Ali Emirî Kültür Merkezi’nde “İrfan köklerimize yolculuk: Semerkand’dan Buhara’ya

Ali Emirî Kültür Merkezi’nde “İrfan köklerimize yolculuk: Semerkand’dan Buhara’ya

Ali Emirî Kültür Merkezi’nde  “İrfan köklerimize yolculuk: Semerkand’dan Buhara’ya
Ali Emirî Kültür Merkezi’nde

“İrfan köklerimize yolculuk: Semerkand’dan Buhara’ya”


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., düzenlediği özel bir programla, İstanbul halkını Semerkand’ın, Buhara’nın manevî iklimine taşıyor.

Özbekistan’ın Taşkent, Semerkand ve Buhara şehirleri’ne düzenlenen ‘kültür gezisi’ne katılan akademisyenler, izlenimlerini, fotoğraf sergisi ve panelde İstanbul halkıyla paylaşacaklar.


İzleyicileri tarih içinde bir yolculuğa çıkartacak olan “İrfan köklerimize yolculuk: Semerkand’dan Buhara’ya” başlıklı program, 19 Şubat 2011 Cumartesi günü saat 14.00’de Ali Emirî Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 Fotoğraflar sergide, izlenimler panelde

Türkiye’nin değişik üniversitelerinde görev yapan akademisyenler, UNESCO’ya bağlı “Milletlerarası Orta Asya Araştırmaları” tarafından 2010 yılında “Nizamî ve Nevaî: Tarihî ve Kültürel Bağlar” ismiyle Özbekistan’ın Semerkand şehrinde düzenlenen milletlerarası bir sempozyuma katılmışlardı.
 
Fatih Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü de, 2010’daki bu sempozyum vesilesiyle, geçen yıl Taşkent, Semerkand ve Buhara şehirleri’ne ortaklaşa bir ‘kültür gezisi’ düzenlemişti.
 
Sempozyuma ve kültür gezisine katılan akademisyenler, katıldıkları etkinliklere dair izlenimlerini, Fatih Ali Emirî Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan özel bir programla, İstanbul halkıyla paylaşacaklar.

Programda, Prof. Dr. İlhan Özkeçeci’nin arşivinden fotoğrafların yer aldığı bir fotoğraf sergisi ve panel düzenlenecek.

Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. İlhan Özkeçeci, Prof. Dr. Mahmut Kaplan, Prof. Dr. Cihan Okuyucu, Prof. Dr. Mustafa Çiçekler, Doç. Dr. Erdoğan Keksinkılıç ve Dr. Ertuğrul Ökten katılacaklar.


İRFAN KÖKLERİMİZE YOLCULUK:

SEMERKANT’TAN BUHARA’YA

SERGİ

PROF.DR. İLHAN ÖZKEÇECİ ARŞİVİNDEN

PANEL

PROF.DR. İLHAN ÖZKEÇECİ

PROF.DR. MAHMUT KAPLAN

PROF.DR CİHAN OKUYUCU

PROF.DR MUSTAFA ÇİÇEKLER

PROF.DR CİHAN OKUYUCU

DOÇ.DR. ERDOĞAN KESKİNKILIÇ

DR. ERTUĞRUL ÖKTEN

19 ŞUBAT CUMARTESİ
SAAT: 14.00
FATİH ALİ EMİRİ EFENDİ KÜLTÜR MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109