Tur atacağız zannettim
Gül, şimdiden ABD’nin Nevada Eyaleti’nde trafiğe çıkma izni alan araçla yaptığı geziyle ilgili şunları söyledi: “Fotoğraflarını da görmüştüm. Sergey Brin, ‘İsterseniz gezelim’ dedi. Ben de ‘İyi gezelim’ dedim. Orada bir tur atacağız zannettim açıkçası. Bindik. Bir baktık ki kendimizi otoyolda bulduk. Bir ara 80 mile çıktılar, otomatiğe geçtiler tamamen. Müthiş. Kalkarken normal şoför kaldırdı direksiyonla.
Sonra otomatik pilota alır gibi aldılar. Ne el ne ayak. Gidiyor araba. Önden büyük bir kamyon çıktı bir ara. Kamyon yavaş gidiyordu, araba yavaşladı. Sonra kamyon yolumuzdan ayrıldı. Süratini artırdı birden.
Sergey Brin, ‘Ben her gün sabah eve bununla gidip geliyorum’ dedi. ‘Trafikte tıkanıklık oldukça o kadar rahatsın ki, kitap da okur, istediğini yaparsın’ dedi. Sergey ‘Nereye gidecekseniz oraya götürelim, bırakalım’ dedi.
Facebok diye görünce ‘Oraya gidelim bırakalım’ dedi. Herhalde onlara şov yapacaktı. Ne zaman piyasaya çıkacağını sordum. Çok fazla problemimiz kalmadı dedi. Çok iddialılar.”
İster gelin ister gelmeyin
Gül, bölgedeki Türk girişimcilerle ilgili de; dışarıda başarılı herkesin Türkiye’ye gelmesini savunan bir anlayış olduğunu ama bunu yanlış bulduğunu söyleyen Gül, “Biz nerede kıymetli bir Türk görsek hemen ‘Türkiye’ye gel’ deriz. Bazen bulundukları yerlerde daha faydalı olabilirler” diye konuştu.
Hürriyet





