Kızılay'dan 5 günlük Afete hazırlık ve müdahale eğitimi

Kızılay'dan 5 günlük Afete hazırlık ve müdahale eğitimi

Kızılay'dan 5 günlük Afete hazırlık ve müdahale eğitimi
Türk Kızılayı İstanbul ve Marmara bölgesindeki Türk Kızılayı şubelerinde gönüllü gruplarına 5 günlük Afete hazırlık ve müdahale eğitimi vermiştir.

Eğitimin genel amacı öncelikle bulunduğu ilçenin Kaymakamlık, Belediye, STK  ve diğer şubelerle koordineli çalışmayı sağlamak, afet anı olaya hakim olabilmektir.
Teorik ve pratik olarak yapılan eğitimler konuya hakim eğitimcilerle zenginlik kazanmıştır.

Yapılan eğitimlerin temel amacı ihtiyaç hasıl olması durumunda on binlerce insanın yaşayabileceği çadır kentler kurmak ve sürdürmektir. Bu anlamda kurulacak kentin alt yapısını hazırlamak su, yiyecek, barınma, sağlık, eğitim, kültür, resmi işlem  ve ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Türk Kızılayı çok sayıda çadır kenti kuracak ve iktisadi ve idari anlamda işletecek personeli bu eğitimlerle önceden hazırlamıştır.

 Örneğin  bu eğitimler sonucu yetiştirilmiş gönüllü bir personel çadır kurma dahil kentin ekonomik olarak işletilmesine kadar bir çok alanda yetiştirlmektedir. Burada eğitim almış bir gönüllü çadır kurabilmede, sağlık konusunda temel bilgilere, kentin işletimesi için idari ve ekonomik bilgilere sahip olabilmede, muhasebe ve istatistik yapabilmektedir. Hatayda kurulan Çadır Kent anılan personeller tarafından kurulmuştur; öncelikli olarak arapça bilenler tercih edilmiştir.
 
Ataşehir Kızılay şubesinden Hasret Gönül Aykan eğitime katılmıştır. Eğitim sonunda, eğitime katılanlara sertifika verilmiştir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER