Ilgaz Tüneli'nde Işık Göründü

İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Ilgaz Dağı Tüneli’nde ışık göründü.

Ilgaz Tüneli'nde Işık Göründü
 Ilgaz Tüneli'nde Işık Göründü 

İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Ilgaz Dağı Tüneli’nde ışık göründü.

Tünel çalışmalarına 2015 yılında başlanan Ankara ¬Çankırı¬ Kastamonu arasındaki karayolunun Ilgaz dağı bölgesinde yapımı süren 5 bin 385 metre uzunluğundaki çift tüpü Ilgaz Tüneli çalışmalarında ışık göründü. İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayacak ve Türkiye’nin en uzun tünellerinden biri olacak olan Ilgaz Tüneli’nde çalışmalarda artık sona gelindi. Yüklenici firma olan Cengiz İnşaat yetkilileri tarafından edinilen bilgiye göre 9 Mart 2016 Çarşamba günü itibariyle tünelde ışık göründü. Tünel inşaatında çalışan işçiler, ışığı gördükten sonra mutluluklarını fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştı.

Tünel açıldıktan sonra Ilgaz dağı yolunun uzunluğu 5.4 kilometre kısalıp, 11.4 kilometreye düşürülecek. Sadece bu kesimde mevcut yol 35 dakikada kat edilirken, tünel geçişi ile seyahat süresinin 27 dakika kısalacağı bildirildi. Sürücülere özellikle kış aylarında zor anlar yaşatan Ilgaz Dağı’nın tünelin tamamlanmasının ardından yaklaşık 8 dakikada geçilmesi öngörülüyor. Değişik kategorilerinde 110 makine, 613 personel ile çalışmaları süren Kastamonu¬ Çankırı yolu Ilgaz Dağı tünel geçiş projesinin 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle 545 milyon TL harcandığı belirtildi. Nisan ayı sonlarına doğru çalışmaların tamamlanıp ilk aracın tünelden geçmesi bekleniyor.

Ilgaz Tüneli trafiğe açılmış olan tünellerin en uzunu unvanına sahip olacak. Projesi hazırlanmış tünellerin arasında ise uzunluk bakımından Türkiye’de 3. sırada yer almaktadır. Proje tamamlandığında 572 milyon TL’ye mal olması ve Nisan 2016’da açılması beklenen Ilgaz Tüneli ayrıca bir kalemde Çankırı ve Kastamonu’ya yapılan en büyük yatırım olarak kayda geçecek.

Ortalama seyahat süresinde yıllık 345 bin 655 saat, akaryakıt tüketiminde de 8 milyon 300 bin litre tasarruf sağlaması beklenen tünelin ekonomiye getirisi ise 38 milyon 200 bin TL olacak.
Sayın Valimiz Vahdettin Özcan ‘’Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun.’’ Dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER