Messi rekor’a doymuyor

Barcelona’nın APOEL’i 4-0 yendiği maçta üç gol atan Messi, Şampiyonlar Ligi’nin en golcü oyuncusu unvanının tek sahibi oldu.

Messi  rekor’a doymuyor
Messi  rekor’a doymuyor

Barcelona’nın APOEL’i 4-0 yendiği maçta üç gol atan Messi, Şampiyonlar Ligi’nin en golcü oyuncusu unvanının tek sahibi oldu.

Chelsea, Schalke’yi deplasmanda 5-0’lık skorla devirirken, Manchester City, Bayern Münih’i son dakikalarda bulduğu gollerle yendi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin beşinci haftası sekiz karşılaşmayla başladı. F Grubu’nda APOEL’e konuk olan Barcelona, sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrıldı. Luis Suarez 27’nci dakikada Barcelona formasıyla attığı ilk golle takımını öne geçirdi. Lionel Messi 38’de farkı ikiye çıkardı.

Arjantinli yıldız böylece, Şampiyonlar Ligi’ndeki toplam gol sayısını 72’ye yükseltti ve bu maç öncesi Raul ile paylaştığı rekorun tek sahibi oldu. Messi, 58’de ve 87’de attığı gollerle de rekoru 74’e çıkardı. Messi geçen hafta sonu da 60 yıllık rekoru kırarak La Liga tarihinin en golcü oyuncusu olmuştu.

Bu maç öncesi gruptan çıkmayı garantilemiş olan Barcelona, 70’de Rafinha’nın ikinci sarı karttan atılmasıyla karşılaşmayı 10 kişi tamamladı. APOEL’de de Guilherme 84’te ikinci sarıdan atıldı.

Barcelona gibi, gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Paris Saint-Germain, konuğu Ajax'ı 3-1 yendi. Maç öncesi Paris’e biletsiz gelen yüzleri kar maskeli 95 Ajax taraftarı gözaltına alındı.

MANCHESTER CİTY 3 PUANI KAPTI


E Grubu’nda, Manchester City, geceye turu garantilemiş olarak giren Bayern Münih’i son dakikalarda bulduğu gollerle yendi. City’nin ilk golünü 21’de penaltıdan Agüero atarken; 20’de 10 kişi kalan Bayern, 40’da Xabi Alonso, 45’te de Robert Lewandowski’nin golleriyle öne geçti. 85’te skora denge getiren Agüero, 90+2’de ‘hat-trick’ yaptı ve takımının sahadan üç puanla ayrılmasını sağladı.

Gruptaki diğer maçta, CSKA Moskova, konuğu Roma önünde bir puanı 90+3’te Berezutski ile kurtardı. Roma’yı 43’te öne geçiren Totti, Şampiyonlar Ligi tarihinin en yaşlı golcüsü rekorunu 56 gün geliştirdi. Totti, 38 yıl 59 günlükken gol atmış oldu. Grupta Roma, CSKA Moskova ve Manchester City son haftaya beşer puanda giriyor.

CHELSEA’DEN SCHALKE’YE BEŞ GOL


G Grubu’nda Chelsea, Schalke’yi deplasmanda 5-0’lık skorla devirdi ve gruptan çıkmayı garantiledi. Chelsea’nin gollerini Terry, Willian, Kirchkoff (kendi kalesine), Drogba ve Ramires attı.

Sporting Lizbon-Maribor ise karşılaşması stat ışıklarının arızalanması nedeniyle durdu. 23.30 gibi yeniden başladı. Karşılaşmayı Sporting Lizbon 3-1 kazandı.

H Grubu’nda ise geceye turu garantilemiş olarak giren Porto, 19.00’da başlayan maçta BATE Borisov’u deplasmanda 3-0 yendi. Portekiz temsilcisinin golleri Herrera, Martinez ve Tello’dan geldi.

Bu sonuç sayesinde kendi maçına çıkmadan turu garantileyen Shakhtar Donetsk ise, konuğu Athletic Bilbao’ya Mikel San Jose’nin tek golüyle boyun eğdi.


Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 22:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER