KADIKÖY BELEDİYESİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI SONUÇLANDI

KADIKÖY BELEDİYESİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI SONUÇLANDI

KADIKÖY BELEDİYESİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI SONUÇLANDI
Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Kadıköy Türk Sanat Müziği Beste(Şarkı) Yarışması, 25 Mayıs 2011 akşamı, Kadıköy Evlendirme Salonunda düzenlenen final konseri ile sona erdi.

Türk sanat müziğine yeni eserler kazandırmak, bestecileri yeni eserler üretmeye teşvik etmek amacı ile geleneksel olarak düzenlenen yarışmaya bu yıl da beş yüze yakın beste katıldı.

Jüri’de Türk Sanat Müziğinin tanınmış sanatçıları ve bestecileri; Alaeddin Pakyüz, Mahmut Oğul, Sadun Aksüt, Göknil Bişak Özdemir, Adnan Çoban, Zeynettin Maraş, Serap Mutlu Akbulut yer aldılar. Ön jüri tarafından on eser yarı finale bırakıldı.

Halka açık olarak düzenlenen final konserinde, Jüri üyeleri birbirinden güzel 10 eser arasından ilk üç dereceyi belirlemekte güçlük çektiler.

Gecenin açılışı ve sunumu Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu tarafından yapıldı.

Gecede eser sahiplerinin kimisi eserlerini kendileri yorumladılar. Bir kısım beste ise; Gürsel Mercanlı, Sezen Cin, Erdem Özgen ve Meral Buğdaycı gibi tanınmış ses sanatçıları tarafından seslendirildiler. Ses sanatçılarına teşekkür çiçeklerini konsere katılan Türk Müziğinin usta sesi Yaşar Özel verdi.

Final gecesine çok sayıda sanatçı ve Türk Müziği tutkunları katıldılar.

Geçtiğimiz üç yılın birinci olan eserleri de gecede yorumlanmasının ardından, ilk üç dereceye giren eserler ve sahipleri Jüri Başkanı Sadun Aksüt ve Nesibe Müsevitoğlu tarafından açıklanırken heyecan son noktaya ulaştı.

Yarışmaya İstanbul’dan katılan bestesi Bülent Nuran’a ait, Güftesi Hanife Uzun’un olan ve Gürsel Mercanlı tarafından yorumlanan “Ömrümün Baharı Sende mi Kaldı” isimli hicaz eser 1.inci oldu.

İkinciliği İzmir’den yarışmaya katılan Engin Çır’ın sözleri de kendisine ait olan ve Erdem Özgen tarafından yorumlanan “Gözlerine baktım, erdim o akşam” isimli hicaz eseri aldı. Üçüncülüğü de Samsun’dan yarışmaya katılan, sözleri Sadık Atay’a ait “Seni ilk gördüğüm günden beri” isimli nihavent eseri kazandı.
Tüm finalistlere ve Jüri üyelerine plaketleri ile ilk üç dereceye giren eser sahiplerine para ödülleri Kadıköy Belediyesi adına Nesibe Müsevitoğlu tarafından verildi.

Gece dereceye giren üç eserin tekrar yorumlanması ile sona erdi.

Finale kalan on eseri aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER