UKADER (Uluslararası Kadın ve Aile Derneği ) Kongresi

Müslüman kadın imajını güçlendirmek amacıyla “Avrupa’da Müslüman Kadın İmajı ve Karşılıklı Algılamaların Türkiye’nin AB Üyelik Sürecine Etkileri” konulu uluslararası bir kongre düzenlenecektir.

UKADER (Uluslararası Kadın ve Aile Derneği ) Kongresi
UKADER (Uluslararası Kadın ve Aile Derneği ) Kongresi

Müslüman kadın imajını güçlendirmek amacıyla “Avrupa’da Müslüman Kadın İmajı ve Karşılıklı Algılamaların Türkiye’nin AB Üyelik Sürecine Etkilerikonulu uluslararası bir kongre düzenlenecektir.

UKADER tarafından organize edilen, Kayra’nın ana sponsor, Turkuvaz Medya Grubu ve Lacivert Dergisi’nin medya sponsoru olduğu söz konusu kongre 8 Mayıs 2014 tarihinde Marmara Üniversitesi, Haydarpaşa kampüsünde gerçekleşecektir. İmajlar ve algıların “Türkiye Perspektifinden” ele alınacağı mezkur kongrenin ikinci ayağı ise İngiltere, Fransa, Belçika, Almanya, Hollanda, Bosna-Hersek ve Makedonya’da gibi çeşitli Avrupa ülkelerinde “Avrupalı Müslümanlar Perspektifinden” ele alınacaktır.

Uluslararası Kadın ve Aile Derneği UKADER’in düzenlediği Avrupa’da Müslüman kadın imajı ve algısının uluslararası düzeyde ele alınacağı kongrede çeşitli ülkelerden katılımcılar, aktivistler, akademisyenler iş ve siyaset dünyasından önemli davetliler yer alacaktır. Kongre 8 Mayıs Perşembe günü, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa kampüsü, Ord. Prof. Reşat Kaynar salonunda yer alacaktır. Saat 9.00-10.00’da kahvaltı kokteyli ile başlayacak olan kongre, Ord. Prof. Reşat Kaynar salonunda açılış programı, “MEDYA VE İŞ DÜNYASI” başlıklı I. Oturum, “SİYASET ve İŞ DÜNYASI” konulu II. Oturum, “AB’DEKİ AKADEMİK TECRÜBELERİN PAYLAŞIMI” konulu III. Oturum ve eş zamanlı sivil toplum kuruluşları çalıştayları şeklinde gerçekleşecektir

Kongrede yer alan eş zamanlı çalıştaylar 14.00 ila 17.30 saatleri arasında Nevzat Birsen Salonu’nda yer alacaktır.  Sivil Toplum Kuruluşlarının yer aldığı çalıştaylara katılan profesyoneller ve sivil toplum liderleri, “Türkiye‘deki kadın sivil toplum örgütlerinin kadın imajına yönelik bireysel ve kitlesel algılamadaki rolleri” ve  “Müslüman kadın liderlerin imaj oluşturmadaki rolleri” konularında bilgi, tecrübe ve faaliyet paylaşımında bulunacaklardır.

Kongre akışı hakkında ayrıntılı bilgi için kongre web sitesini, //www.ic4wf.org/congress-programme




Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2014, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER