Galatasaray İkinci Yarının İlk Maçını Genç Emre İle Kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılı takımda genç futbolcu Emre Çolak attığı iki gol ve mücadeleci oyunuyla maçı kopartan isim oldu...

Galatasaray İkinci Yarının İlk Maçını Genç Emre İle Kazandı
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray, kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la karşı karşıya geldi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmayı sarı kırmızlı takım 4-1 kazanarak üst üste 7. galibiyetini almış oldu.

Karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 4 ve 51. dakikalarda genç yıldız Emre Çolak, 72. dakikada Milan Baros ve 90. dakikada Selçuk İnan kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un tek sayısı ise 14. dakikada Edin Visca'dan geldi. Öte yandan konuk ekibin golcü ismi Pierre Webo, mücadelenin 42. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından Galatasaray ligdeki puanını 40'a çıkararak bu haftayı da lider olarak kapatmayı garantiledi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 24 puanda kaldı.

KADRO İSTİKRARI SÜRÜYOR

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla start veren Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, son dönemdeki kadro istikrarını yine bozmadı.

Sarı-kart cezalısı olması nedeniyle son oynanan Manisaspor karşılaşmasında forma giyemeyen Semih Kaya, cezasını doldurmasının ardından yeniden ilk 11'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı sahaya çıktı.

MELO'NUN YERİNE BAYTAR


Galatasaray'ın 12. haftada Sivasspor'a karşı oynadığı maçta rakip kaleci Milan Borjan'a kafa atarak kırmızı kart gören Engin Baytar, geçen 5 maçın ardından kendisine ilk 11'de yer buldu.

Galatasaray'ın sarı kart cezası nedeniyle Felipe Melo'yu, sakatlıkları nedeniyle de Sabri Sarıoğlu ile Yekta Kurtuluş'u oynatamadığı karşılaşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyespor da iki futbolcusunu sahaya süremedi.

Turuncu-lacivertli ekipte sarı kart cezalısı Gökhan Süzen ve sakat olan Ali Güzeldal takımdaki yerlerini alamadılar.

EMRE ÇOLAK MÜTHİŞ VURDU

Karşılaşmaya her zamanki baskılı temposuyla başlayan Galatasaray takımı, güçlü rakibi karşısında oyunu rakip yarı sahaya yıkarak ilk dakikalarda üstünlüğünü kabul ettirmeye çalıştı.

Konuk ekip İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise hızlı hücumcuları ile Galatasaray savunmasının arkasına atılan toplarla gol aramaya ilk dakikalarda başladı. Mücadelede dakikalar 7'yi gösterdiğinde ise sahneye çıkan isim genç oyuncu Emre Çolak oldu.

Ceza sahasının dışında topla buluşan genç oyuncu, kaleyi görür görmez şutunu çekti. Savunma ve kaleci Hasagic'in bakışları arasında kaleye giden top filerlerle buluştu. 1-0

BELEDİYE'DEN ERKEN CEVAP

Sarı kırmızılı takımın golünün ardından çabuk toparlanan ve beraberlik golünü bulmak için çalışan İstanbul BŞB. çok geçmeden golü bularak skora dengeyi getirdi.

14. dakikada organize bir atakla ceza sahasının dışına kadar gelen konuk ekipte Webo, ceza yayı üzerinde Visca'ya topu bıraktı. Bosnalı oyuncunun yerden köşeye gönderdiği topa Muslera uzanamadı ve meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-1

WEBO'YA KIRMIZI KART!

Mücadelenin 42. dakikasında sarı kırmızılı takımın genç futbolcusu Semih Kaya'nın kayarak uzaklaştırmaya çalıştığı topa müdahele etmek isteyen Kamerunlu golcü, Semih'in bileğine basınca kırmızı kartı gördü.

Pozisyonunu şaşkınlıkla karşılayan Webo, müdahaleyi kasten yapmadığını işaret ederek itirazlarını sürdürse de hakem Halis Özkahya'yı ikna edemedi. Oyun alanını terkederken de futbolcuların gerilmesine neden olan Webo, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un teknik heyeti tarafından soyunma odasına götürüldü.

Maçın kalan dakikalarında iki takım da gol bulamayınca ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

YİNE O ÇOCUK! EMRE ÇOLAK...

İkinci yarıya rakibinin eksik kalması nedeniyle avantajlı başlayan Galatasaray takımı, özellikle kanatlardan geliştirdiği ataklarla gol bulma arayışına girdi.

50. dakikada kazanılan kornerde topun başına geçen Selçuk İnan'la Emre Çolak önceden çalışıldığı belli olan pozisyonda golü bularak sarı kırmızılı takımı rahatlattı.

51. dakikada Selçuk'tan aldığı topla ceza sahası sağ çaprazına ilerleyen Emre Çolak, sol ayağı ile sert bir şut gönderdi. Savunmaya çarpıp kaleciyi yanıltan top filelerle buluştu ve sarı kırmızılı takım mücadelede 2-1 öne geçti.

WEBO YOK, GOL DE YOK...

İlk yarının sonunda 10 kişi kalan, ikinci yarının hemen başında ise kalesinde golü gören İstanbul Büyükşehir Belediyespor, hızını temposunu her geçen dakika kaybetti.

Üst üste gelen Galatasaray ataklarında zor durumlara düşen lacivert turunculu ekip, Webo'nun yokluğunda ileri uçta da çoğalamayınca ikinci yarıda Galatasaray kalesine neredeyse hiç gidemedi.

BAROS VE SELÇUK NOKTAYI KOYDU

Farkı arttırma çabalarını sürdüren Galatasaray'da son sözü söyleyen isim ise takımın golcü ismi Milan Baros oldu. Golden önce üst üste 2 net gol pozisyonundan yararlanamayan Çek futbolcu, fileleri havalandırarak farkın ikiye çıkmasını sağladı.

72. dakikada Selçuk'un pasıyla topla buluşan Milan Baros, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleye gönderdi. Hasagic'in müdahalesine rağmen kaleye giden top köşeden filelerle buluştu.

Maçın kalan dakikalarında Galatasaray takımında Riera'nın bir topu direkten dönse de skor sarı kırmızılı takım ataklarını sürdürdü.

Maçın uzatma dakikalarında sahneye çıkan Selçuk İnan'ın ceza sahası dışından çektiği şut köşeden filelerle buluştu ve maçın skorunu belirledi. 4-1


Sporx




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER