Kuş yuvalı kiremitlerle Kuşların yuvası olacak

Çorum'da üretilen Kuş yuvalı kiremitler Kuşlara hayat verecek. Kuş yuvalı kiremitleri on binlercesini yakında çatılarda görebileceğiz.

Kuş yuvalı kiremitlerle Kuşların yuvası olacak
 Kuş yuvalı kiremitlerle Kuşların yuvası olacak

Çorum'da üretilen Kuş yuvalı kiremitler Kuşlara hayat verecek. Kuş yuvalı kiremitleri on binlercesini yakında çatılarda görebileceğiz.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğünce Çorum’da bir işletmeye yaptırılan kuş yuvalı kiremitler tanıtıldı. Kiremitler, katılımcıların ilgisini çekti.

Anıt Park’ta düzenlenen etkinlikte, farkındalık yaratmak amacıyla sokak hayvanlarıyla ilgili fotoğraflar sergilendi. Etkinlikte ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğünce Çorum’da bir işletmeye yaptırılan kuş yuvalı kiremitler tanıtıldı. Kiremitler, katılımcıların ilgisini çekti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce Hollanda’da bir tasarımcı tarafından dizayn edilen kuş yuvalı kiremitlerin Türkiye’de ilk kez üretimini gerçekleştirdiklerini söyledi.


Bu kiremitlerin ilerleyen dönemlerde Afyonkarahisar’daki konutlarda kullanılmasına yönelik projelerinin bulunduğunu anlatan Temel, şunları kaydetti:

“Kiremitleri 18 lira gibi düşük bir maliyetle deneme amaçlı ürettirdik.
Kuş yuvalı kiremitleri ilk olarak Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı Zafer Müzesi’nin çatısında uyguladık. Bunların bir süre takibini yapacağız. Kuşların bunları kullanmasıyla ilgili durumlarını gözlemleyeceğiz. İlerleyen süreçte seri üretimini yaptıracağız ve halkımıza ücretsiz dağıtacağız. Böylece Selçuklu ve Osmanlı kültüründen gelen evlerin çevresine kuş evi yapılması geleneğinin, daha modern ve pratik hale getirilmiş uygulamasını hayata geçireceğiz. Selçuklu ve Osmanlı’nın merhamet duygusu içinde hareket eden bir kurumuz. ”bu kiremitlerin, çatıda kırılanların yerine konulabileceğini veya aralıklara yerleştirilebileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109