Özürlü vatandaşa mesleki destek

Vali Hüseyin Avni Mutlu`nun eşi Gül Mutlu, İstanbul Özürlüler Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti

Özürlü vatandaşa mesleki destek

Gül Mutlu, vali yardımcıları ve kaymakam eşlerinden oluşan kalabalık bir gurupla İstanbul Özürlüler Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyarette bulundu.



Gül Mutlu, İstanbul Özürlüler Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde; özürlü vatandaşların kapasitelerini geliştirmek, çevre koşullarını iyileştirmek, bağımsızlaşmalarına destek olmak, toplumsal gelişmelerden pay almalarına yardımcı olmak, toplumsal üretime katkıda bulunmalarını sağlamak ve bakım ve korunmaya ihtiyacı olan özürlülerin özel ihtiyaçlarını karşılayarak yaşam kalitelerini artırmak için yapılan çalışmaları inceledi.

 

Gül Mutlu, İstanbul Özürlüler Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Şirin Birtane’den merkez ile ilgili bilgi aldı.



Daha sonra tedavi ünitesi, takı ve dokuma atölyelerini gezen Gül Mutlu; özürlü vatandaşların bedensel, eğitsel, psiko-sosyal gelişimlerini tamamladıkları, sağlıklı bir kişilik ve iyi alışkanlıklar kazandıkları mekânları gezdi. Kültürel, sosyal ve spor faaliyetleri ile desteklenen ve buna uygun çalışma koşullarının oluşturulduğu İstanbul Özürlüler Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde; kişiler ilgi alanlarına ve yeterliliklerine göre etkinliklerde görev alıyor.

 

Gül Mutlu, son olarak Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi`nde kalanlar ile pasta keserek onlarla toplu fotoğraf çektirdi.

En büyük amacı, İstanbul’da yaşayan özürlü vatandaşların, hayat standartlarını yükselterek, onları topluma kazandırmak ve üretime katkıda bulunmaları için her türlü fırsatı sunmak olan merkezde Gül Mutlu ve beraberindekiler, özürlü vatandaşlarımızla bol bol vakit geçirdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2012, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER