Sonbaharda Necip Fazıl rüzgârı

Türk şiirinin zirvelerinden, Türk düşünce tarihinde çığır açan, gençliğinde “Kaldırımlar Şairi”, İslâmî dünya görüşüne gönül verdikten sonra da “Çile Şairi” diye anılan Üstad Necip Fazıl Kısakürek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir sempozyumda her yönüyle ele alınacak.

Sonbaharda Necip Fazıl rüzgârı

“Büyük Doğu Fikir Çevresi”nden Yazar, eski Bahçelievler Belediye Başkanı Muzaffer Doğan tarafından organize edilen ve İBB Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan sempozyum, 29 Ekim Cumartesi günü Fatih Ali Emirî Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak.

Üstad Necip Fâzıl Sempozyumu

Açılış konuşmalarının ardından, Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı, bir belgesel ile sunulacak.

Muzaffer Doğan’ın açılış konuşmasının ardından saat 10.30’da başlayacak olan 1. Oturum’a Şair-Yazar Mustafa Miyasoğlu başkanlık edecek. Bu oturumda tanınmış siyaset ve fikir adamı Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, “Necip Fâzıl’ın Büyük Doğu Mücadelesi”, Prof. Dr. İsmail Kıllıoğlu “Necip Fâzıl’ın Hikâye ve Romanları Üzerine”, tanınmış eğitimci Dursun Ali Taşçı “Çöle İnen Nur Ekseninde Necip Fâzıl’ın Dinî Hassasiyeti”, Abdurrahman Şen “Sinema ve Tiyatroda Necip Fazıl”, tanınmış Eğitimci, Yazar ve Şair A. Vahap Akbaş da “Necip Fâzıl’da Öfke, Hiciv ve Mizah” başlıklı tebliğlerini sunacaklar.

Saat 14.30’da başlayacak olan 2. Oturum öncesinde, Fazlı Karaman’ın yorum ve takdimiyle Necip Fâzıl’ın Bestelenmiş Şiirleri, Aykut Kuşkaya ve Orkestrası tarafından icra edilecek.

Değerli ilim adamlarımızdan Eğitim Felsefecisi Prof. Dr. Necmettin Tozlu’nun başkanlık edeceği oturumda, Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman “Millî Türk Talebe Birliği ve Necip Fazıl”, Doç. Dr. Şükrü Karatepe “İdeolocya Örgüsü ve Necip Fâzıl’ın Siyasî İdeolojisi”, Dr. Necmettin Turinay “Necip Fâzıl’ın Şehir ve Medeniyete Bakışı”, Öğretim Görevlisi Bekir Oğuzbaşaran “Necip Fâzıl’ın Poetikası”, Prof. Dr. İbrahim Kavaz da Necip Fâzıl Şiiri ve Cumhuriyet Dönemi Şiirine Etkileri” başlıklı tebliğlerini sunacaklar.

Sempozyuma katılacak olanlara, Üstad Necip Fazıl’ın eserlerinden ve Muzaffer Doğan’ın hazırladığı, “Buzdağını Eriten Dehâ” isimli eseri hediye edilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER