Fenerbahçe Moussa Sow'un transferini bitirdi

Fransız kulübüne 10 milyon Euro ödeyecek olan F.Bahçe, gelecekte futbolcuyu bu rakamın üzerinde bir paraya satarsa, yüzde 20 pay verecek.Moussa Sow’a, 4.5 yılda toplam 14.4 milyon Euro garanti para ödenecek. Senegal Milli Takımı’nda olan futbolcu, şubat ayında takıma katılacak.

Fenerbahçe Moussa Sow'un transferini bitirdi
Fenerbahçe, Lille Kulübü’nün satmamak için haftalarca direndiği Moussa Sow’un işini bitirmeyi başardı. Bu sezon gösterdiği başarılı performansla Avrupa’nın birçok önemli kulübünün transfer listesine giren Senegalli futbolcu, bundan böyle sarı lacivertli formayı giyecek.
Moussa Sow’un transferi için uzun süredir çalışmalarda bulunan Fenerbahçe yönetiminin beklediği haber, önceki akşam takım Manisaspor maçını oynadığı sırada geldi. Fransız ekibinin yöneticileri, sarı lacivertlilere, “Gelin, görüşelim” çağrısında bulundu. Bunun üzerine asbaşkan Ali Yıldırım ve takım menajeri Hasan Çetinkaya, dün sabah 06.00 uçağıyla Fransa’ya gitti.

Hasan Çetinkaya imza için Dakar’a gitti

ÖĞLE saatlerinde Lille yöneticileriyle pazarlık masasına oturan Yıldırım-Çetinkaya ikilisi, 10 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya vardı.

Fenerbahçe, Sow’u 10 milyon Euro’nun üzerinde bir rakama satarsa, Fransız kulübüne bu satıştan yüzde 20 pay verecek. Sarı lacivertliler halen 4.5 yıllık anlaşma imzalayacağı golcü futbolcuya da her yıl 3.2 milyon Euro garanti para ödeyecek. Bonservis bedeli ve garanti ücretleriyle birlikte Sow’un Fenerbahçe’ye 4.5 yıllık maliyeti 24.4 milyon Euro’yu bulacak.

Lille Kulübü ile anlaşma sağlanmasının ardından Hasan Çetinkaya, Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele edecek Senegal Milli Takımı’nda bulunan Sow’a imza attırmak amacıyla, Senegal’in başkenti Dakar’a hareket etti. Gece geç saatlerde Dakar’a ulaşan Çetinkaya transfere son noktayı bu sabah koyacak.
Sow’un 10 milyon Euro’luk bonservis bedelini yöneticilerden Nihat Özdemir, Ali Koç, Ali Yıldırım, Cihan Kamer ve Fenerbahçeli işadamı Ferit Şahenk’in karşılayacağı öğrenildi.

Lille, Sow’un yerine Roux’u transfer etti

25 yaşında ve 1.80 boyunda olan Sow, Lille’e geçtiğimiz sezon Rennes’ten transfer oldu. İlk sezonunda tam 25 gole imza atarak Fransa 1. Ligi’nin gol kralı olan Senegalli futbolcunun bu sezon ise 6 golü bulunuyor. Lille, 1.5 yıllık daha sözleşmesi bulunan Sow’a yeni bir mukavele teklif etmiş, ancak Senegalli oyuncu buna yanaşmamıştı.

Sow 15 kez giydiği Senegal forması altında 5 gole imza attı. Daha önce Fransa U19’da da görev yapan yıldızın yarın doğum günü (19 Ocak 1986). Sow’un F.Bahçe’ye Afrika Kupası nedeniyle şubat ayının ortasında katılması bekleniyor.

Sow’un kariyerindeki bir diğer ilginç not ise son 3 sezonda 1 kez sarı kart görmesi ve profesyonel hayatında hiç kırmızı kart cezası almamış olması. Lille, Sow’un yerine Brest’ten Roux’yu 8 milyon Euro’ya satın aldı.

SOW KiMDiR?

- Yaş: 25
- Boy: 1.80
- Kilo: 76
- Forma numarası: 8
- Ülke: Senegal
- Millilik sayısı: 15 (5 gol)

LİLLE’İN SATTIĞI YILDIZLAR

- Michel Bastos (Lyon) - 18 milyon Euro
- Abdul Kader Keita (Lyon) - 16.8 milyon Euro
- Jean Makoun (Lyon) - 14 milyon Euro
- Gervinho (Arsenal) - 12 milyon Euro
- Peter Odemwingie (L.Moskova) - 7 milyon Euro
- Mathieu Bodmer (Lyon) - 6.8 milyon Euro
- Adil Rami (Valencia) - 6 milyon Euro
- Yohan Cabaye (Newcastle) - 5 milyon Euro
- Kevin Mirallas (St.Etienne) - 3.5 milyon Euro
- Efstathios Tavlaridis (St.Etienne) 2.5 milyon Euro
- Robert Vittek (Ankaragücü) - 2.1 milyon Euro
- Emerson (Benfica) - 2 milyon Euro
- Matthieu Chalme (Bordeaux) - 1.5 milyon Euro
- Stephan Lichtsteiner (Lazio) - 1.2 milyon Euro
- Rafael Schmitz (Valenciennes) - 1 milyon Euro
- Ludovic Obraniak (Bordeaux) - 1 milyon Euro
- Nicolas Fauvergue (Ardennes) - 900 bin Euro
- Johan Audel (Valenciennes) - 900 bin Euro
- Souleymane Youla (Eskişehirspor) - 750 bin Euro
- Tony Sylva (Trabzonspor) - 600 bin euro Euro
- Daniel Gygax (Metz) - 500 bin Euro
- Rafael Schmitz (Birmingham City) - 500 bin Euro
- Mathieu Robail (Dijon) - 400 bin Euro
- Dieudonne Owona (Brüssel) - 300 bin Euro
- Larsen Toure (S.Brest) - 200 bin Euro
- Flavien Le Postollec (Brüssel) - 150 bin Euro
- Moussa Sow (Fenerbahçe) - 10 milyon Euro

Lille, 5 yılda  futbolcu satışından 115 milyon Euro kazandı

FENERBAHÇE’nin Moussa Sow’u aldığı Lille Kulübü, son 5 senede futbolcu satışından 115.6 milyon Euro (270 milyon lira) gelir elde etti. Söz konusu rakamın, 55.6 milyon Euro’sunun Lyon’a satılan oyunculardan gelmesi dikkati çekti. Sadece Gervinho’nun Arsenal’e transferinden 12 milyon Euro elde eden Lille, 2011-2012 sezonunda 37 milyon Euro’luk satış gerçekleştirdi.

Mevlüt için  PSG ile masaya oturacaklar

Sow’da mutlu sona ulaşan Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Yıldırım, bugün de Mevlüt Erdinç’in transferi için Paris Saint Germain yöneticileri ile masaya oturacak. Sarı lacivertliler, 24 yaşındaki golcü futbolcuyu, ‘kiralama’ yoluyla renklerine bağlamayı planlıyor.

Hürriyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER