Kış İzci Kampı Bolu Aladağ’da başladı

24 Ocak - 6 Şubat 2016 tarihleri arasındaki Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı başladı.kampa 1000 izci katılıyor.

Kış İzci Kampı Bolu Aladağ’da başladı
Kış İzci Kampı Bolu Aladağ’da başladı

24 Ocak - 6 Şubat 2016 tarihleri arasındaki Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı başladı.kampa 1000 izci katılıyor.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı başladı. 24 Ocak - 6 Şubat 2016 tarihleri arasında ileri seviye izcilik eğitimlerinin verileceği kampa 1000 izci katılıyor.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen İleri Düzey Kış İzci Kampı Bolu Aladağ’da başladı. Çoğunluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü izcilerinden oluşan ve aralarında Suriye ve Mısırlı izcilerin de yer aldığı yaklaşık 500 kişilik ilk kafile kampa uğurlanırken, 31 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında ise ikinci kafile ileri seviye izcilik eğitimleri almak için kampa uğurlanacak.

Kampa daha önce Ümraniye Yaz İzci Kampına en az 2 kez katılıp ardından Çanakkale Milli Bilinç Kampı’nda birer kez yer almış deneyimli izciler katılabiliyor. Belirtilen kamplara daha önce katılmış olan tecrübeli izciler her yıl Şubat tatilinde Bolu Aladağ zirvelerine çıkarak ileri düzey kış izciliği eğitimlerini uygulamalı olarak gerçekleştiriyorlar.

Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı’na katılacak ergin izcilere,  temel izcilik bilgileri, kızak istasyonu, kayak istasyonu, ilk yardım istasyonu, gece hike yürüyüşü (barınak bulup geceleme), karda yürüme şekilleri, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı ve kullanma, tesis bakımı ve tesis yapımı, dağcılık, ateş çeşitleri öğrenme ve yakma, kamuflaj, kış şartlarında giyinme, beslenme ve yaşam (giyecekleri kar geçirmez hale getirme vb.), kar barınakları, kar oyunları, soba yakma, odun kırma, balta ve bıçak kullanımı, karda vahşi hayvan izi takibi ve oryantiring (pusula ile yön bulma) gibi pek çok konuda eğitim verilecek.

Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda İşletmeler Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Acil Yardım ve Can Kurtaran Müdürlüğü ile Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait birimlerin katkılarıyla gerçekleşiyor. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER