2. ILGAZLILAR PİKNİK ŞÖLENİ YAPILDI

Ilgaz dernekler birliğince ikincisi düzenlenen 2.Ilgazlılar piknik şöleni Sultangazi kent ormanında 10 haziran Pazar günü yapıldı.

 2. ILGAZLILAR PİKNİK ŞÖLENİ YAPILDI


Ilgazlıların yoğun ilgi gösterdiği ve Avrupa yakasındaki birliğe bağlı tüm köy derneklerinin köylüleri ile katıldığı piknik sabahın ilk ışıkları ile başladı.Erken saatte piknik alanını dolduran Ilgazlılar kurdukları sofralarda sabah kahvaltılarını yaptılar.

Kahvaltı sonrası çalmaya başlayan davul zurna ile yavaş yavaş ısınma turlarına başlayan hemşerilerimizin hali günün çok eğlenceli geçeceginin habercisi gibiydi.



Ilgazlılar derneklerinin piknik alanına astıkları afiş ve flamaları altında bir yandan kahvaltılarını yaparken bir yandan köylüleriyle yada başka köyden akrabaları,ahbapları,arkadaşları yada eski dostlarıyla sohbet edip hasret giderme imkanı buldular.
Sultangazi kent ormanında olduğumuzu bilmesek Kadın çayırı,Osman gölü,Coşkun oluğu,Depelice,Kırkpınar yaylası,Devrez kenarı ,Ilgaz sebze pazarı,yada bahçeli kahvede zannedebilirdik kendimizi.

Aslında Pazar günü Ilgaz ın her köyünden esintiler vardı. Alibeyköy baraj gölünün üstü;Ilgaz Alibey de Alegöz,Karataşda Kara kaya,Ödemişte Kaynarcı,Çaltıpınarda Gircen çayı kıyıları,Sekide Yaylanın duvarı,Başdibekte Devrez kenarı,Kayıda türbenin önü,Gökçeyazıda Araboon çayırı,Çatakta Çamlar,Kırışlarda Çayır,Demircilerde caminin yanı,İkikavakta Bahçeler,Yaylaörende kahvenin önü,Güneyin tepeleri,Alpagutun geniş ve yemyeşil harmanları gibiydi.Velhasıl herkes bir şeyler buldu kendi köyünden.

Bu arada pikniğin dikkat çekenleri olarak Okçularlıların nargile cafelerini,çok kalabalık bir grupla pikniğe katılan Şeyhyunusluların döner tezgahlarını,Dumlupınarlıların bayrak flama Showlarını,Sabahın erken saatinde gelerek çalışmalarda dernekler birliğine yardımlarını esirgemeyen Aşıklar ve Alıç köyü gençlerini,oyunlarıyla herkesi kendilerine hayran bırakan Alpagut ,Ömerli,Ilıslılık,Aşıklar ve Çörekçiler gençlerini,halay başını kimseye kaptırmayan Süleymanhacılarlıları,Ayrıca köylülerinin büyük çoğunluğu Anadolu yakasında oturmasına rağmen maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen az da olsa gelerek pikniği zenginleştiren Ericek,Balcı,Aşağı Dere,Alpaköy ve Aktaşlıları sayabiliriz

Öğle saatlerinde Kral fm sunucusu hemşerimiz Afrikalı Alinin sunumuyla başlayan şölenin konuşmalar bölümünde ilk olarak gençlik kollarına yeni seçilen Yahya Güler bir konuşma yaparak kendini tanıttı ve yeni dönemde yapacakları ile ilgili kısa bilgiler verdi,katılanlara teşekkür etti.Ardından söz alan 1.piknik şölen ağası Mustafa Çınarın katılanları selamlayan konuşmasının ardından dernekler birliği başkanı Mehmet Altıntop katılan tüm Ilgazlılara hoş geldiniz dedi.Dernekler birliğinin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren

başkan Altıntop bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada tüm Ilgazlıların desteğini ve ilgisini yanlarında görmek istediğini ifade edip herkese iyi eğlenceler diledi.



Konuşmaların ardından sahneye ilk olarak Çankırılı Burak çıktı.söylediği birbirinden güzel türküler ile katılanları coşturan Burak sahneye çıktığı bu ilk bölümde yaklaşık bir saat sahnede kaldı.Arada hediye çekilişlerinin yapıldığı ve Ilgazlı miniklerin yarıştığı program davul zurnanın çaldığı halay ve oyun havalarıyla devam etti.

Bu arada dernekler birliğice başta protokol olmak üzere katılanlara etli bulgur pilavı,ayran ve meyve ikram edildi.

Günün ilerleyen saatlerinde sahne alan bir başka Çankırılı sanatçı Anakaradan gelerek pikniğe katılan Sevgi Petek idi.Sanatçı söylediği yöremize has türkülerle katılan herkese güzel vakit geçirtti,adeta oynamayan kalmadı.



Ağalık açık arttırmasına bir çok adayın katıldığı piknikte en yüksek ücreti veren dernekler birliği yönetim kurulu üyesi ve Alpaköy dernek başkanı İlyas Karakuş 2.Ilgazlılar piknik ağası olamaya hak kazandı.

Ağalık seçiminin ardından yeniden sahne alan Çankırılı Burak pikniğin bitiş saatine kadar katılanlara eğlenceli saatler geçirtmesini bildi.

Aralarda çocukların sergilediği oyunlarsa izlemeye değerdi.ip çekme,kaşıkla yumurta taşıma gibi pek çok oyunu büyük bir neşe içinde oynayan,sahnede,şarkılar,şiirler,ilahiler okuyan çocukların heyecan ve mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Çankırı valisinin sağlık nedenleriyle katılamadığı pikniğe;Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Naim Şahin ile Esenler belediye başkanı Mehmet Teyfik Göksu telgraf,Ilgaz belediye başkanı Cevdet Çetin de telefon ile arayarak tebriklerini iletip başarılar dilediler.CHP İstanbul milletvekili hemşerimiz Kadir Gökmen Öğüt yoğun trafik nedeniyle katılamazken AKP Sultangazi ilçe başkanı Murat Atım,Sultangazi belediye meclis üyesi Mustafa Çeştan,ÇANDEF başkanı Vahap Yartaş ,ÇANDEF genel sekreteri Zekeriya Açıkgöz Kurşunlu dernekler birliği başkanı Mehmet Dereli ve Orta dernekler birliği başkanı Mehmet Güneş,İstanbul un İlçelerindeki Çankırı derneklerinin başkanları ile otuza yakın köy dernek başkanı katıldı.



Pikniğin tüm bu saydığımız olumlu yanlarının yanı sıra olumsuzluklarda yok değildi.Eksiklikler organizasyonu yapan dernekler birliğinin elinde olmayan konular olsada özellikle piknik alanına girişte ve çıkışta oluşan ve metrelerce uzayan araç trafiği,yetersiz araç park alanı,yetersiz tuvalet ve lavabolar,mescit sıkıntısı,çöp toplama alanlarının yokluğu yaşanan güzelliklere gölge düşürdü.


Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2012, 23:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER