   Vehbi Vakkasoğlu
13 Ağustos Pazartesi   Doç. Dr. Rahmi Yaran
14 Ağustos Salı   Mehmet Nuri Yardım

Ramazan Sofralarının Buluşma Noktası: SOSYAL TESİSLER

İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde nezih, ferah ve sıcak bir aile ortamında hizmet veren Sosyal Tesisler, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. İstanbullulara daha ekonomik hizmet etmeyi ilke edinen Sosyal Tesislerde Ramazan ayı boyunca iftar sofralarını renklendiren geleneksel tatlar sunuluyor.

Avrupa ve Anadolu yakasının en güzel 15 farklı noktasında hizmet sunan Sosyal Tesislerde, Ramazan ayına özel menü seçenekleriyle iftar sofraları şenleniyor. Her gün değişen menü seçeneklerinde Osmanlı-Türk mutfağının geleneksel lezzetleri konuklara özel hazırlanıyor.
Set menü olarak kişi başı fiyatı geçen sene olduğu gibi 30 TL’den sunulan iftar yemeği seçeneklerinde zengin iftariye tabağı, çorba, ara sıcak, kırmızı et yemeği, salata, tatlı ve içecek bulunuyor. Ramazan ayı boyunca Sosyal Tesisler ekibi tarafından özenle hazırlanan iftar sofraları, birinci sınıf servis ve hizmet kalitesiyle Türk mutfağının en seçkin lezzetlerini bütçeye uygun fiyatlarla sunuyor.

İBB Sosyal Tesisleri


İBB Florya Sosyal Tesisleri

İBB 1453 Topkapı Sosyal Tesisi

İBB Arnavutköy Sosyal Tesisi

İBB Avcılar Sosyal Tesisi

İBB Beykoz Koru Sosyal Tesisi

İBB Beykoz Sosyal Tesisi

İBB Çamlıca Sosyal Tesisleri

İBB Fethipaşa Sosyal Tesisleri

İBB Gözdağı Sosyal Tesisi

İBB Haliç Sosyal Tesisi

İBB İstinye Sosyal Tesisi

İBB Dragos Sosyal Tesisi

İBB Kasımpaşa Sosyal Tesisi

İBB K.çekmece Sosyal Tesisi

İBB Zeytinburnu Sosyal Tesisi

TEL. : 444 1 034

İBB SOSYAL TESİSLERİ ADRES VE TELFONLAR İÇİN TIKLA


//tesislerimiz.ibb.gov.tr

Gruplar için lezzetli bir iftar yemeği…

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sosyal Tesisler, grup iftarlarında tercih edilen yerlerin başında geliyor. Sosyal Tesisler, gruplara özel Ramazan sofralarının hazırlığını yine deneyimli ekiplerle yapıyor.
Sosyal Tesisler, bulunduğu konum itibariyle deniz havasını alabileceğiniz, şehir manzarasını izleyebileceğiniz yegane yerlerden. Sosyal Tesislerin açık alan restoranları, akşam ezanında gökyüzüne açılan lezzetli iftar soflarıyla konuklarını buluşturuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle hizmet sunan tesislerin ramazan menü fiyatı ekonomik ve kaliteli olduğundan geçen yılda olduğu gibi bu yılda rezervasyonlarda yoğunluk yaşanıyor.
Sosyal Tesislerin Ramazan sofralarına konuk olmak isteyen aileler için çocuk oyun alanları da ayrıca mevcut. Açık ve kapalı alan mekan alternatifleriyle iftar organizasyonlarının vazgeçilmez adresi olan tesislerde otopark hizmeti de mevcut.

Bolluk ve bereketin, sevgi ve dostluğun sembolü zengin iftar sofraları Ramazan ayı boyunca, Sosyal tesislerde misafirlerini bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2012, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER