Haliç'de Seferlere Başlıyor

İstanbullular Ağustos ayında yepyeni bir ulaşım aracıyla tanışacak. İlk etapta İstanbul'un sembollerinden bir olan Haliç'te boy gösterecek olan Amfibi model otobüs, hem karada hem suda gidebiliyor.

 Haliç'de Seferlere Başlıyor
Yapılan çalışmalarla birlikte yepyeni bir görünüme kavuşan Haliç, İstanbul'un yeniden gözde turizm merkezlerinden biri olacak. Bu kapsamda gelişimini sürdüren Haliç'in iki yakasını birleştirecek olan yeni bir ulaşım aracı İstanbullulara ve turistlere hizmet vermeye hazırlanıyor. Sütlüce'den Eyüp'e 5 dakikada ulaşım imkanı verecek olan otobüs, herhangi bir yola ihtiyaç duymuyor. Otobüs, karadan suya girerken tekerleklerini toplayarak gemi halini alıyor.

Hollanda'nın Roterdam şehrinde kullanılan ve 'Amfibus' olarak adlandırılan Amfibi model otobüs Ağustos ayı ile birlikte Haliç'te hizmet vermeye başlayacak. İlk etapta yurtdışından getirilecek olan otobüs, 2014 yılından itibaren Türkiye'de üretilmeye başlayacak.

Hem kara hem deniz taşıtı görevi gören otobüs, şoförle birlikte 47 yolcu alıyor. Otobüs bir gemide bulunan tüm özellikleri de bünyesinde bulunduruyor. Motoru sudan etkilenmeyen otobüste, kamara, navigasyon ve tuvalette mevcut. Bununla birlikte otobüste her hangi bir tehlike anında kullnılmak üzere can yeleği de bulunuyor. 15 kilometre sürat yapan otobüs, 3 ila 5 dakikada bir yakadan diğerine geçiş yapabilecek.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2013, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109