Boşverin 2012'yi..! 21 Mayıs, dünyanın sonu mu?

Boşverin 2012'yi..! 21 Mayıs, dünyanın sonu mu?

Boşverin 2012'yi..! 21 Mayıs, dünyanın sonu mu?
Maya Takvimine göre 2012'nin dünyanın sonu olacağı iddiasına inananlara daha kötü bir haber. Bir Hıristiyan grubu bugünlerde ABD'de ve dünyada yürüttüğü kampanya ile 21 Mayıs 2011'in kıyametin kopacağı gün olacağını iddia ediyor.
Ne Bin Ladin, ne de ekonominin durumu, ne işleri ne de malları mülkleri… Bu insanları artık hiçbir şey ilgilendirmiyor. Çünkü dünyanın sadece 2 haftalık ömrü kaldığına inanıyorlar.

100 milyon dolarlık FamilyRadio adlı aşırı Hıristiyan yayın ağı etrafında örgütlenen tutucu bir Hıristiyan cemaati, bugünlerde ABD’nin ve dünyanın her yerinde kaldırımlarda pankart açan misyonerleri, propaganda araçları ve toplu taşım araçlarına, oto yol kenarlarına astığı ilanlarıyla kıyametin 21 Mayıs 2011 günü saat 18:00’de kopmaya başlayacağını duyurmaya çalışıyor. Topluluk, ‘’Hıristiyanlıkta, ‘rapture (vecd)’ olarak adlandırılan ve ‘inanan’ Hıristiyanların kıyameti yaşamamaları için göğe yükseltilerek Hz İsa ile buluşacaklarına’’ inanılan günün, 21 Mayıs 2011 olduğuna inanıyor. Bunun için de, New York metro trenlerinden, Colorado’daki belediye otobüslerine ve dünyanın birçok şehrine kadar, ‘İncil garantili’ imzalı binlerce reklam posteri ve panosu asarak, Hıristiyanlara ‘kıyamet günü’ne son hazırlıklarını yapmaları çağrısında bulunuyor.

İnanışlarına göre 21 Mayıs günü yeryüzünden takriben 200 milyon Hıristiyan (Camping’e inandığı iddia edilen Hıristiyan sayısı) göğe yükselerek Hz İsa ile buluşacak. 21 Mayıs günü, Pasifik’te başlamak üzere her coğrafyanın kendi yerel saatinde tam 18:00’de büyük depremler meydana gelecek. Bütün kainatı yok edecek kıyamet ise bundan beş ay sonra, 21 Ekim 2011 günü gerçekleşecek.

Grubun lideri Harold Camping

Topluluğun başında 1921 doğumlu (89 yaşında) Harold Camping adlı bir vaiz var. Grup, ABD’nin ve dünyanın birçok noktasında kaldırım vaizleri ve bilboardlar aracılığıyla kıyamete sayılı günler kaldığını duyuruyor. Onlara göre, 21 Mayıs günü Nuh Tufanı’nın üzerinden tam 7000 yıl geçmiş olacak. 21 MayısCamping her ne kadar tarihleri, İncil’deki eklimelerin matematik hesaplarıyla bulduğunu iddia etse de ana akım Hıristiyan grupları, Camping’e tepki gösteriyor. Kıyametin çok yakın olduğuna inanan bazı Evanjelik önderler bile, Camping’in hesaplarına karşı çıkıyor.

1994'te Iskalamıştı!

Camping, daha önce 1992 yılında da 6 Eylül 1994 tarihinde Hz İsa’nın geleceğini ve kıyametin kopacağını iddia etmiş, 7 Eylül günü ise, ‘matematiksel bazı hatalar yaptığını’ açıklamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER