Ilgaz dağı Telesiyej Tesisi'ne Kavuştu

Ilgaz Doruk Mevkii’nde 30 Yıldır Özlemi Çekilen Telesiyej Tesisi Tamamlandı

Ilgaz dağı Telesiyej Tesisi'ne Kavuştu
Ilgaz dağı Telesiyej Tesisi'ne Kavuştu

Ilgaz Doruk Mevkii’nde 30 Yıldır Özlemi Çekilen Telesiyej Tesisi Tamamlandı

30 yıldır özlemi çekilen ve Ilgaz Doruk Mevkii’ne kazandırılan telesiyej tesisinin test sürüşü 5 Şubat 2015 Perşembe günü Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından gerçekleştirildi.

Çankırı İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte test sürüşünü gerçekleştiren Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, “Çankırı’da son yıllarda yapılmış en önemli turizm ve spor yatırımı bu tesistir. Bu telesiyej tesisi Çankırı ve Ilgaz İlçemizin mevcut turizm potansiyelinin artırılmasında çok önemli bir yere sahip olacaktır. Ilgaz Dağında bulunan mevcut potansiyelden ilimizin yararlanmasında önemli bir katkı sağlayacaktır.

Çankırı İl Özel İdaresince yapılarak 1987 yılında faaliyete giren Doruk Otelin yapıldığı günden bugüne kadar yapılması planlanan ve maddi imkansızlıklar yüzünden bir türlü başarılamayan ve yıllardır özlemi çekilen bir rüyanın bugün gerçekleşmesi büyük bir özveri ve mücadelenin sonucunda meydana gelmiştir.

Yaklaşık 900 metre uzunluğunda, 40 adet kapalı kabini bulunan, saatte 1500 kişiyi taşıyabilen, ilk istasyondan son istasyona 3 dakikada ulaşabilen bir tesistir. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen Milletvekillerimize, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Kemal Karatatar’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız’a, eski Ilgaz Kaymakamımız Yusuf Özdemir’e, yeni Kaymakamımız Yusuf Güni’ye, İl Genel Meclisi Üyelerine, yüklenici firma yetkilimize ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

KAYAK MERKEZLERİ

FOTO GALERİSİ
 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER