Türkiye’nin İlk ve Tek Tuz Temalı Oteli Ilgaz’da Açıldı

Ilgaz İlçemize kazandırılan Türkiye’nin ilk ve tek tuz temalı oteli olan Akbak Otel’in açılışı 29 Kasım 2014 Cumartesi günü Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye’nin İlk ve Tek Tuz Temalı Oteli Ilgaz’da Açıldı
Türkiye’nin İlk ve Tek Tuz Temalı Oteli Ilgaz’da Açıldı

Ilgaz İlçemize kazandırılan Türkiye’nin ilk ve tek tuz temalı oteli olan Akbak Otel’in açılışı 29 Kasım 2014 Cumartesi günü Çankırı Valisi  Vahdettin Özcan tarafından gerçekleştirildi.



Açılışa Çankırı Valisi  Vahdettin Özcan’ın yanı sıra Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Ilgaz Kaymakamı Yusuf Güni, Korgun Kaymakamı Erkan Savar, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Müdürleri, Akbak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı (Eski) Çankırı Milletvekili Tevfik Akbak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Otel Müdürü Osman Akbak, “Çankırı ve Ilgazımıza değer katmak gayreti ile, fikir aşamasından inşaat sürecine kadar en az bizim kadar heyecan duyan ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Projesi kapsamında her türlü desteği ile bu projeye sahip çıkan Sayın Valimize, projesinden inşaatına ve bu hale gelmesine kadar emeği geçen herkese Akbak Ailesi olarak teşekkürlerimizi sunarız.

Otelimiz 1600 m² kapalı alanda 33 oda ve 50 yatak kapasitesine sahiptir. Ayrıca 2 adet tuz odası ve toplantı salonumuz mevcuttur. Tüm odalarda ısıtma yöntemi ile atmosfere iyon yayan tuz panelleri yerleştirilmiştir. Astım, kronik bronşit ve çeşitli psikolojik rahatsızlıklar başta olmak üzere birçok derde deva olan tuzun mucizevi tedavi edici ve dinlendirici etkisini misafirlerimize sunuyoruz.

Otelimizin Ilgaz Dağı’nın eteklerinde bulunması misafirlerimize hem kış mevsiminde kayak imkanını hem de yaz mevsiminde doğanın insanlığa sunduğu birçok güzelliği keşfetmesi imkanını sağlamaktadır. Yaklaşık 1 milyon 900 bin TL’lik projemize KUZKA tarafından 182 bin TL hibe desteği sağlanmıştır.

Otelimiz İstanbul’u Karadeniz ve Anadolu’ya bağlayan E-80 karayolu ile Ankara-Kastamonu karayolunun kesiştiği noktada; Ilgaz Dağı’na 25, Çankırı’ya 55 ve Kastamonu’ya 60 km uzaklıkta oldukça merkezi bir konuma sahiptir” dedi.

Ardından kürsüye gelen Akbak Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Akbak ise, “Yaklaşık 50 yıldır ticarette bulunan bir ailenin evlatları olarak bugün mevcut tesisimize özellikle bir farklılık oluşturmak üzere tuz teması kazandırdığımız tesisimizi birlikte açmanın mutluluğunu yaşıyorum” diyerek teşekkürlerini sundu.

Selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, “Kastamonu Valisi olarak Ilgazımıza böyle güzel bir tesisin açılışında katkı verenlerle birlikte bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ilgaz Dağımız Türkiye’de bir değer. Biz gelişmeyi ve kalkınmayı düşünürken bundan sonra bölgesel düşünmek zorundayız. Özellikle Ilgaz Dağı gibi bir değerimiz varsa bunu yeterince kullanıp kullanmadığımız konusunda düşünmemiz gerekiyor. Ben Ilgaz Dağının bir bütün olarak sadece ülkemizin değil dünyanın önemli cazibe merkezlerinden birisi olacağına inanıyorum. İnşallah hep beraber Sayın Valilerimizle, Milletvekillerimizle, Bürokratlarımızla, Kalkınma Ajansımızla beraber bu bölgenin gelişmesi ve kalkınması için el ele verdik. İnşallah neticelerini de yakında alırız. Tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadeleri kullandı.

Sayın Valimiz Vahdettin Özcan ise, “İnşallah Ilgaz’da hep birlikte güzel şeyler yapacağız. Derbent Mevkiinde bir telesiyej hattını Kastamonu tarafıyla birleştiriyoruz. İnşallah Ocak 15 gibi tesisimiz hizmete sunulacak. Onun da buradan müjdesini vereyim. Tabiki böyle bir hazineyi iyi kullanmanın çabası içinde olmalıyız. Genç girişimci Osman Bey kardeşimi tebrik ediyorum.  Bugün açacağımız otelin özellikle E-80 üzerinde olması, tuz temalı bir otel olması, tuz panellerinin her odada olması önemli işler.
İnşallah tuz mağaramızı da turizme açıyoruz.  Yolunu da turizm yolu ilan ettirdik. İlk defa Çankırı’da bir köy yolunda sıcak asfalt olacak. Otelimizin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Amasya İl Müftüsü İsmail İpek’in duası sonrası açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra oteli gezen Çankırı Valisi  Vahdettin Özcan ve Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın’a Otel Müdürü Osman Akbak tarafından otel hakkında bilgi verildi.




FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 19:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER