İstanbul'da Barajlar Ne Kadar Doldu?

İstanbul gün boyu etkili olan yağışların bilançosunu açıklayan İbb, baraj havzalarına düşen yağış miktarlarını açıkladı.

İstanbul'da Barajlar Ne Kadar Doldu?
İstanbul'da Barajlar Ne Kadar Doldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, baraj havzalarına düşen yağış miktarlarını açıkladıİstanbul gün boyu etkili olan yağışların bilançosunu açıklayan İbb, baraj havzalarına düşen yağış miktarlarını açıkladı.

İstanbul’da gün boyu devam eden ve saat 16.00’dan sonra şiddetini artıran yağış baraj havzalarına yaradı.

İBB, Havzalara Düşen Yağış Miktarlarını Açıkladı
 
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Büyükçekmece’de metrekareye 60 kilogram, Terkos Barajı’na 27, Sazlıdere’ye 22, Alibeyköy’e 10 ve Ömerli Baraj havzasına da 5 kilogram yağış düştü.
 
 İSTANBUL’DA 10 DAKİKADA METREKAREYE 7-25 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, öğleden sonra etkili olan sağanak yağış sonucu, kentte metrekareye 7-25 kilogram arası yağış düştüğünü, yağmur öncesinde rüzgarın hızının saatte 55 kilometreye kadar çıktığını açıkladı. İstanbul’un bazı bölgelerinde de elektrik kesintileri meydana geldiğini belirtti.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yağışın saat 15.30 civarı İstanbul’un tüm sahilinde etkili olduğu ve İstanbul genelinde 10 dakikada metrekareye 7-25 kg yağış düştüğü belirtildi.
 
İstanbul’u öğle saatlerinde etkisi altına alan gökgürültülü sağanak yağışın saat 14.00 sıralarında Anadolu Bölgesi’ne geçiş yaptığı belirtildi. Trakya Bölgesi’nden giriş yapan yağışın, Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Bakırköy, Bağcılar ve Bahçelievler bölgelerinde etkili olduğu, daha sonra Tuzla bölgesinde de gökgürültülü yağış, şimşek ve dolu niteliğinde görüldüğü vurgulandı.

YAĞIŞ EN FAZLA Büyükçekmece HAVZASINA YARADI

Açıklamada, yağış miktarları şöyle sıralandı:

"Büyükçekmece 60 kg/m2, Terkos 27 kg/m2, Sazlıdere 22 kg/m2, Alibeyköy 10 kg/m2, Ömerli 5 kg/m2."


İSTANBUL BARAJLARINDA
SU ORANINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA



Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER