Gençler, `Vali Amca`larıyla buluştu

@Valimutlu hesabından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu`yu takip eden gençler, sonunda “Vali Amca”larına kavuştu.

Gençler, `Vali Amca`larıyla buluştu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden sıklıkla iletişim kurduğu gençleri evinde ağırladı. Vali Mutlu ile buluşmak ve sohbet etmek isteyen gençler, İstanbul`un bir ucundan; Silivri`den, Pendik`ten, Maltepe`den hatta Ankara’dan kalkıp Florya`daki konuta geldi. Kapıda karşılanan gençlerden her biri önce Vali Mutlu ile tek tek fotoğraf çektirdi. Daha sonra Gül Mutlu, çocukları kapıda karşılayarak salona aldı.


Konuta geldikleri ilk andan itibaren rahat oldukları gözlenen gençler, “Vali Amca”larını görünce daha da coştular. Bazıları daha resmi bir ortam beklerken Vali Mutlu`nun cana yakınlığını onları da rahatlattı. Yaklaşık dört saat süren buluşmada 45 genç, akıllarına gelen her şeyi, hiç çekinmeden Vali Mutlu’ya sordu. Vali Mutlu da zaman zaman tavsiyelerde bulundu ve gençlerin ders alacağı hikâyeler anlattı. Esprilerin, şakalaşmaların havada uçuştuğu anlarda gençlerin "Vali Amca" tezahüratları ortalığı kapladı.


“Vali Amca”dan tavsiyeler

Gençlere kartalların uzun yaşayabilmesinin sırrını anlatan Vali Mutlu, "Sizler de kendinizi yenileyen kartallar olun. Acı çekmeyenler kendilerini yenileyemezler. Acısız hayat olmaz, zirveye her çıkış yorucudur. Sizler de zirveye çıkmaya talipseniz, yorulacaksınız" dedi. Gençlere özellikle yabancı dil öğrenmelerini tavsiye eden Vali Mutlu, en az iki yabancı dil bilmeleri gerektiğini vurgularken okuldan kalan vakitlerinde sinemaya, tiyatroya gitmelerini de önerdi.

Yorgun savaşçı

Sosyalleşememekten şikâyet eden gençlere İstanbul`da yaşadıkları için çok şanslı olduklarını hatırlatan Vali Mutlu, "İstanbul`da sosyalleşmek için birçok fırsat ve imkân var. Bizim zamanımızda sosyalleşmek okul çıkışlarında kısa sohbetlerdi. Bana şu an sizin yerinize geçme fırsatı verilse, sizin yaşlarınızda olmak için bugünkü tüm olanaklarımı ve valiliği hiç tereddüt etmeden bırakırdım" diye konuştu.

"Bizim yaşımızdayken ne olmak istiyordunuz ve idolünüz kimdi" sorusuna ise Vali Mutlu, "Hukukçu olmak istiyordum ama üniversite sonrasında kamu yönetimine kaydım. Hukukçu olmak istememin sebebi de; 70`li yılların ünlü dizi karakteri `Avukat Petrocelli`dir " diye konuştu.

Okulları ya da genel sorunlarla ilgili sıkıntılarını Vali Mutlu’yla paylaşan genç takipçiler de; okullardaki tek tip kıyafet uygulamasından, sınav ücretlerinden, staj dönemi ücretsiz çalışmaktan şikâyetçi olurken ücretsiz ulaşım ve meslek liselerinde sayısal derslerin de okutulması taleplerini hep bir ağızdan dile getirdiler.

Tekrar buluşma sözü

Hem heyecanlı hem de neşeli oldukları gözlenen gençler, muhabbetin ilerleyen dakikalarında ne yapıp edip Vali Mutlu`dan yeni sözler almayı da başardılar. Verilen sözlere bakılırsa önümüzdeki günler Vali Mutlu için epeyce hareketli geçecek.

Vali Amca`nın misafiriyiz

Konuta gelir gelmez tweetler atmaya başlayan gençler, twitterda #valiamcaninmisafiriyiz hashtagi açarak, Vali Mutlu ve eşi Gül Mutlu ile çektirdikleri fotoğrafları ve izlenimlerini bu hashtagde paylaştı.

@beyzakincir#valiamcaninmisafiriyiz vali amcanın bana `gel şuraya uzan `demesine ne demeli :) ahah :) çok tatlı bir insan eşi de öyle @Valimutlu

@haticediyebiri bugün 1 amcam 1 yengem 3 ablam 1 abim ve 43 kardesim oldu #valiamcaninmisafiriyiz@ozlemsahra@bekir_kaplan @Valimutlu@gul53nur

@Sevda_vatan #valiamcaninmisafiriyiz

hani valiye kaymakama ulasilamiyordu evine bile gidiliyormus

‏@ogulcanbozoglu#valiamcaninmisafiriyiz

@Valimutlu çok ama çok güzel diyaloglar kurduk çok sıcak bir insansınız :D

@bideframbuaz Hüseyin Avni Mutlu görevini hakkını vererek yapıyor. Ne mutlu ona ve bize. Ülkenin böyle insanlara ihtiyacı var #valiamcaninmisafiriyiz

@beyzakincir Bir gün yatıya da geliriz inşallah :) bu sefer çizgili pijama partisi @Valimutlu #valiamcaninmisafiriyiz

@mr_kzlts#valiamcaninmisafiriyiz. Ohh sinema iftar sahur canakkale gezisi havuz partisi tweetsozu gazetecilik sozu aldim adaamin dibisin canim amcam

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2013, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109