Ilgaz Dağı Turizm, Ekoturizim Çalıştayı Yapıldı

Ilgaz Dağlarının 1.089,0 ha’lık kısmı 1976 yılında milli park alanı olarak koruma statüsüne alınmıştır. Kastamonu-Çankırı-Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir.

Ilgaz Dağı Turizm, Ekoturizim Çalıştayı Yapıldı
Ilgaz Dağı Turizm, Ekoturizim Çalıştayı Yapıldı

ILGAZ DAĞI MİLLİ PARKI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM / EKOTURİZM ÇALIŞTAYI YAPILDI

Ilgaz Dağlarının 1.089,0 ha’lık kısmı 1976 yılında milli park alanı olarak koruma statüsüne alınmıştır. Çankırı-Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, X. Bölge Müdürlüğü Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğü tarafından; Ilgaz Dağı Milli Parkı’nın ana kaynak değerlerinin korunması ve geliştirilmesine olanak sunacak, korunan alan içinde ve çevresinde yaşayan yöre halkının ekonomik gelişimine ve sosyo-kültürel değerlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak Sürdürülebilir Turizm ve Ziyaretçi Yönetimi olanaklarının değerlendirilmesi, planlanması, geliştirilmesi ve uygulanmasına yönelik ‘Sürdürülebilir Turizm ve Ziyaretçi Yönetim Planı’ çalıştayı Ilgaz ilçe merkezi Yavuz Sultan Selim İlkokulu konferans salonunda yapıldı.

Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, Ilgaz Dağı Milli Park Müdürü İrem Sağlam Fide, Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar, İlçe Daire Müdürleri ile Mülayim, Yenice, Cömert, Kese, Eksik, Yalaycık, Musa, Onaç, Kale Köy Muhtarları’nın davet edildiği çalıştayda, Ilgaz Dağı Milli Parkı ve yakın çevresinde geçmişten günümüze yapılan çalışmalar ve bu planlama aşamasında elde edilen veriler analiz edilerek milli parka gelen ziyaretçilerin yöre halkına katkısı ve ziyaretçi – doğa koruma ilişkisi tartışılmıştır. Ayrıca Ilgaz Dağı’nın Turizm/Ekoturizm potansiyeli, trecking rotaları, vb. konular ele alınmıştır.

Ilgaz Dağlarının 1.089,0 ha’lık kısmı 1976 yılında milli park alanı olarak koruma statüsüne alınmıştır. Milli Parkın da içinde bulunduğu büyük bir bölüm 1997 yılında Kastamonu-Çankırı-Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. Ilgaz Dağı Milli Parkı sahip olduğu biyolojik çeşitlilik değerleri ve kış turizm faaliyetleri ile önemli bir rekreasyon alanı konumundadır. Milli Parkın 751 ha’lık bölümü Kastamonu, 338 ha’lık bölümü ise Çankırı il sınırları içerisinde kalmaktadır. Yıllık Ziyaretçi sayısı yaklaşık 50.000-60.000 kişi olan milli park, başta Ankara, İstanbul, İzmir olmak üzere büyükşehirlerde yaşayan insanların rekreasyonel açıdan kullandığı önemli doğa koruma alanlarındandır. Ilgaz Dağı Milli Parkı sahip olduğu doğal, kültürel ve turizm potansiyeli ile önemli bir doğa koruma alanıdır.

ILGAZ FOTOLARI İÇİN TIKLA

ÇÖREKÇİLER FOTOLARI İÇİN TIKLA



Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 19:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER