KORO İSTANBUL’UN SESİ’NİN DEDE EFENDİ’DEN VERDİ’YE KONSERİ BÜYÜLEDİ

Uluslar arası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Federasyonu, Türk Lions’unun 50’nci kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde 5 Mart 2013’de CKM’de, “KORO İSTANBUL’UN SESİ’NİN” Dede Efendi’den Verdi’ye adı altında bir kutlama Konseri düzenledi.

KORO İSTANBUL’UN SESİ’NİN DEDE EFENDİ’DEN VERDİ’YE KONSERİ BÜYÜLEDİ
KORO İSTANBUL’UN SESİ’NİN DEDE EFENDİ’DEN VERDİ’YE KONSERİ BÜYÜLEDİ

Uluslar arası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Federasyonu, Türk Lions’unun 50’nci kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde 5 Mart 2013’de CKM’de, “KORO İSTANBUL’UN SESİ’NİN” Dede Efendi’den Verdi’ye  adı altında bir kutlama Konseri düzenledi.

Program, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Kültür Sanat Sorumlusu ve Lions Konfederasyonu Kültür Sanat Görevlisi Nesibe Müsevitoğlu’nun açılış konuşmasının ardından, Lions Konfederasyonu 50. Yıl Komitesi Başkanı Ln. Timur Erk’in mesajının okunması ile başladı.

Ln. Timur Erk mesajında; -“Türk Lionları olarak 50 yıldan beri ülkemiz insanlarına çeşitli hizmetler vermenin haklı gururunu yaşıyoruz.50.Yılımızı bu tür kültürel etkinliklerle kutlarken bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da çağdaş laik demokratik Cumhuriyet ve sosyal hukuk Devleti bağlamında ATAMIZIN izinden giderek hizmetler vermeye devam edeceğiz.” Dedi.

Genel Sanat Yönetmeni Sedat Öztoprak ve Şefliğini Paola Villa’nın yaptığı Kadıköy Belediyesi Koro İstanbul’un Sesi Grubu tarafından icra edilen, Dede Efendi’den Verdi’ye başlıklı konserde, sahneye çıkan ve tamamı amatör olan koristler, Dede Efendi’nin bestesi Yine Bir Gülnihal adlı şarkıyla başladıkları ilk bölümü Mendoza’nın Cielito Lindo’su ile sonlardılar.
Gecede izleyenleri büyüleyen sürpriz bir koro vardı. Yine Kadıköy Belediyesi Bünyesinde faaliyet Şef Suzan Bünül yönetiminde, yaşları 4 ile 11 arasındaki çocuklardan oluşan Küçük Nüanslar Koro’su seslendirdikleri şarkılarla konukları hayrete düşürdüler. Özellikle Lüküs Hayat Opereti’ndek performansları dakikalarca ayakta alkışlandı…
Koro İstanbul’un Sesi’nin mimarları: Sedat Öztoprak ve Paola Villa yetiştirdikleri koristlerin performanslarından büyük memnunluk duyduklarını açıkladılar…

Daha sonra Koro İstanbul’un Sesi tarafından seslendirilen My Way ve New York, adlı şarkı ile akışları toplayan koro programının 1. Bölümü Verdi’nin eserlerini seslendirmesiyle sona erdi…

Koro İstanbul’un Sesi’ne hayat veren iki kişi: Genel Sanat Yönetmeni Sedat Öztoprak ve Koro Şefi Paola Villa yetiştirdikleri koristlerin performanslarından büyük memnunluk duyduklarını açıkladılar.

Gecenin bir başka güzelliği de Serpil Topuz ile Utku Köseoğlu’nu tango gösterisi  oldu. Herşeyiyle kırımızı  ve siyah rengin hakim olduğu gecede,  ikilinin tango gösterisinin ardından, saksofon ustası Çetin Kaya ile piyanist Nejat Dayıoğlu’nun olağanüstü performansı konukların kendinden geçmesine neden oldu. İki ustaya solistlik yapan isimler ise Nurdan Aydan ve Aydan Gazioğlu oldu.

Programın ikinci bölümünde Soprano Burçin Savigne ve Bariton Sedat Öztoprak’ın konseri ile izleyenler unutulmaz bir gece yaşadılar.

Gecenin sonunda sanatçılara teşekkür plaketlerini ve belgelerini vermek üzere sahneye gelen Lions 118- Y Federasyon Başkanı Ln Ercüment Yüceler;  yaptığı konuşmada; “Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen, Ln. Nesibe Müsevitoğlu’na, Ln. Sedat Öztoprak ve tüm sanatçılara, bizlere salon tahsisi ile destek veren Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Selami Öztürk’e, belediye çalışanlarına çok teşekkür ederim.” Dedi.

Sedat Öztoprak ve Burçin Savigne’nin düeti ile program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2013, 18:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER