Mind Lab Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek

Mind Lab Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek

Mind Lab Olimpiyatlarında  Türkiye'yi temsil edecek
Bu yıl 5. kez düzenlenen Uluslararası Mind Lab Olimpiyatları Türkiye Final Turnuvası’nın şampiyonu Özel Feriköy Ermeni İlköğretim Okulu oldu. Özel Feriköy Ermeni İlköğretim Okulu öğrencileri 14-16 Haziran 2011 tarihlerinde Portekiz’de yapılacak 6. Uluslararası Mind Lab Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil edecek.Bu yıl 5. kez düzenlenen Uluslararası Mind Lab Olimpiyatları Türkiye Finali 14  Mayıs 2011 tarihinde Anabilim Eğitim Kurumları Ataşehir kampüsünde  gerçekleştirildi. Mind Lab Olimpiyatları Türkiye Finali’nde Arda Tarakçıoğlu (Octi), Serdar Barmaksız (Checkers), Meri Kuzucu(Abalone) ve Larissa Ilgarlar'dan (Quoridor) oluşan Özel Feriköy Ermeni İlköğretim Okulu ekibi, yarışmaya katılan 16 okuldan toplam 64 öğrencinin sosyal, duygusal ve bilişşel yeteneklerini sergiledikleri akıl oyunlarında Türkiye Şampiyonu oldu ve böylece 14-16 Haziran 2011 tarihlerinde Portekiz’in Cascais şehrinde yapılacak 6. Uluslararası Mind Lab Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.
 
Mind Lab Olimpiyatları

Mind Lab, akıl oyunlarını araç olarak kullanarak, çocukların sosyal (takım çalışması kurabilme, empati, sosyal ortama uyum), duygusal (kararlı, öz disiplinli, duygularını kontrollü yasayabilme) ve bilişsel (problem çözme, karar verme, sözel beceriler, stratejik ve yaratıcı düşünme) becerilerini geliştirmeye yönelik bir program...
 
Süreç, okullardaki Mind Lab eğitimi ile başlıyor, okul turnuvaları ve yerel karşılaşmalarla devam ediyor ve uluslararası şampiyona ile sonuçlanıyor. Her okul takımı yaşları 9 ila 12 arasında olan dört oyuncudan oluşuyor. Yerel turnuvaların Nisan-Mayıs aylarında tamamlanmasını takiben uluslararası şampiyona Haziran ayının ilk yarısında her yıl farklı bir ülkede gerçekleştiriliyor.
 
Olimpiyatlarda dört farklı oyun oynanıyor : Abalone, Checkers, Quoridor ve Octi.
 
Abalone: Harmonize yapıları algılama, sabır ve hızlı adaptasyon becerilerini geliştiren keyifli bir strateji oyunu.
Checkers: Çabuk hesap yapabilme ve uzun vadeli planlama becerilerini geliştiren klasik bir strateji ve taktik oyunu.
Quoridor: Konsantrasyon, derinlemesine analiz gücü, belirsizlik durumunda karar verme ve esneklik becerilerini geliştiren ilginç bir oyun.
Octi: Kısıtlı kaynakları amaca yönelik olarak en etkin şekilde kullanabilme, planlama ve kısıtlama altında çalışabilme becerilerini geliştiren modern bir oyun.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER