Spor Tırmanış etkinliklerimiz devam ediyor.

Optimum Avm. Spor Tırmanış etkinliklerimiz devam ediyor. Müsait olduğunuz bir gün Optimum’a tırmanışa bekleriz.

Spor Tırmanış etkinliklerimiz devam ediyor.

    “Optimum Outlet Spor Tırmanış etkinliklerimiz devam ediyor. 1.kat Buz paten pisti arkasındaki holde 3 yaş üstü çocuk, genç, yetişkin her yaş grubu insanlara hitap eden etkinliklerimize aşırı ilgi var.

Her yaştan insanın büyük heyecanla tırmandığı duvarımızda adrenalin devam ediyor. Ana okulundan Üniversitelere kadar çok geniş alana hitap eden spor tırmanış eğitimlerimiz hafta içi ve hafta sonu derslerimize katılımlar sürüyor. Siz de ailenizle, arkadaşlarınızla, sınıfınızla spor tırmanış etkinliklerine katılabilirsiniz.

    Spor tırmanış Avrupa ve Amerika da çok popüler bir spor dalı Türkiye de yeni yeni tanınmaya başlıyor. Biz de eğitimden, organizasyona. Üretimden tanıtıma her noktasında spor tırmanışı tanıtmaya ve sevdirmeye çalışıyoruz. Bünyemizde beden eğitimi öğretmenleri, spor tırmanış antrenörleri, milli sporcular bulunmakta. Yeni spor tırmanış sporcuları yetiştirmeye devam ediyoruz. Kadıköy deki salonumuz da ve Marmara Üniversite Anadolu Hisarındaki kampüste spor tırmanış derslerimiz devam ediyor.

    Çocuk ve insan gelişimine çok faydalı. Hem ruhsal, hem fiziksel hem de beyinsel gelişimi destekleyen bir spor dalıdır. Bu spor dalı sporcunun kendi vücut ağırlığıyla yapılmasından dolayı sistemli, bilinçli çalışıldığı zaman aşırı istenmeyen hipertrofiye sebep olmamaktadır. Doğru mekanikte yapıldığı zaman fiziksel gelişimi destekleyen çok etkili bir spor dalıdır. Bu spor dalı bireyin baskı altında karar verebilme, yükseklik korkusunu yenme, problem çözme, planlama yapabilme, kendine güven duygusunu geliştirebilme gibi benlik becerilerini geliştirmede etkili olan bir spor dalıdır.”

Facebook linkimiz için;

//www.facebook.com/pages/Seyyar-Tirmanis-Duvari/213926575303686

Referanslarımız;
//www.seyyartirmanisduvari.com/category/referanslar/

Hakan KÜLAH
0532 253 14 97
www.seyyartirmanisduvari.com


Spor Tırmanışın Faydaları

Spor tırmanış ve Fiziksel gelişim:

Bu spor dalı sporcunun kendi vücut ağırlığıyla yapılmasından dolayı sistemli, bilinçli  çalışıldığı zaman aşırı istenmeyen hipertrofiye sebep olmamaktadır. Doğru mekanikte yapıldığı zaman fiziksel gelişimi destekleyen çok etkili bir spor dalıdır.

Spor tırmanış  ve Zihinsel gelişim

Bu spor dalı bireyin baskı altında karar verebilme, yükseklik korkusunu yenme, problem çözme, planlama yapabilme, kendine güven duygusunu geliştirebilme gibi benlik becerilerini geliştirmede etkili olan bir spor dalıdır.

Spor tırmanışın çocuklara sağladığı kazançlar.

Spor tırmanış fiziksel gelişimin yanı sıra mental gelişimi de destekleyen, bir spor dalıdır. Çocuklarda karakter gelişimini olumlu yönde etkiler, özgüven sağlar, sorumluluk becerisi kazandırır, problem çözme, stres yönetimi, baskı altında karar verme, zor koşullara dayanıklı ve uyumlu olabilme gibi fiziksel yetilerini geliştirir. Ayrıca, başarabilmenin verdiği güvenle özgüvene ulaşma, strateji oluşturma, planlama gibi benlik becerilerini de geliştirir.

PYP Eğitim Modelinde Çocuklar İçin Spor Tırmanış Eğitimi

PYP 3-12 yaş arası çocuklar için anlamlı olan, onlara çekici gelen ve mücadele etmelerine olanak sağlayan alanlar üstü bir eğitim programıdır. PYP Bilginin tek başına yeterli olmadığını, bunun yanında uygun kavramların, becerilerin ve tutumlarında geliştirilmesi gerekliliğini ilke edinir. Eğitim merkezinde öğrenme aracı olarak sorgulama yer almaktadır.
Program, Öğrencide anlama çabasının arttırılması, gerekli bilginin ve becerilerin ediniminde istek uyandırma, olumlu tutumların geliştirilmesi ve olumlu davranışlar sergileme fırsatının sağlanması arasında bir denge kurmaya çalışmaktadır.


Kavramlar;

Öğrencilerimizden neleri anlamalarını istiyoruz.

Sebep-sonuç ilişkisi :
tırmanışta becerinin uygulanmasında başarı veya başarısızlıkta sebep sonuç ilişkisinin öğrenci tarafından sorgulanmasının sağlanması

Bakış açısı :
Problem çözme odaklı olan tırmanış sporunda, öğrencinin farklı bakış açıları bularak, problemi keşfetmesini ve sorunu çözmeye uygun bakış açısını bulmasını sağlamak

Sorumluluk :
Tırmanış sporunda öğrencinin sorumluluklarını bilmesi. Sorumluluklarını uygulaması, güvenlik prensiplerine uygun şekilde arkadaşının emniyetini almayı öğrenmesi

Dönüşümlü düşünce ; Öğrencinin Güç ve zayıflıklarını keşfetmesi onarması ve geliştirmesi için harekete geçmesi gerektiğinin farkına varması
 

Beceriler;
Öğrencilerimizin neleri yapabilmelerini istiyoruz?
Sorumluluğu kabul etme: Öğrencinin tırmanış sporu gibi sevdiği bir spor dalında uyguladığı becerilerle sorumluluklarının farkına varması, sosyal ve toplumsal hayatında da sorumluluk sahibi bir birey olmasının sağlanması.
Başkalarına saygı,
Başkaları ile beraber çalışabilme,
Çatışmaları çözümleyebilme,
Grup kararı alabilme,
Araştırma becerileri,
Soru oluşturma,
Gözlem,
Planlama,
Veri toplama,
Verileri kaydetme,
Verileri düzenleme,
Verileri yorumlayabilme,
Araştırma sonuçlarını sunma,
Düşünme becerileri,
 

Tutumlar ;

Öğrencilerimizden ne hissetmelerini bekliyoruz?
Tırmanış esnasında öğrencilerimizin şu tutumları gelişmektedir;
Değer verme,
Kararlılık,
Kendine güven,
Yardımlaşma,
Yaratıcılık,
Merak,
Kendini başkalarının yerine koyabilme,
İstekli olma,
Bağımsız davranabilme,
Dürüstlük ve adil olma,
Saygı,
Hoşgörü,


Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2013, 20:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER