ŞEHR-İ İSTANBUL ULUSLARARASI KARİKATÜR SERGİSİ

BEYOĞLU ÖĞRETMENEVİ SANAT GALERİSİ ŞEHR-İ İSTANBUL ULUSLARARASI KARİKATÜR SERGİSİ

ŞEHR-İ İSTANBUL ULUSLARARASI KARİKATÜR SERGİSİ

Beyoğlu öğretmenevi sanat galerisi yıl içerisinde il geneli olduğu kadar ulusal birçok sergi açılışını gerçekleştirdi.Şuan sergilenmeye devam eden bir uluslararası bir sergiyle de sanat galerisi adından söz ettiriyor.Kurum Müdürü İlker ERARSLAN Beyoğlu öğretmenevi sanat galerisinin Beyoğlu Öğretmenevinin değerli bir markası haline geldiğini İfade etti.Sanat galerisini oluşturmaktaki amaçlarının Özellikle Öğrencilerin ve değerli meslektaşlarının yapmış oldukları çalışmaları sergileyecek bir ortam sağlayarak onları teşvik etmek olduğunu ifade etti.

İstanbul’un tanıtımı çerçevesinde Don Quichotte e-mizah dergisi ve İstanbul Düşünce Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen, İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği Şehr-i İstanbul Uluslararası Karikatür Sergisi, Beyoğlu Öğretmenevi Sanat Galerisinde açıldı.

32 ülkeden 131 sanatçının 300’e yakın eserle katıldığı yarışmada ödül alan çalışmalar ile sergilenmeye değer elli karikatürün sergilendiği Şehr-i İstanbul Uluslararası Karikatür Sergisi’nin açılışı 10 Ocak 2012 Perşembe günü Beyoğlu Öğretmenevi Sanat Galerisinde yapıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışa İstanbul Millî Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı Adnan Polat, İstanbul Düşünce Derneği Başkanı Gaye Donay, ilçe millî eğitim müdürleri ve sanatçılar katıldı.

Şehr-i İstanbul Uluslararası Karikatür Sergisi’nde, ulusal-uluslararası 10 kişilik seçici kurul tarafından seçilen ‘En iyi 10 karikatür’ ve ‘Övgüye değer 5 karikatür’ün çizerleri ödüllendirildi. Ayrıca bir çizgi ustasına da “onur ödülü” verildi.

En İyi 10 Karikatür: Elena Ospina/Kolombiya, Ali Divandari/İran, Alperen Köseoğlu/Türkiye, Semra D. Akbulut/Türkiye, Halit Kurtulmuş Aytoslu/Türkiye, Vladimir Kazanevsky/Ukrayna, İlker Yatı/Türkiye, Nezih Danyal/Türkiye, George Licurici/Romanya, Saadet D. Yalçın/Türkiye.

Övgüye Değer 5 Karikatür: Gani Sunduri/Kosova, Abbas Naseri/İran, Hilmi Şimşek/Türkiye, Firuz Kutal/Norveç, Deniz Dokgöz/Türkiye.

Onur Ödülü: Öktemer Köksal/Türkiye


Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2013, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER