İlk cep otogarı hizmete girdi

İSPARK, Cep Otogarı Projesi'nin ilk ayağı olan Alibeyköy Cep Otogarını hizmete açtı.

İlk cep otogarı hizmete girdi
İlk cep otogarı hizmete girdi

İSPARK, Cep Otogarı Projesi'nin ilk ayağı olan Alibeyköy Cep Otogarını hizmete açtı.

İstanbul Otopark İşletmeleri'nin (İSPARK), Cep Otogarı Projesi'nin ilk ayağı olan Alibeyköy Cep Otogarını hizmete açtı. Kısa süreli yolcu indirme- alma noktası olan otogarda, ilk günden yoğunluk yaşandı. kobiden.com haberine göre; cep otogarlarına gelen araçlar, kısa süreli bekleme yaparak yolcu indirip-bindirecek. Böylelikle İstanbul genelinde sürücülerin trafiği işgal etmelerinin önüne geçilerek, vatandaşların rahat, güvenli ve zamanında otogarlara ulaşması sağlanacak.

Cep Otogarı'nın bünyesinde; idari bina, kafeterya, bekleme salonu, otobüs acenteleri ile ziyaretçilerin kısa süreli parklanma yapabileceği otoparklar bulunuyor. Çocuk oyun parklarının da yer aldığı otogarda, İSPARK personeli el terminali ile hizmet veriyor. Alibeyköy tesisleri, yılda yaklaşık 24 milyon yolcuyu ağırlayacak.

Alibeyköy'ün ardından Avrupa yakasında Esenler, Sefaköy, Bahçeşehir ve iki de Silivri'de, Anadolu yakasında Ataşehir, Kavacık, İMES Ataşehir ve Pendik'te olmak üzere 9 ayrı noktada cep otogarlarının çalışmaları sürüyor. Ataşehir Cep Otogarı'nın hizmete girmesiyle yıllardır Harem'de hizmet veren, Harem Otogarı da tarihe karışacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER