Darülaceze Acil Durumlara Hazır

İstanbul Darülaceze Müdürlüğü'nde, olası yangın gibi acil durumlarda personel ve sakinlerin korunması amacıyla acil durum tatbikatı düzenlendi

Darülaceze Acil Durumlara Hazır
Darülaceze Acil Durumlara Hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren İstanbul Darülaceze Müdürlüğü'nde, olası yangın gibi acil durumlarda personel ve sakinlerin korunması amacıyla acil durum tatbikatı düzenlendi

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren İstanbul Darülaceze Müdürlüğü'nde, olası yangın gibi acil durumlarda personel ve sakinlerin korunması amacıyla acil durum tatbikatı yapıldı.

Sağlık Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, iş yerlerindeki acil durumlara ilişkin yönetmelik kapsamında yapılan tatbikat, Ataşehir-Kayışdağı İtfaiye Grup Amirliği işbirliği ile İstanbul Darülaceze Müdürlüğü'nün Kayışdağı'ndaki yerleşkesinde gerçekleşti.

Darülaceze Müdürlüğü'nün, yasal olarak yılda bir kez gerçekleştirilmesi zorunlu olan tatbikata, itfaiye ve müdürlüğün personellerinden oluşturulan ilk yardım, haberleşme, koruma, arama-kurtarma ve yangın söndürme ekipleri katıldı.

Dört bölüm halinde gerçekleştirilen tatbikatın ilk kısmında yangın, yangın hakkında pratik tecrübeler, yangından kurtarma becerileri, yangın yönlendirme prensipleriyle ilgili konular teorik şekilde katılımcılara aktarıldı.

Tatbikatın ikinci bölümünde, yangın türlerine karşı söndürme teknikleri, görevli ekiplerin iştirakiyle hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıldı. Üçüncü bölümde ise ilk yardım teknikleri, itfaiye ekiplerince suni dumanla oluşturulan yangın simülasyonuyla gösterildi.

Son aşamada da acil durum esnasında yardıma ihtiyaç duyan bir bireyin sedyeyle camdan nasıl tahliye edileceği uygulaması yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER