İnternet sizin için ne ifade ediyor?

Bu soruya cevabınız internete olan bakış açınıza göre değişecektir. Eğlence, para, bilgi kaynağı, zaman geçirmek için bir araç, geçim kaynağı, reklam veya iletişim gibi pek çok şey ifade ediyor olabilir.

İnternet sizin için ne ifade ediyor?

Bundan bir sene önce böyle bir soru ile karşılaşmış olsam muhtemelen benim için sadece bir eğlence kaynağı olduğunu söyleyebilirdim.  Fakat bugün rahatlıkla internet işittir para kazanmak diye ifade edebilirim.

Peki, bu bir sene içinde ne değişti. Aslına bakarsak teknolojik açıdan gelişmeler oldu. Ancak çokta fazla değişen bir şey yok. İnternet yine aynı ve yerinde duruyor. Değişmiş olan şey ise, benim daha önce görmediklerimi görmem ve sunulan fırsatların farkına varmam.  Bazen keşke daha önce farkına varsaydım diye üzülüp bilgisayar başında oyun oynayarak harcadığım aylara, yıllara üzülüyorum. Neler kaçırdığımı şimdi çok daha iyi anlıyorum.  Bundan beş sene önce bu fırsatların farkına varsaydım belkide şimdiki kazancımın onlarca kat fazlasını kazanıyor olurdum.

Bakmak ve görmek arasında büyük bir fark olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Alsında bakıyoruz ama elimizin altındaki fırsatları göremiyoruz. Birçok insan Google ve Facebook gibi devlerin henüz nereden para kazandığını bile tam olarak bilmiyor. Aslında bunları dev yapan bizleriz. Bilinçli olarak ya da farkında olmadan tıkladığımız reklamlar sayesinde bu duruma geldiler. Peki bundan şikayetci miyiz.? Hayır, ben kesinlikle değilim. Bu iki dev şirket milyonlarca insana evde iş imkânı sağlıyor. Ayrıca google sayesinde aradığımız her şeye kolayca ulaşabiliyoruz. Bize en kaliteli arama sonuçlarını sunmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Üstelik bizden para falanda istemiyorlar. Aksine internetten para kazanma inanılmaz fırsatlar sunuyorlar.

Aslında geç kalmış sayılmazsınız. Mutlaka az çok bilgi sahibi olduğunuz bir alan vardır. Hiçbir şey yapamıyorsanız bu alanda bir blog sitesi kurabilirsiniz. Peki, bu site size ne kazandıracak?

Hem vakit geçirecek, hem kendinizi geliştirecek hem de ilerleyen zamanlarda para kazanacaksınız. Erkeklerin büyük kısmı futbol konusunda az çok bilgi sahibidir. Bu alanda bir blog sitesi kurabilirsiniz. Futbol internet üzerinde en çok aranan alanlardan bir tanesidir.  Açmış olduğunuz blogda futbol veya diğer spor dalları ile ilgili haberler, makaleler yayınlayabilirsiniz. Özgün bir içerik ile kısa sürede web sitenize ziyaretçi çekmenizi sağlayacaktır. Biraz emek harcayıp web sitenizi Facebook ve forumlar gibi alanlarda da tanıtırsanız amacınıza ulaşabilirsiniz.

İddaa oynayıp ‘’mackolik.com’’ sitesini bilmeyen yoktur. Bu web sitesinin günlük ziyaretçi sayısının bir milyondan aşağı düştüğünü hiç sanmıyorum. Dükkânınızı günde bir milyon kişinin ziyaret ettiğini düşünün. Bu aynen böyle bir durum ve inanılmaz bir potansiyel. Bu web sitesinin kazancını tahmin etmek gerçekten zor. İşlerini çok iyi yapıyorlar ve karşılığını alıyorlar. Ayrıca web sitelerinin konusu genelde erkeklerin ilgisini çeken bir alan ve bunu iyi değerlendiriyorlar. Potansiyel müşteriye göre ürünler seçilerek kazanç katlanıyor. ”Mackolik.com” gibi profesyonel bir tasarım için bir ekip çalışması ve ciddi emek gereklidir.

Mackolik sadece bir örnekti. O seviyede bir web sitesi için ayrıca ciddi bir yatırım gereklidir. Ancak blog sitesi kurmak için 30-35 TL gibi çok ufak bir yatırım yeterlidir. Para kazanmak için mackolik gibi milyonlarca ziyaretçiye ulaşmak zorunda da değilsiniz. Belli bir ziyaretçi sayısına ulaşmak size yavaş yavaş para kazandırmaya başlar. Eğer Blog yazarak para kazanmak ilginizi çekiyorsa, ne duruyorsunuz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER