İstanbul alışveriş ve eğlence festivali Shopping Fest'e hazır...

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest, 7-29 Haziran tarihleri arasında alışveriş ve eğlence severleri bekliyor.

İstanbul alışveriş ve eğlence festivali Shopping Fest'e hazır...
İstanbul alışveriş ve eğlence festivali Shopping Fest'e hazır...

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest, 7-29 Haziran tarihleri arasında alışveriş ve eğlence severleri bekliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., İstanbul Ticaret Odası (İTO), Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ortaklığındaki İcra Kurulu’nun organizasyonuyla hayata geçen İstanbul Shopping Fest’in 2014 yenilikleri ve sürprizleri İstanbul Ticaret Odası’nda gerçekleşen basın toplantısıyla duyuruldu.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İSF Platform Başkanı Kadir Topbaş, İSF’nin İstanbul için artık klasik haline dönüşmeye başladığını ve zamanının beklendiğini belirterek, festivalin her yıl daha iyi olacağını söyledi. Geçen seneden kazanılan deneyimlerle festivali çok daha güzel günlere taşıdıklarını vurgulayan Kadir Topbaş, şöyle konuştu;

“İstanbul'da günlük hareketlik 24 milyona ulaştı. Kent içi hareketliğe İstanbulluların dışında yurtdışından ve diğer şehirlerden gelenleri de katkı sunuyor. Türk ekonomisinin yüzde 43'ünü barındıran İstanbul'un uluslararası önemini yadsınamaz noktaya ulaştı. Yapılan yatırım ve hizmetlerin yanı sıra, kaliteli üretim ve İstanbul Shopping Fest gibi organizasyonlarla İstanbul’un önemli bir marka gücü oluştu.”

“Dünyada İstanbul modasının etkili hale gelmesini arzu ediyoruz”Dünyanın birçok kentinde dönemsel aktiviteler yapıldığını, İstanbul'da da Lale Festivali gibi etkinlikler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Topbaş, “Ancak Shopping Fest kente ticari açıdan önemli bir hareketlilik getirecek. 1 liraya ayakkabı alınabilecek imkan ve fırsatlar doğacak. Hem eğlence hem alışveriş... İnanıyorum ki birçok insanımız bu İSF günlerini bekleyecek” diye konuştu.

İş dünyasından ve perakendecilerden festivale katkı sunanlara teşekkür eden Topbaş, İstanbul'un ekonominin başkenti olarak dünyada tarihi öneminin tekrar hissedilmesini istediklerini ifade eden Topbaş, “Nabzın İstanbul'da atmasını istiyoruz. İnanıyorum ki dünyanın başka yerlerindeki kanıksanmış Shopping Fest’lerin önüne geçecek bir etkinlik olacak. Çünkü biz burada sadece alışveriş değil kültürle birlikte farklı güzellikleri insanlara verebilecek noktadayız. İstanbul'a gelen turist sayısı 11 milyona yaklaştı. Hedefimiz yılda 20 milyon turisti ağırlamak. Birçok yatırımcının burada olmak istiyor. Birçok uluslararası şirket merkezini buraya taşımak istiyor. Biz de artık dünyada İstanbul modasının etkili hale gelmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak festivale her türlü desteği verdiklerini, yerel yönetim olarak kent ekonomisini yarınlara hazırlamak için çalıştıklarını anlatan Topbaş, “Taksim Yayalaştırma Projesi” ile ilgili bir soru üzerine de proje çalışmalarının tamamlandığını, çok yoğun olmayan yeşillendirilmiş meydan düzenleme çalışmasının Koruma Kurulu onayından sonra İstiklal Caddesi’ni de kapsayacak şekilde yapılacağını açıkladı.

Simit mısır ve Türk lokumu dağıttılar

Basın toplantısının ardından Kadir Topbaş ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar ile Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Kütük ve beraberindekiler Eminönü Yeni Cami Meydanı’nda festivale katılan ayakkabı boyacılarında ayakkabılarını boyattı. Topbaş ve Çağlar seyyar satıcılardan satın aldıkları simit ve mısırları vatandaşlar ile turistlere dağıttı.

Daha sonra Mısır Çarşısı'na geçen heyet, buradaki esnafla sohbet etti. Geleneksel Türk tatlarından turistlere ve vatandaşla ikram eden Kadir Topbaş ve beraberindekiler, İstanbullular ve turistlerin hatıra fotoğrafı isteğini de geri çevirmedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 00:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER