Bir damla kan Bir candır, Kampanyasına Çankırılılardan destek

ÇANDEF İstanbul Çankırı, Ilgaz dernekler birliği gençlik kollarından, Bir damla kan Bir candır Kan Kampanyasına anlamlı destek

Bir damla kan Bir candır, Kampanyasına Çankırılılardan destek
ÇANDEF İstanbul Çankırı Dernekleri Federsyonu,  Igaz dernekler birliği gençlik kollarının sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Türk Kızılayı ile ortaklaşa ‘’bir damla kan bir candır’’sloganıyla düzenlediği kan bağışı kampanyası 13 Ocak Pazar günü Igaz  dernekler birliğinin Esenlerdeki merkezinde çok yoğun bir katılımla yapıldı. Dernekler birliği gençlik kollarının çağrısına uyan Ilgazlılar kan vermek için adeta seferber olurken sağlık gerekçeleriyle kan veremeyenler bunun üzüntüsünü yaşadılar.

Katılımın oldukça üst seviyede olduğu kampanyada bir ünite kanın 3 kişinin hayatını kurtardığını belirten yetkililer kampanyanın çok başarılı geçtiğini söylediler. Ayrıca “Verilen her kanın bir hayatı kurtardığını unutmamalıyız diyen Kızılay yetkilileri bunun yanında kan vermenin sağlığımız açısından da çok büyük yararları olduğunu söyleyip Kan verildikten sonra vücudun direnci artar, tansiyon dengelenir, buna bağlı olan ağrılar da geçer"  şeklinde ifade ettiler.

Saat 11:00 de başlayıp 19:00 a kadar süren ve yaklaşık 100 ünite kanın toplandığı etkinlikte gençlik kollarının başka misafirleride vardı: Başta AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmail Safi ve Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, ve Esenler Belediye Başkan Mehmet Tevfik Göksu Ilgaz dernekler birliği merkezine gelerek Ilgazın misafiri oldular. Katılımcılara hoş geldiniz diyen gençlik kolları başkanı Yahya Gülerin ardından bir konuşma yapan birlik başkanı Mehmet Altıntop -birçok durumda acil kana ihtiyaç duyulmakta olduğunu, İnsanlarımızın kan merkezlerine ihtiyacını giderebilmek için başvuru yaptıklarını, Kan merkezlerinin de bu isteklere cevap verebilmesi için kan stoklarının her zaman için yeterli seviyede olması gerektiğini söyledi. Bunun için herkes üzerine düşen görevi yapıp, sağlığı yerindeyse kan vermelidir diyen başkan altıntop Kan bağışının, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da son derece faydalı olduğunu ifade etti. Bu nedenle kan bağışı konusunda herkesin mutlaka duyarlı davranması gerekir diyen başkan Derneğimizin gençlik kolları  Kızılay Kan Merkezi ile görüşüp böyle bir kampanya yapmaya karar verdiler. Kampanyaya katılan herkese başta gençlik kolları yönetimi olmak üzere teşekkür ediyorum” dedi.Esenler belediye başkanı Mehmet Tevfik Göksu da yaptığı konuşmada Ilgaz dernekler birliğinin Esenlerin en aktif ve üretken sivil toplum kuruluşlarının başında geldiğini,derneğin çalışmalarını beğenerek takip ettiklerini ve ellerinden geldiği kadar destek olmaya çalıştıklarını söyledi . Son olarak konuşan İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu Ilgaz Anadolunun sen yüce bir dağısın dizeleriyle başladığı konuşmasında gençlerin bu şekilde sosyal sorumluluk taşımalarının gurur verici olduğunu söyledi. Kampanyanın sloganı olan ‘’kan veren can verir’’ cümlesi ile konuşmasını bitiren vali Mutlu ve beraberindekilere keşkek ikram edildi.

Ilgazın birçok köyünün gençlik kollarının tam kadro temsil edildiği etkinliğin şüphesiz en göze batan köyü Süleymanhacılar oldu. Çok kalabalık bir grupla etkinliğe katılan Süleymanhacılarlılar diğer birçok faaliyette olduğu gibi kan bağışı konusunda gösterdikleri hassasiyetle örnek köy olmayı hak ettiler.

Süleymanhacıların yanı sıra takdiri hak eden bir başka köyde Çatak oldu. Birçoğu Anadolu yakasında oturmasına rağmen oldukça yoğun bir katılımcıyla kan vermeye gelen Çataklı gençlerin fedakarlıklarıda her türlü takdire değerdi.

Çatak gibi yine Anadolu yakasından kampanyaya katılmak için gelen bir başka köyde Ilısılıktı. Çok sayıda Ilısılıklı genç Esenlere gelerek kampanyaya destek oldu, kan verdi.

Yine çok sayıda genç mensubu ile kan vermek için sıraya giren Aşıklar, İkikavak, Kırışlar, Güney, Kayı, Gökçeyazı, Seki, Başdibek, Alıç, Şeyhyunus, Yaylaören, Okçular, Ericek,Demirciler ve Alpagut köylerinin yanı sıra ÇANGENÇ Çankırı gençlik derneği başkanı Ercan Gülmez ve yönetim kurulu üyeleride kampanyaya katılanlar arasındaydı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2013, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER