Tıp Festivalinde Gökten Mesir Macunu Yağdı

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 17’nci Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’nde sahne alan Mustafa Ceceli, hayranlarına mesir macunu dağıttı.

Tıp Festivalinde Gökten Mesir Macunu Yağdı
 Tıp Festivalinde Gökten Mesir Macunu Yağdı
Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 17’nci Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’nde sahne alan Mustafa Ceceli, hayranlarına mesir macunu dağıttı.

Mesir Macununun mucidi ünlü hekim Merkezefendi adına Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 17’nci Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali ünlü sanatçı Mustafa Ceceli konseriyle başladı. Merkezefendi Camii yanında düzenlenen Tıp Festivaline Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik kapsamında sahne alan ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, Sultanım, Limon Çiçekleri, Emri olur gibi şarkılarla kendisini izlemeye gelen hayranlarını coşturdu. Sekiz gün boyunca devam edecek olan festival, Orhan Hakalmaz, Özhan Eren, Esat Kabaklı, Cengiz Özkan, Özdemir Erdoğan gibi birbirinden değerli sanatçıların da sahne alacağı etkinliklerle ve seminerlerle 5 Haziran’a kadar devam edecek.

MUSTAFA CECELLİ SAHNEDEN MESİR MACUNU DAĞITTI

Sahneye elinde mesir macunu ile çıkan Ceceli, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde, binlerce kişiye 41 çeşit baharattan elde edilen, birçok hastalığa şifa olduğu bilinen mesir macununu Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile birlikte saçtı. Zeytinburnulu vatandaşların havadan yağmur gibi yağan şifalı macunu şemsiyelerle ve bezlerle havada kapmaya çalışması ise festivalde renkli sahnelerin yaşanmasına neden oldu.

“BİLİMSEL BİRİKİMİN TOPLANDIĞI YER ZEYTİNBURNU OLSUN DİYE ETKİNLİKLER YAPIYORUZ”

Festivalle ilgili yaptığı açılış konuşmasında Zeytinburnu’nun bilimsel çalışmaların yapıldığı yer olarak anılmasını istediklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bizler Merkezefendi’den ilham alarak, yolumuzu onun düşünceleriyle aydınlatarak, geleneksel tıp konusunda, şifalı bitkiler konusunda bilimsel birikimin toplandığı yer Zeytinburnu olsun diye sürekli çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’nin ilk Tıbbi Bitkiler Bahçesi şu an içinde bulunduğumuz bu noktada kuruldu. Bu güzel çalışmalar için bizlere yetki veren Zeytinburnulu hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109