Tarihi atlayışı uzaylılar da mı izledi?

Tarihî atlayışın ardından sosyal medya ve internet siteleri çalkalanmaya devam ediyor. Ardı arkası kesilmeyen iddialar arasında en ilginci, Felix Baumgartner'ın kapsülünün yakınından bir UFO geçtiği iddiası.

Tarihi atlayışı uzaylılar da mı izledi?
14 Ekim Pazar günü gerçekleşen tarihî atlayışının sonrasında hem Felix Baumgartner, hem de misyon sırasında yaşananlar medyanın gündeminden düşmüyor.

Atlayışın gerçekleştiği 3 saat ve sonrasında pazartesi sabahına dek sosyal medyada da paylaşımlarla rekor kıran Felix Baumgartner hakkında 3 milyona yakın tweet yayınlandı. Bu tweetlerin en yoğun atıldığı dakikaların, Baumgartner atmosfere girdiği anda taklalar atmaya başladığı anlar olduğu belirtiliyor.

Zira ünlü sporcu, bu savruluşları sırasında bilincinin kaybolmuş olabileceği endişesiyle kontrol merkezini de hayli korkutmuş, kısa süre sonrasında toparlanarak baş aşağı düşüş pozisyonunu almıştı.

Kapsül dışından gerçekten bir UFO mu geçti?


VİDEO'YU İZLEMEK İÇİN TIKLA

Baumgartner'ın tarihî atlayışına ilişkin internet ortamında yayınlanan komplo teorilerinin de haddi hesabı yok. Bu teoriler arasında en çok rağbet gören ve üzerine konuşulan ise, Felix Baumgartner'ın kapsülden atlamak için pencere dışına çıkıp beklemeye başladığı sırada bir UFO'nun kapsüle yakın mesafeden geçtiği.

Dünya dışı varlıklara ilişkin haber ve videolarıyla tanınan ünlü Disclose.tv adlı internet sitesi bu iddiayı bir videoyla da pekiştirmeyi ihmal etmemiş. Videoda Felix Baumgartner'ın kaskının hemen üzerinden parlak bir cismin dikey geçişi görülmekte.
Baumgartner'ın atlayışının teknik detayları basına böyle anlatıldı.

Baumgartner'ın paraşütünü zannedilenden erken açtığına ilişkin iddialar da kimi internet sitelerinde sıkça yer almakla beraber, Roswell'de misyonu takip eden ekibin basın organlarına dağıttığı kurgulanmamış ham kayıt örnekleri bunu yalanlamaya yetti. Baumgartner'ın paraşütünü serbest düşüşün 4'üncü dakika 19'uncu saniyesinden 20'nci saniyeye geçilirken son 9 salise içerisinde açtığı kayıtlar ve teknik ekip tarafından da doğrulandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2012, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER