TAŞ MEKTEPLİLERİN 7.BULUŞMASI

TAŞ MEKTEPLİLERİN 7.BULUŞMASI

TAŞ MEKTEPLİLERİN 7.BULUŞMASI
Türkiye’nin dört bir yanından gelen eski öğrenciler ve öğretmenlerin katıldığı  14.05.2011 tarihli Çankırı Taş Mektep ve Lise mezunlarının geleneksel hale gelen buluşması bu yıl da heyecanla ve aynı canlılıkla kutlandı. Eski mezunlar ve öğretmenlerin Taş Mektep bahçesinde buluşmasıyla birlikte Okulda  Mustafa  Başbuğ’un hazırladığı anıların tazelenmesi  amacıyla düzenlenen resim sergisi öğrencilerin hazırladığı canlı müzik eşliğinde gezildi.

Daha sonra grup Anıtkabir’e çelenk koyarak İstiklâl Marşı’nı okudu. Hazırlanan programa göre Buğday Pazarı Camii’ne (Hazimiye Medresesi) gidilerek müze gezildi.Medrese hakkında tarihi bilgiler Fikri Demiröz tarafından verildi. Çankırı Belediye Başkanı  İrfan Dinç ve eşinin ikramları olan gözleme ve ayranlar yenilip içilerek neyzenler dinlendi.

Akşam Büyük Otel’de  verilen yemekte hazır olunarak  Lise Müdürü  Mehmet Soycan ve Komiteden Fazilet  Mutlu açılış konuşması yaptılar.Yemekte hazır bulunan Çankırı Karatekin  Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, üniversite hakkında bir sunum yaptılar.

Daha sonra emekli Müzik Ögretmeni  Yekta Başeğmez ’in  sunumu ve koro eşliğinde  emekli Üniversite Öğretim Görevlisi  İsmail Boynukısa’nın güzel udu eşliğinde  başta İstanbul ekibi olmak üzere ,eski  öğrencilerden oluşan  bir Türk Sanat Müziği Korosu kuruldu.Misafir olarak katılan TRT Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği sanatçısı Özgür Uslu geceye renk kattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER