FENERBAHÇE: 0 TRABZONSPOR: 0

Kadıköy'de nefes kesen derbiden gol sesi çıkmadı! Fenerbahçe, 90 dakika boyunca baskılı oynadığı mücadelede, Trabzonspor'a karşı gol bulamadı ve karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi. Webo'nun 80. dakikadaki füzesi direkte patladı.

FENERBAHÇE: 0 TRABZONSPOR: 0
FENERBAHÇE: 0 TRABZONSPOR: 0

Kadıköy'de nefes kesen derbiden gol sesi çıkmadı! Fenerbahçe, 90 dakika boyunca baskılı oynadığı mücadelede, Trabzonspor'a karşı gol bulamadı ve karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi. Webo'nun 80. dakikadaki füzesi direkte patladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile yaptıkları maçta, sakatlıklar nedeniyle kadrosunda mecburi değişiklik yaptı.  Ligde geçen hafta deplasmanda Gençlerbirliği mücadelesinde sakatlanan Meireles'in yerine orta alanda Holmen'i görevlendiren Ersun Yanal, dün akşamki antrenmanda sakatlanan Alves'in yerine de savunmada Bekir İrtegün'e şans verdi.  Sarı-lacivertli ekibin 18 kişilik kadrosunda Meireles ve Alves'in yanı sıra, Hasan Ali Kaldırım ile yabancı kontenjanına takılan Cristian ve Yobo bulunmadı.  UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal ile yapılan ilk maçta 90 dakika sahada kalan ancak daha sonra kadroya giremeyen savunma oyuncusu Kadlec de haftalar sonra 18 kişilik kadroda yer aldı.  Bu arada, Alves'in sol üst ön adalesinde kısmi yırtık oluştuğu, milli maçlar nedeniyle lige verilecek aradan sonra 8. haftada Kayseri Erciyesspor ile yapılacak mücadeleye yetiştirilmeye çalışılacağı öğrenildi.

EGEMEN-BEKİR İLK KEZ BİR MAÇA BİRLİKTE BAŞLADI
Teknik direktör Yanal'ın savunmada Alves'in yerinde görevlendirdiği Bekir İrtegün, bu sezon ilk kez bir maça, savunmanın ortasında görev alan diğer isim Egemen Korkmaz ile başladı.  Bekir İrtegün'ün bundan önce ilk 11'de başladığı maçlarda Egemen Korkmaz sakatlığı nedeniyle forma giyememişti.

YANAL'IN ORTA ALANDAKİ TERCİHİ HOLMEN
Teknik direktör Ersun Yanal, sakatlığı bulunan Meireles'in yerine orta alanda görev verebileceği Emre Belözoğlu-Cristian-Holmen üçlüsünden Trabzonspor maçı için Holmen'i seçti.  Yanal, ligde bu sezon 3. haftadaki Sivasspor ve 4. haftadaki Kasımpaşa maçlarında ilk 11'de görev verdiği İsveçli futbolcuyu, iki haftalık aranın ardından yeniden kadroya dahil etti. Holmen, 5. haftadaki Elazığspor ve 6. haftadaki Gençlerbirliği mücadelelerinde yabancı kontenjanı nedeniyle 18 kişilik kadronun dışında kalmıştı.

EMRE BELÖZOĞLU 1,5 AY SONRA 18 KİŞİLİK KADRODA
Sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalan Emre Belözoğlu, 1,5 aylık aranın ardından maç kadrosuna girdi.  Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kadıköy'de Arsenal ile yaptığı maçın ardından sakatlığı nedeniyle 5'i lig 1'i Avrupa kupası mücadelesi olmak üzere 6 resmi maçta takımdan ayrı kalan tecrübeli futbolcu, Trabzonspor maçında kadroya girerek yedekler arasında kendisine yer buldu.  Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri dolarken, Trabzonspor taraftarının stattan izleyemediği maçta, misafir seyirci tribününe de sarı-lacivertli taraftarlar alındı.

MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal, maçın başlamasına 1,5 saatlik bir süre varken sahaya çıkarak zemini inceledi. Yanal, tribünlerden kendisine sevgi gösterilerinde bulunan taraftarları selamladı.  Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma öncesi yaptıkları tezahüratlarda, deplasmanda Akhisar Belediyespor'a yenilen Galatasaray'a göndermede bulundu.

AKÇAY, 11'DE ZORUNLU DEĞİŞİKLİK YAPTI
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de zorunlu olarak tek değişiklik yaptı. UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile 3-3 berabere kalınan maçta ilk 11'de görev yapan Colman, sakatlığı nedeniyle sarı-lacivertlilere karşı oynamadı. Akçay, Colman'ın yokluğunda, sakatlığı nedeniyle bir süredir forma giyemeyen Giray Kaçar'ı ilk 11'e aldı.  Bu sezon ligde sadece 3. haftadaki Akhisar Belediyespor maçında forma giyen Giray, 3 hafta sonra yeniden ilk 11'de yer buldu. Giray, ilk 11'de başladığı Akhisar Belediyespor maçının 29. dakikasında sakatlanınca oyundan çıkmıştı.  Bordo-mavililerde Alanzinho ve Bamba yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle kadroda yer almadı. Trabzonspor'da Fenerbahçe karşısında kaleci Zeki Ayvaz, Emre Güral, Aykut Akgün, Abdulkadir Özdemir, Zeki Yavru, Janko ve Kadir Keleş yedek soyundu.

HACIOSMANOĞLU PROTOKOLDEN İZLEDİ

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, karşılaşmayı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda izledi.  Karşılaşma öncesi stada gelen Hacıosmanoğlu, protokol tribününden maçı takip etti.

ZOKORA'YA TEPKİ

Fenerbahçeli taraftarlar, daha önce Emre Belözoğlu ile tartışma yaşayan Trabzonspor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Zokora'ya tepki gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşmada top Zokora'nın ayağına geldiğinde Fildişi Sahilli oyuncuyu ıslıkladı.

TRABZONSPOR GENİŞ GÜVELİK ÖNLEMLERİ ALTINDA STADA GELDİ
Trabzonspor kafilesini taşıyan otobüs, stada geniş güvenlik önlemleri altında geldi.  Otobüsün stada gireceği yerde önlem alan güvenlik güçleri, sarı-lacivertli taraftarları bölgeye yaklaştırmadı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2013, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER