Ersun Yanal istifa etti

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal istifa etti.

Ersun Yanal istifa etti
Ersun Yanal istifa etti

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal istifa etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın kimliği belirlenemeyen bir kadın ile çıkan fotoğraflarının ardından aşk yaşadığı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü.

YILDIRIM SİNYAL VERMİŞTİ

Bu gelişmenin ardından dün bir basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Yanal'ın takıma gerekli özeni göstermediğini ima etmişti.

Yıldırım'ın bu açıklamalarının ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal istifa etti.

Ersun Yanal'ın istifasını değerlendiren başkan Aziz Yıldırım'ın kararını kısa bir süre içerisinde 'net' olarak vereceği bildirildi. Teknik direktör Ersun Yanal, geçen sezonda Sivasspor maçının ardından istifa etmiş ancak başkan Aziz Yıldırım'ın yakın dostu Yüksek Çağlar devreye girerek Yanal'ı istifan döndürmüştü.

Ersun Yanal kimdir ?


Kazım Ersun Yanal 17 Aralık 1961 Buca, İzmir doğumlu, Manisa Spor Akademisi mezunudur. Burada okurken Denizlispor' dan futbolcu arkadaşı Mesut Bakkal ve okulda tanıştıkları Tevfik Lav ile arkadaşlığı başlamıştır.

Futbola Denizlispor' da başladı. Daha sonra Denizli Emsan Şirinköy İDY, Sarayköyspor, Manisaspor ve Nazillispor' da oynamıştır. Çalıştırdığı takımlardaki hücum futbolu anlayışı ile dikkat çeken Ersun Yanal , teknik direktörlüğe ilk olarak 1990 yılında ailesininde uzun yıllar ikamet ettiği Denizli' nin o dönem 3.Lig'de olan ilçe takımı Sarayköyspor' da başlamıştır. 1997-1998 yıllarında Yeni Salihlispor ile Afyonkarahisar Çay Belediyesi Kaymakamlık kupasını kazanmıştır. En iyi ortalamasını bu takımda tutturmuştur. Bu takımdaki başarısı ile Denizlispor takımının dikkatini çekmiş ve 1998-2000 yıllarında 2 sezon bu takımın teknik direktörlüğünü yapmıştır.

2007 yılında Manisaspor'dan istifa ettikten sonra 2007-2008 sezonunun 10. haftasında Ziya Doğan'ın istifasından sonra Trabzonspor' un başına gelmiştir.

Yanal, Manisaspor' dan önce Mandıraspor, Denizlispor, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Türkiye Millî Futbol Takımı' nı çalıştırdı. Gençlerbirliği ile UEFA Kupası'nda Blackburn Rovers, Sporting Lizbon ve Parma'yı eledi. 1/8 Final oynamayı başardı ve o sezon kupayı alan Valencia CF takımına elendi. O sene kupayı kaldıran Valencia CF'yı turnuva boyunca yenmeyi başarabilen tek takım Ankara'da 1-0'lık sonuçla Gençlerbirliği oldu.

27 Nisan 2009 tarihinde Trabzonspor kulübünden istifa etmiştir. Eskişehirspor' da Aralık 2011'de Skibbe'nin istifa etmesi üzerine teknik direktörlük görevine getirilmiştir.

Ersun Yanal Eskişehirspor'da 2 sezon gorev yapmıştır. 2011-2012 sezonunda Süper Lig'i 5. Bitirip UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazanmıştır. 2012-13 sezonunu ise 8. bitirmiştir. Haziran 2013 itibarıyla bu görevi sona ermiştir. 28 Haziran 2013 tarihinde 1 yıllık sözleşme ile Fenerbahçe teknik direktörlüğüne getirilmiştir. 2013-2014 sezonunu Fenerbahçe ile bitime 3 hafta kala şampiyon olarak tamamlamıştır.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER