ILGAZ İSTİKLAL YOLU'NDA İNCELEME

Geleneksel hale gelen İstiklal Yolu Yürüyüşünün de gerçekleştirildiği yol ile ilgili olarak ahşap tanıtım ve işaretleme tabela çalışmaları devam etmektedir

ILGAZ İSTİKLAL YOLU'NDA İNCELEME
ILGAZ İSTİKLAL YOLU'NDA İNCELEME

Milli Mücadele yıllarında İstanbul'un Anadolu'ya açılan kapısı olan İnebolu'yu Ankara'ya bağlayan ve İstiklal Yolu olarak anılan tarihi güzergahın ilimizden geçen bir kısmı Valiliğimizin başvurusu üzerine Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından geçtiğimiz yıl TARİHİ SİT olarak tescil edilmiştir.

Geleneksel hale gelen İstiklal Yolu Yürüyüşünün de gerçekleştirildiği yol ile ilgili olarak ahşap tanıtım ve işaretleme tabela çalışmaları devam etmekte olup yolun son durumunu tespit etmek ve yapılabilecek çalışmalarle ilgili öneriler geliştirmek üzere İl Kültür ve Turizm Müdürü M.Kemal KARATATAR, Valiliğimiz İstiklal Yolu Koordinatörü Öğr. Gör. İsmail ÇAM ve Müze Müdürlüğü Sanat Tarihçisi Atilla CAN tarafından hafta içerisinde incelemelerde bulunulmuştur.

Ilgaz Kavşağından başlayan ve bazı kısımları trafiğe kapalı olan yolun Kültür Yolu olarak ve sportif aktiviteler için kullanılabilmesi için gerçekleştirilen inceleme sonucu hazırlanacak rapor ilgili kurumlarla paylaşılarak takibi Valiliğimizce yapılacaktır.


Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER