Sivasspor ve Eskişehirspor'a kötü haber

UEFA, Sivasspor ve Eskişehirspor hakkında başlatılan soruşturmada kararını verdi

Sivasspor ve Eskişehirspor'a kötü haber
Sivasspor ve Eskişehirspor'a kötü haber

UEFA, Sivasspor ve Eskişehirspor hakkında  başlatılan soruşturmada kararını verdi

UEFA'dan Türkiye'ye çifte şok... UEFA'dan Türkiye'ye çifte şok... Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Sivasspor ve Eskişehirspor'a Avrupa Ligi'nden 1'er yıl men cezası verdi.

UEFA'nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, UEFA Tahkim Kurulu, Sivasspor ve Eskişehirspor'un, 2014-2015 sezonunda, Avrupa Ligi'nde oynayabilmek için uygun şartlara sahip olmadıkları kararına vardı.

Kararın disiplin soruşturması sonrasında alındığı ifade edilen açıklamada, bu karara varılmadan önce her iki takımın da durumunun dikkatli bir şekilde analiz edildiği kaydedildi.

Açıklamada, her iki kulübün de karara itiraz için 10 gün içerisinde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurma haklarının olduğu ifade edildi.

UEFA Avrupa Ligi düzenlemesinin hatırlatıldığı açıklamada, "Bir kulübün UEFA müsabakasında yer alabilmesi için dolaylı ya da doğrudan herhangi bir şike sürecine karışmamış olması gerekiyor" ifadesine yer verildi.

İki kulüp için açılan soruşturmalar kapsamında gerçekleştirilen duruşmalar, UEFA'nın yargı organı tarafından 2 ve 3 Haziran tarihlerinde yapılmıştı.

Bursaspor ve Karabük'e Avrupa yolu göründü...

Bu cezaların ardından Avrupa kupalarından men edilen Sivasspor ve Eskişehirspor'un yerine Bursaspor ve Kardemir Karabükspor'un katılması bekleniyor.

Eskişehirspor, Türkiye Kupası ikincisi olarak Sivasspor ise Spor Toto Süper Lig'i 5. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etmişlerdi.


Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2018, 22:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER