Lions, Amatör Ses Yarışması sona erdi

Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Lions Kulüpleri Federasyonu Müzik Ödülleri Caddebostan Kültür Merkezi Konser Salonunda gerçekleştirildi.

Lions, Amatör Ses Yarışması sona erdi
Lions, Amatör Ses Yarışması sona erdi

ALTIN ÖDÜLLÜ AMATÖR SES YARIŞMASI SONA ERDİ, YARIŞMANIN EN İYLERİ ERKEK FİNALİSTLER OLDU…

Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Lions Kulüpleri Federasyonu Müzik Ödülleri Komitesinin,  Kadıköy Belediyesi destekleri ile gerçekleştirdiği, “Altın Ödüllü Türk Sanat Müziği Amatör Ses Yarışması” Finali 17 Mayıs 2015 akşamı, Caddebostan Kültür Merkezi Konser Salonunda gerçekleştirildi.

10 Mayıs 2015 tarihinde yapılan ön eleme sonucu, finale kalan 15 finalist gecede yarıştılar.

Nedim Saatçioğlu ve Hülya Sümer, başarılı sunumları ile geceye imza attılar.

TRT Ses Sanatçısı ve İTÜ Konservatuarı öğretim görevlisi ve Koro Şefi Serap Mutlu Akbulut, TRT Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Serap Kuzey, TRT Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Hayri Pekşen, Bestekar ve Koro Şefi Hüsnü Üstün, TRT Keman Sanatçısı Bestekar ve Koro Şefi Talat Er, TRT Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Yaşar Özel, TRT Ud Sanatçısı ve Koro Şefi Gürhan Yaman, TRT Keman Sanatçısı ve Koro Şefi Şeref Gülsün ve TRT Ses Sanatçısı Koro Şefi Semra Türel’in yer aldığı final jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucu; 10 yarışmacı mansiyon ile ödüllendirildi.

Finalislerden Fırat Mehmet Avcı, Kadıköy Belediyesi adına verilen “ Umut vadeden Genç Yetenekli Solist” ödülüne layık görüldü.  Okay Lafçıoğlu ise unutulmaz ses sanatçısı Yaşar Özel adına verilen özel ödül ile ödüllendirildi. Avcı’nın ödülünü Kadıköy Belediyesi adına Lion Nesibe Müsevitoğlu, Lafcıoğlu’nun ödülünü ise kendi adına ödül verilen ünlü Ses Sanatçısı Yaşar Özel verdiler.
Yarışmada ilk 5 derece erkek finalistler tarafından paylaşıldı.

Değerlendirme sonucu, Mustafa Yüksel 3.cü, Aziz Kırkgöz 2.ci, Raşit Kolçak 1.ci oldular.

Dereceye girenlere,  Lions adına özel tasarım nazarlık anısının yanı sıra; 1.ciye  üç adet, 2.ciye 2 adet, 3.cüye 1 adet Cumhuriyet Altını ödülü verildi.

Ödüller;  Lions Genel Yönetmeni Lion Neşe Başak Güner’in yanı sıra; Geçen Dönem Genel Yönetmeni Lion Selva Ülgen,  Geçmiş Dönem Genel Yönetmeni Ln. Melek Doğan, Uluslararası Geçmiş Dönem Direktörü Lion Prof. Dr. Hayri Ülgen, Görsel ve Sahne Sanatları Koordinatörü Lion Nesibe Müsevitoğlu ve Komite Başkanı Lion Latife Güler, Başkan Yardımcısı Lion Fatma Çelikbilek ile Jüri Üyeleri tarafından verildi.
Gecede, 2006 Yılı Kadıköy Belediyesi Ses Yarışması birincisi ve dizi oyuncusu, ses sanatçısı Adnan Koç da güzel bir konser verdi.

Mansiyon alan finalistler; Anıl Sarrafoğlu, Bahadır Sevik, Berna Kişmir, Beste Gelegen, Damla Tanören, Eray Ünlükan,  Fulya Soyata, Gülay Aksöz, Gülizar Atalar ve Murat Gül oldular.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER