Kadıköy'de Ataya Saygı Konseri

CAZ SEVERLERİN YAKINDAN TANIDIĞI “HAKAN BAŞAR QUINTET “ CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE VERDİĞİ KONSER İLE BİR DEFA DAHA YILDIZLAŞTI

Kadıköy'de Ataya Saygı Konseri
Atatürk haftası kapsamında, Lions 118-Y Anadolu Yakası Federasyonu ve Kadıköy Belediyesi organizasyonunda,  “HAKAN BAŞAR QUINTET”  13 Kasım 2012 Salı akşamı,  Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salonda muhteşem bir caz konseri verdi.
Büyük bir katılımın olduğu gece, Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan uğruna canını veren şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması ve Ln. Nesrin Karadurak’ın Arif Hikmet Par’ın “Mustafa Kemal’in Neşesi”  isimli şiirini okuması ile başladı.

Gecenin açılışını yapan Lions 118-Y Yönetim Çevresi 4. Kesim Başkanı ve Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim, Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Ln. Nesibe Müsevitoğlu;  “ Ata’mızın Türk Müziği ve Rumeli Türkülerine olan sevgisini bilmeyenimiz yoktur. Ancak klasik ve batı müziği dinlediğini, hatta Türk Müziğinin çok sesli olarak icrasını da tavsiye ettiğini de biliyoruz. Hatta caz müziğii de dinlediği bilgileri bulunmaktadır.  Bizler de Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. Yıldönümünde, ona olan özlemimizi, sevgi ve saygımızı evrensel bir dil olan müzikle dile getirmek istedik. Gecemize müzikleri ile katılan geleceğimiz gençlerine ve HAKAN BAŞAR OUINTET’e bu anlamlı gecemize katkılarından dolayı teşekkürler ederiz.” Dedi.

ALYA’NIN MÜZİK ATÖLYESİ’NİN, 7-15 Yaş arasındaki keman öğrencileri öğretmenleri Yeşim Kocaar Ekiz yönetiminde, Ata’mızın sevdiği Rumeli Türküleri ve Türk Müziği’nden oluşan mini bir konser verdiler ve izleyicilerin katılımı ile büyük bir koro oluşturarak onuncu yıl marşını söyleyerek programlarını sonlandırdılar.

Ardından caz dünyasının yakından tanıdığı ve Akbank Caz Festivali gibi önemli Caz festivalleri ve konserlerde büyük bir beğeni kazanan “HAKAN BAŞAR OUINTET”  sahne aldı.

Son yıllarda caz dünyasında yıldızı parlayan grubun kurucusu Hakan Başar bu programda,  büyük ölçüde etkilendiği ünlü Amerikalı caz gitaristi George Benson’un konserlerinde çaldığı caz parçalarına yer vermiş.

Alkışlarla defalarca sahneye gelen  “HAKAN BAŞAR OUINTET”  orkestra elemanları, caz dünyasının yakından tanıdığı; Hakan Başar( (Gitar), Süheyl Çelik (Keyboard), Evrim Tüzün (Keyboard), Alkan Başar (Davul), Emre Can (Bas) ve Hazal Tufan Yazıcı( Solist) gibi ünlü isimlerden oluşmakta.

İzleyiciler tarafından büyük bir beğeni ile izlenen konsere konuk olarak katılan Türk Müziğinin tanınmış isimleri Nihal Arda ve unutulmaz sesi Yaşar Özel, sanatçıların performanslarına hayran kaldıklarını ifade ettiler.
Gece;  118-Y Lions Federasyon Başkanı Ercüment Yüceler’in sanatçılara teşekkür plaketi ve çiçeklerini vermesi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2012, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER